Niste član? Učlanite se...

Zašto se učlaniti?

Članovi sajta ZelenaLutrija.com imaju pristup (pored onoga što mogu videti i posetioci):

  • opširnim člancima i uputstvima
  • praćenju svoje prijave na Lutriju
  • praćenju "liste zadataka" za uspešnu imigraciju
  • besplatnu pomoć oko prijave na Lutriju

Šta ako se ne učlanim?

Svi posetioci sajta mogu se informisati o:

  • načinima prijave na Lutriju za Zelenu Kartu
  • kompletnoj proceduri imigracije putem Lutrije američke vlade
  • tome šta čini imigraciju u USA/SAD
  • lokacijama u USA/SAD

Imate nalog? Ulogujte se...

Ako želite da koristite napredne opcije sajta ili da pišete na forumu, morate se učlaniti, odnosno otvoriti svoj nalog. Učlanjenje je besplatno!
 

Novo na forumu

Teme na forumu

Statistike foruma

Teme: 1 611
Poruke: 77 880

Forum za imigraciju (ENGL)

Statistike foruma

Teme: 1 611
Poruke: 77 880

Poruke na forumu

17/01/2021 21:51 Kupovina kuće-stana u USA
Citat:

Borrower Requested PMI Cancellation: Under the Homeowners Protection Act of 1998, if your loan closed on or after
July 29, 1999 as a single-family primary residence, you have the right to request that PMI be cancelled on or after
either of these dates: (1) the date the principal balance of your loan is first scheduled to reach 80% of the original
value
of the property or (2) the date the principal balance actually reaches 80% of the original value of the property.
PMI will only be cancelled on these dates if (1) you submit a written request for cancellation; (2) you have a good
payment history; and (3) we receive, from our approved appraiser, if requested and at your expense, evidence that
the value of the property has not declined below its original value and certification that there are no subordinate liens
on the property. A ’good payment history means no payments 60 or more days past due within two years and no
payments 30 or more days past due within one year of the cancellation date. ’Original value means the lesser of the
contract sales price of the property or the appraised value of the property at the time the loan was closed.
Automatic Termination of PMI: Under the Homeowners Protection Act of 1998, if your loan closed on or after July 29,
1999 as a single-family primary residence and if you are current on your loan payment, PMI will automatically
terminate on the date the principal balance of your loan is first scheduled to reach 78% of the original value of the
property. If you are not current on your loan payments as of that date, PMI will automatically terminate when you
thereafter become current on your payments. In any event, PMI will not be required on your mortgage loan beyond
the date that is the midpoint of the amortization period for the loan if you are current on your payments on that date.
In the event your loan is modified, these dates are subject to change.
Slucajno nadjoh ovo u "mortgage interest statement". Znaci, Dzabe skace vrednost kuce moras da placas PMI dok ne spustis balans ispod 80% originalne vrednosti.
17/01/2021 04:52 Visoka skola
Citat:

Prvobitno poslao korisnik ivanovic012 (Poruka 82074)
Pa u diplomi je sve normalno, bio sam redovan ucenik na visoj, samo me zanima da li ce ove 2 godine vanredno da prave problem ili se gleda samo poslednji stepen obrazovanja?

Izvinjavam se zbog spama, samo da se nadovezem da je pauza od godinu dana napravljena kada sam zavrsio prvu godinu srednje.
16/01/2021 18:35 Robinhood- option trading
Mali nije imao pojma sta radi. I pojavio mu se minus od 760k i on se ubio a sve bi se to poravnalo prvi radni dan u narednoj sedmici.
Trgovao je sa margin ( njihovim novcem ) i trgovao je spread option trading sto je skroz drugacije od ove moje strategije.
Jednostavno objasnjeno
Radim ugovor i kupovini 100 akcija po odredjenoj cijeni i u odrejeni datum za to moram imati kolateral u iznosu vrijednosti tih akcija. Odmah dobijam premium novac na racun a ako se desi da je akcija ispod ili ista toj vrijednosti koliki je moj zahtjev obavezan sam da kupim te akcije po toj mojoj cijeni. Ako se desi da je akcija vise od moje zadane ugovor je nistavan a zadrzavam premium ( to je isto kao premium kod auto osiguranja). U slucaju da ugovor se ispuni kupim akcije i podesim opet zahjev za prodaju tih akcija po vecoj cijeni I opet dobijem premium.
Ovo je win win strategija.
Samom registracijom na robinhoodJoin Robinhood with my link and we'll both get a free stock 🤝 https://join.robinhood.com/dragank I uplatom i povezivanjem racuna dobije se free stock i ona se moze prodati poslije 30 dana i isplatiti taj novac .
Ovdje cu I dalje objavljivati moje rezultate
Kod mene su vecinom ameri oko 80% , ovdje u koloradu nema puno crnaca ali ima meksikanaca .
Mi imamo u našem habu tri centra oko 270 full time vozaca + 100 full time 22.4. vozaca. U piku imamo sigurno preko 500 vozaca + PVD .

To su vozaci kod njih nema lagano samo ako pokazu respect onda ih cijenis I postujem. Ima normalnih porodicnih ljudi ali ima i tih military guys glume neke kull face. Zanimljivo je to da ima dosta djevojaka za ovaj tezak posao, sigurno 10% od svih vozaca.
Meni je manager u prvom centru gdje sam krenuo bio dobar lik i on je sada district manager . On mi je mnogo pomogao da dobijem rutu i malo to ubrzam .
Citat:

Prvobitno poslao korisnik Svenson (Poruka 82057)
Da li neko ima puskice za pitanja? Mislim, ko ce da uci 128 pitanja i jos da odgovori tacno na 12 od 20. :naughty:

Kao i za polaganje za vozacki, imas zvanicno na sajtu pitanja i odgovori😜😜😜
15/01/2021 10:26 Dv - 2021
Citat:

Prvobitno poslao korisnik marko1995 (Poruka 82058)
Neki od vas su možda danas slušali Gomezov apel. Bilo je prilično zanimljivo, ali još nemamo odluku. Međutim, želio sam objasniti ono što sam čuo i dati kontekst onima koji se pitaju.

Prvo - slučaj Gomez je slučaj DV2020 koji je certificirana kolektivna tužba koja pokriva SVE slučajeve DV2020 koji još nisu izdani. Ovaj slučaj je naziv glavnog slučaja, ali takođe predstavlja i objedinjene slučajeve (Aker, Kennedy i tako dalje).

Možda se sjećate da se slučaj Gomez nastojao boriti za nekoliko vrsta imigrantskih i neimigrantskih viza. Nastojalo se blokirati PP10014 kako bi se pružilo olakšanje za niz različitih vrsta viza. Međutim, sudija Mehta dao je samo "pobjedu" u predmetima DV2020, gdje je naredio da se vize obrađuju krajem septembra, a zatim je ovjerio klasu, I REZERVIRAO 9095 viza kako bi omogućio kasniju odluku. Čekamo tu kasniju odluku i očekujemo da ćemo je dobiti sredinom / krajem marta.

U presudi, sudija Mehta prihvatio je da je nanesena šteta slučajevima DV2020, I složio se da sposobnost predsjednika da zaustave ulazak NE SMIJE značiti da vlada zaustavlja postupak. Zbog te odluke dobili smo oko 6000 viza obrađenih krajem septembra, s nadom da ćemo 9095 dobiti kasnije.

OK - to je kontekst. Možda ste shvatili da su se advokati Gomez (tim iz AILA-e, Innovation law lab i dr.) Žalili na presudu sudije da je sama zabrana u nadležnosti predsjednika. Bila je to ona žalba koja je danas održana pred žalbenim sudom DC-a (koji su činila trojica sudija).

Ulog je u tome je li zabrana u PP10014 bila zakonita ili ne. Ako bi se zabrana mogla ukloniti, to bi bile dobre vijesti za slučajeve DV2020 koji imaju vizu. Ali i dalje bi nam trebao slučaj Gomez da nastavimo da vidimo možemo li dobiti preostale 9095 vize (ili se založiti za još). Moglo bi biti i nekih pozitivnih aspekata za DV2021 jer bi uklonio zabranu koja je jedan od čimbenika koji trenutno zaustavljaju intervjue.

Po mom mišljenju, advokat tužitelja Cleland Welton (naša strana) izuzetno je dobro argumentirao. Napadao je odluku predsjednika da zabrane ulazak zasnovan na nedostatku logike i procesa u odluci da će držanje imigranata pomoći tržištu rada u srednjoj krizi COVID-a. Pokazao je da bi od predsjednika trebalo tražiti da „pronađe“ (dokazima, činjenicama, logičkim obrazloženjem) da će odvođenje imigranata izbjeći konkurenciju. U stvarnosti je ispravno naglasio da se pokazalo da imigranti pokreću ekonomiju. Dakle, da, novi imigrant mora naći posao, ali moraju brinuti i o svojim porodicama, podstičući potrošnju druge robe i usluga. Ti dodatni stanovnici pokreću dodatnu potražnju. Potpuno je u pravu. Sudije su postavile nekoliko pretraživačkih pitanja, ali činilo se da razumiju iznesene argumente. Stalno su se pozivali na raniju odluku o Havajima koja je potvrdila da predsjednik ima široke ovlasti, za koje bi vlada tvrdila da se ne mogu dovesti u pitanje.

Sudije su takođe pritiskale vladinog advokata Matthewa Glovera. Takođe je dobro prošao, ali sudije su bile očito zabrinute zbog aspekata vladinog položaja. U osnovi su istakli da je administracija mogla bolje obaviti posao u pisanju PP-a, i na taj način izbjeći izazove. Ali naravno, kao što sam spomenuo na svojim nedavnim videozapisima, Trumpova administracija nije pokazala vještinu u izradi njihovih izvršnih radnji, što je jedan od razloga zašto naši pravnici mogu pobijediti. Glover je prozvan zvonom oko 20 minuta, bilo je gotovo bolno slušati, siguran sam da je poziv napustio prilično natučen.

Sudije danas nisu donijele odluku i sada razmatraju argumente obje strane. U ovom slučaju to nipošto nije laka pobjeda. Moć predsjednika da djeluje nad određenim stvarima je široka, to je sigurno, ali ipak, stvari se moraju činiti iz legitimnog razloga i na ispravan način. Dakle - neću predviđati ishod. Međutim, podnijet ću izvještaj nakon donošenja odluke.

Sta bi ovaj forum bez tebe :bravo: (vecina ne prati strane medije,twitter itd.)
15/01/2021 02:01 Zelje, Cestitke, Pozdravi...
Želim Vam dobro zdravlje, a za ostalo se vec možete i sami sami snaći :;D: sve najbolje u novoj godini i pozdrav iz Kanade.
Citat:

Prvobitno poslao korisnik Amar111 (Poruka 81865)
Zdravo,mene interesuje da li ima neko ko je završio Šumarski fakultet i otišao za Ameriku?Kakve su procedure što se tiče nostrifikacije diplome,da li je uopšte potrebna i da li se cijeni ta struka?

Moj drug, dosao u Midwest gde nema bas nesto suma. Zavrsio je drugi fakultet ovde (priznali su mu dosta ispita sa stare diplome) i radi u toj drugoj struci (masinskoj).
14/01/2021 18:37 COVID-19 u USA
Citat:

Prvobitno poslao korisnik milosx (Poruka 81965)
Moze da dobije Emergency Medicaid recimo (kako bi se poradjale inace silne zene iz Latinske Amerike koje nemaju legalan status i SSN...).

I nase. Ja sam imala Medicaid Emergency kao dodatno osiguranje uz moj United Helthcare PPO (koji moze da se kupi guest visitors preko insubuy - Tokyo Marine - isto imala moja pokojna mama kad je bila ovde 2019) dok sam bila na F1 vizi. Imala sam SSN.
14/01/2021 18:32 poslednja vest Svenson
Citat:

Prvobitno poslao korisnik Svenson (Poruka 81781)
Meni je bilo najstrasnije kad su najavljivali dolazak ovog uragana. Pogledao sam rute za evakuaciju, obisao jednom obe reporucene rute za odlazak u San Antonio, pripremio jedan kofer sa neophodnim stvarima i bio spreman da bezim na prvi znak opasnosti. U Galvestonu je bila proglasena obavezna evakuacija. Mi smo mogli da biramo. Kad sam se pripremio, nervoza je nestala.

Ja ako kod nas Guverner kaze obavezna evakuacija, istog momenta idemo na godisnji odmor u D.C. na razgledanje muzeja onih tamo svih sto imaju. Imam tacno hotel u koji znam da idem po boljoj tarifi kao "state employee" i gde je "higher ground". Mozes i da rezervises unapred i negde i da otkazes... Ako zavrne na drugu stranu... U okviru polise osiguranja ima "loss of use" i u renters i u owners policy pa plate troskove hotela plus jedenja sa strane od momenta kad se proglasi obavezna evakuacija do momenta kad se proglasi za sve je ok. Sto da sedim ovde i da se stresiram hoce li nece imati struje a trose se dani odmora bezveze nekad ako ne mozes da odes do posla...
10/01/2021 19:14 Ponude za posao
Potrebni radnici za rad u baru na sirem podrucju Cikaga. Part time, prijava na w2.
Od uslova potrebno je dobro znanje engleskog jezika i legalan status u USA. Za vise informacija mozete nas kontaktirati na email: jobs@heidispub.com.
07/01/2021 22:06 Interviews DV 2020
Sa twittera

Charles Kuck
@ckuck
·
1h
#DV2020 #DV2020Winners As we work to make sure that ALL DV2020 visas will be reissued that might expire/are expired, please provide your info in this Google Doc so we can present it to the Judge and State Dept. There is NO charge for protecting you. #Aker

https://docs.google.com/forms/d/e/1F...xXysw/viewform
Ne znam da li ove kartice koristite da bi povecali cash flow u određenom periodu kada vam treba lova.
Primjer
Ako je statement 10. u mjesecu a placanje odredite 25 dana poslije statement,onda dobijate 45 dana bez kamate lovu.
Isto tako postoji servis plastiq koji cak moze platiti neke troskove koji se ne mogu plaćati karticom ( kao renta,auto loan, mortgages) uz odredjenu proviziju 2.85% ali daju promociju za nove članove free fee do 2500$. Ako koristimo karticu kao city double rewards koja daje povrat od 2% , trosak te "piruete "izadje samo 0.85% na 45 dana ( kako sam objasnio gore u prvom primjeru)
24/12/2020 11:05 Visa Bulletin
24/12/2020 01:41 Financial Advice
Od mene si dobio 40$, ocu moj deo :p. .

Teme na forumu

Poslednja poseta:
Danas u 18:02
Donacije
Ponude
Pratite nas
Partneri