PDA

View Full Version : Zastupljenost muzicara u USA! Sve vrste live muzike pa i nasa narodna!


curlika
26.02.2012, 05:14
Naime, prof. sam muzicar, diplomirani klarinetista a usput i sax-ofonista. Imam nameru da sam porodicom iselim u USA i da se prof. bavim muzikom, svirkom sa grupama, pojedincima i sl.
Voleo bih s te strane, ako neko ima nekih komentara, iskustava, saznanja i sl. da napise nesto o tome posto ocekujem da od toga zivim. Mislim konkretno na jazz, pop muziku...dixiland, klasicnu...i sta ti ja znam koju vec ne. (naravno i na nasu narodnu). Da li ima muzicara koji su otisli pa tamo sviraju i zive samo o toga? Da li ima puno lokala sa live muzikom, koliko im je radno vreme, koliki su mi honorari...? Koliko ima sanse da uspem sa nekim band-om sa mojim istrumentima? (prilagodljiv sam, mogu sve skoro svirati). Bilo bi dobro da svako ko je u USA u nekom mestu napise sta je karakteristicno za to mesto. Da li postoji "raj" u toj vrsti posla i u kojim krajevima se nalazi?

vuxanne
26.02.2012, 13:07
Upoznala sam jednu celistkinju. Ona mi je rekla da ima neko udruzenje klasicnih muzicara gde oni nalaze poslove i onda idu i sviraju po potrebi gde god vec da imaju koncerti u koncertnim dvoranama u blizini mesta gde ona zivi. Mozda je ovo, rekla mi je ali ja nisam te struke pa se ne secam: klikni (http://www.afm.org/resources/booking-agent-search)

curlika
26.02.2012, 19:26
A super. Hvala ti. To je neka vrsta Estrade a po regionima zavisno gde si, kontaktiras odredjenog menadzera. Probao sam se registrovati ali ...vazi samo za Ameriku i Canadu jer trazi ss broj i sta ti ja znam vec. Izgleda da je muzicarima mnogo dobro u Ex Srbiji kad nece nigde da emigriraju. :) Valjda ce jos neko nesto pametno predloziti.

vuxanne
26.02.2012, 19:53
A koliko ja znam lokala sa uzivo muzikom bar ja sto sam videla imas najvise u Ostinu, Teksas. klikni (http://www.6street.com/6s_pg_live.htm)

curlika
28.02.2012, 11:10
Za pocetak bi bili u Las Vegasu, jer tamo imamo prijatelje kod kojih bi bili dok se ne snadjemo i malko uklopimo, kako je neko pisao...ne u drugu drzavu nego u drugu planetu. Postavicu i blog temu ko i kakva iskustva ima sa L.Vegasom. Cini mi se da je tamo malo nasih ljudi ali jos nista lose nisam cuo o njemu. Ovde ostajem i dalje otvoren i voleo bih da na ovu temu neko napise svoja iskustva (ako ima muzicara) ili iskustva negog poznanika-prijatelja.