PDA

View Full Version : Zelena karta - Obaveze?


grdoje
26.08.2012, 07:35
Pozdrav forumasi, trazim odgovor na moje pitanje, ali videh da ga je samo jedan korisnik pomenuo, ali pre dosta vremena, pa se pitam da li se ista promenilo po tom pitanju.

Radi se o sledecem: da li postoje neka ogranicenja odnosno obaveze, koliko morate da budete u USA po dobijanju GC? Naime, da li mora da se bude u USA odredjeni broj meseci/godina bez izlaska iz drzave ili se moze ici i vracati? Npr. par meseci biti u USA, pa skoknuti u neku obliznju drzavu, pa se vratiti, pa opet negde malo zvrndadi okolo po svetu, pa se opet vratiti... nadam se da me razumete sta zelim da kazem. Cuo sam razne price, a zelim da cujem iz prve ruke, da li neko zna kakve su obaveze kada se dobije GK, u narednih 5 godina, do sticanja prava za podnozenje zahteva za drzavljanstvo?

jovke
26.08.2012, 16:59
Ovde na forumu je na temu ulasci-izlasci u USA nebrojeno puta receno dosta toga iz prve ruke. Potrebno je procitati ali shvatam da kasnis na putovanje pa nemas vremena.
Blago tebi kad mozes kako ti kazes "zvrndati" i "skoknuti" po svijetu cim udjes u USA kad pozelis i kud zelis. Ja sam mislio da ljudi ovde prvenstveno zele procitati kako doci do posla po ulasku u USA a tebi posao i ne treba, ti bi samo da putujes svijetom sa zelenom kartom. :grin:

grdoje
26.08.2012, 18:00
To za cega i da li meni treba GC nije tvoj problem, a hvala Bogu nije na tebi da odlucujes o tome. Potrazicu na forumu malo bolje iskustva iz prve ruke, a meni moj posao dozvoljava da ga radim sa bilo koje tacke na planeti, a Usa sam odabrao jer mi moj posao tu moze doneti jos lagodniji zivot.

Magelan
27.08.2012, 01:01
Nije bilo promena :)

6 meseci + 1 dan u toku godine treba da budes u USA da bi u petoj godini boravka imao prava da podnes zahtev za drzavljanstvo.

Samo pazi :grin: Tad ce ti traziti da navedes datum i mesto svakog ulaska i izlaska iz zemlje, te zato pripremi tefter na vreme :)

grdoje
27.08.2012, 03:22
Mnogo se zahvaljujem na konkretnom i brzom odgovoru koji mi je razjasnio najbitniju nedoumicu :-).