PDA

View Full Version : Pitanja na testu za državljanstvo


emigracija
05.06.2007, 22:02
Evo nekoliko sajtova koji ce vam olaksati ucenje na testu za drzavljanstvo:
1) Zvanicni sajt INS-a ima tzv “flash cards”. Sva pitanja sa testa su ilustrovana sa slikom da se lakse zapamte. Mozete skinuti PDF fajl OVDE (http://www.uscis.gov/files/nativedocuments/M-623_reversed.pdf).
2) Ovo je velika lista pitanja u tekstualnom formatu, takodje sa istog sajta. Kliknite OVDE (http://www.uscis.gov/files/nativedocuments/Flashcard_questions.pdf).
3) Mozete naci i dosta nezvanicnih sajtova sa pitanjima. Jedan od tih sajtova je i OVAJ (http://www.vkblaw.com/law/natzq.htm).
Ako se dobro sjecam, mene su pitali sljedeca pitanja:
1) Ko je napisao americku himnu?
2) Koliko ima drzava?
3) Koliko senatora ima iz svake drzave u senatu?
4) Koja su dva senatora iz moje drzave?
Onda mi je ispitivac dao pismeni test engleskog, koji se sastojao od toga da napisem prosto-prosirenu recenicu: “I speak English very well.”
Naravno, prije toga bombarduju pitanjima o tome da li si bio clan komunisticke partije, ili da li si ikada bio kriminalno osudjivan. (Sva ta pitanja ste vec odgovorili u aplikaciji za drzavljanstvo).
Molba za citaoce ovog bloga: Ako ste polagali test, molim vas da ostavite komentar sa pitanjima koja ste dobili. Tako cemo svi zajedno*eventualno skupiti listu pitanja koja se najcesce ponavljaju.
http://feeds.wordpress.com/1.0/categories/emigracija.wordpress.com/16/ http://feeds.wordpress.com/1.0/tags/emigracija.wordpress.com/16/ http://feeds.wordpress.com/1.0/comments/emigracija.wordpress.com/16/ (http://feeds.wordpress.com/1.0/gocomments/emigracija.wordpress.com/16/) http://feeds.wordpress.com/1.0/delicious/emigracija.wordpress.com/16/ (http://feeds.wordpress.com/1.0/godelicious/emigracija.wordpress.com/16/) http://feeds.wordpress.com/1.0/stumble/emigracija.wordpress.com/16/ (http://feeds.wordpress.com/1.0/gostumble/emigracija.wordpress.com/16/) http://feeds.wordpress.com/1.0/digg/emigracija.wordpress.com/16/ (http://feeds.wordpress.com/1.0/godigg/emigracija.wordpress.com/16/) http://feeds.wordpress.com/1.0/reddit/emigracija.wordpress.com/16/ (http://feeds.wordpress.com/1.0/goreddit/emigracija.wordpress.com/16/) http://stats.wordpress.com/b.gif?host=emigracija.wordpress.com&blog=1111701&post=16&subd=emigracija&ref=&feed=1


Izvor: Vodič za nove emigrante u USA (http://emigracija.wordpress.com/2007/06/05/pitanja-na-testu-za-drzavljanstvo/)