PDA

View Full Version : Oduzimanje Green Card-a


takecare
30.06.2013, 00:58
Pozdrav svima,

Zanima me da li se nekome desilo da mu na aerodromu oduzmu zelenu kartu iz razloga sto ne zivi u Americi vec tamo dolazi na mesec ili dva godisnje, i tako nekoliko godina za redom?

Ovo pitam posto ja zbog studija u Srbiji definitivni odlazak odgadjam vec tri godine, a u Ameriku ulazim jednom godisnje. Ove godine sam imala neprijatnu situaciju na aerodromu u Bostonu kada me je sluzbenik carine odveo na razgovor sa sefom smene koji me je posteno izribao ali posto sam mu pokazala potvrdu sa fakulteta, ipak pustio u zemlju uz upozorenje da sledeci put kad udjem u Ameriku moram tu i ostati da zivim.

Da li je neko imao slicno iskustvo posto vidim da se po stranim forumima dosta pise o ovome? Kakva je uopste procedura oduzimanja zelene karte i koliko su zaista rigorozni?

P.S. Da me neki pogresno ne razumeju, definitivno planiram da se sledece godine cim diplomiram preselim u Ameriku ali posle ovog iskustva nisam sigurna sta me ceka na ulasku...

cape011
30.06.2013, 07:06
Da li si zatrazila re-entry permit pre nego sto si napusila USA?

Taj dokument ti omogucava da da budes van Amerike do dve godine. I sa njim imas (pretpostavljam) puno pravo da ponovo udjes. Mislim da se sam dokument ne moze produziti,ali mozda moze da se zatrazi nov kad prethodni istekne.

A pretpostavljam da ako to nemas da ces morati da ides na srecu. Pa sta ti bog da.

Potrazi malo na forumu o tom papiru. Inace on se ne moze zatraziti van SAD.
Procitaj ovih par tema :

http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1215&highlight=re-entry&page=2

http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=920&highlight=re-entry

takecare
30.06.2013, 08:49
Hvala cape011,
znam za taj dokument, ali ga nisam trazila jer nikada nisam bila van Amerike duze od 1godine. A inace ni re-entry permit ne garantuje da ce te sigurno pustiti.
Zanima me da li je neko imao slicno iskustvo kao ja?

botexag
02.07.2013, 06:34
Hvala cape011,
znam za taj dokument, ali ga nisam trazila jer nikada nisam bila van Amerike duze od 1godine. A inace ni re-entry permit ne garantuje da ce te sigurno pustiti.
Zanima me da li je neko imao slicno iskustvo kao ja?

udju u zemlju preko Kanade autom, nas bukvalno ni ne pogledaju na granici

takecare
02.07.2013, 17:54
Zanimljiv predlog. Jel vas uopste ne pregledaju, ne uzimaju GC da provuku kroz kompjuter? I da li mi je potrebna viza za Kanadu kad letim iz Srbije? Jel bih mogla nekim autobusom iz Kanade?

simbad
08.05.2017, 14:27
Znam prijatela sto izadje iz Amerike ali sa granica Mexico i od Mexico putuje za Makedoniju ,kad izadjes iz Mexico ne vode te nigde da si izasao iz USA ,tako da kad se vrati nazad kaze da je bio na odmor u Mexico ,i zato sto nemaju evidencije kad si izasao nema nikakav problem

markoss
08.05.2017, 15:42
Majka mog drugara u Chicago dolazi jednom godisnje na mesec dana samo, malo je izribaju sa tim glupostima i puste je na kraju, tako vec 3 4 godine radi