PDA

View Full Version : Potvrde iz inostranstva


JoMan
30.07.2013, 14:10
Pozdrav svima,

iako sam pronasao neke teme koje se ticu ove tematike, nisam pronasao konkretan odgovor za sada. Pitanje sam vec postavio u jednoj temi, ali je brzo preslo u zaborav, a mislim da moze da znaci buducim narastajima barem koliko i meni.

Moj brat ce potvrde morati da pribavi i iz Italije jer je tamo ziveo neko vreme.
Da li je neko prosao kroz proceduru pribavljanja dokumenata iz inostranstva?
Da li i tamo treba neka potvrda i iz suda i iz policije, ili samo jedan dokument?
Da li sve to moze odavde da se uradi, ili je neophodno ici tamo licno?
Koliko traje cela procedura?
Da li je vec sada moguce krenuti u tu proceduru kako bi se dokumenta sto pre probavila da nema brige, ili postoji neki rok vazenja ili slicno?

Pronasao sam da je korisnica Dida preko prijatelja iz Italije uspela sve to da nabavi, ali nisam siguran kako s obzirom da nemam mogucnost da je kontaktiram. Ukoliko neko eventualno ima njen mail ili slicno, molim vas da mi posalje na pp, ili da je zamoli da se javi ovde u temi...

Unapred hvala!

Taty2
30.07.2013, 16:40
za preko 12 mjeseci boravka u Italiji (govorim o punoljetnim osobama) obavezna je certificate, definitvno se radi samo o jednom papiru, neki ga nazivaju "police certificate" a neki "uvjerenje o nekažnjavanju", ali uvijek je to samo jedna potvrda.
Traži se nekoliko sedmica prije intervjua. Znam da recimo ko je bio u Njemačkoj, a aplicira Green Card iz Hrvatke može uputiti zahtjev preko njemačke ambasade, možda može i preko domaće policije koja poslala zahtjev službenim putem u tu zemlju

Svakako treba nekoliko sedmica da stigne potvrda i mora biti koliko toliko nova potvrda, do 6 mjeseci recimo
ako ne stigne na vrijeme do zakazanog intervjua, može se naknadno priložiti, dakle nema vize dok ne stigne

Makovi
15.11.2013, 23:58
Evo za buduće i sadašnje dobitnike - dvoje godine studirao sam u FR pa sam se uspaničio kad sam saznao da i od tamo trebam potvrdu o nekažnjavanju. Najprije sam kontaktirao ambasadu (gdje su svi bili na godišnjem), ali onda sam se dosjetio i na stranici Reciprocity by country odabrao Francusku i nasao francusko ime tog dokumenta. Zatim sam to ime ubacio i Google i momentalno pronašao podatak da se BESPLATNO taj dokument naručuje online na stranici francuske vlade. Upisao sam ime i godinu rođenja te sadašnju adresu i dokument je stigao poštom iz Francuske za desetak dana! Šta ti je Europa. A po ove naše dokumente 5 dana jahanja i brdo novaca. Ne znam kako je za druge zemlje, ali ovo je bez problema prošlo.

Silvija29
20.08.2015, 22:27
Da li neko moze da mi da informaciju, imamo za dve nedelje intervju u Beogradu, moj suprug je nosioc, trenutno radi Nemackoj , vec 7 meseci. Da li njemu treba potvrda iz Nemacke iz policije? Ne znam da li je potrebno kad si duze od 6 meseci ili duze od 12 meseci.

johnywalker
21.08.2015, 02:05
Ukoliko zivi u Njemackoj duze od 6 mjeseci, treba mu potvrda iz policije. Znaci, ako je u Njemackoj 6 mjeseci i jedan dan ili vise od toga. Isto tako iz svake druge zemlje u kojoj je zivio od 16 godine zivota a bio duze od 6 mjeseci. Sve ti pise ovdje:

http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/if-you-are-selected/prepare-supporting-documents.html

Silvija29
21.08.2015, 06:41
Ok, hvala na informaciji, to nas je zbunilo sto pise vise od 12 meseci.

MilosWorldwide
26.08.2015, 09:17
Ukoliko zivi u Njemackoj duze od 6 mjeseci, treba mu potvrda iz policije. Znaci, ako je u Njemackoj 6 mjeseci i jedan dan ili vise od toga. Isto tako iz svake druge zemlje u kojoj je zivio od 16 godine zivota a bio duze od 6 mjeseci. Sve ti pise ovdje:

http://travel.state.gov/content/visas/english/immigrate/diversity-visa/if-you-are-selected/prepare-supporting-documents.html

Treća rečenica nije tačna. Potvrda iz policije je potrebna samo u slučaju kada je neko živeo duže od 12 meseci u drugoj zemlji. 6 meseci je period koji važi ako osoba trenutno živi u toj drugoj zemlji.

To jasno piše na linku koji si naveo, ali sam za svaki slučaj konsultovao i ambasadu u Beogradu.

Naveli su i da konzul ima diskreciono pravo da u nekim slučajevima zahteva to uverenje i za boravke kraće od 12 meseci.

Silvija29
26.08.2015, 10:29
I ja sam kontala da je tako, a mi smo izvadili potvrdu za svaki slucaj, jer mi muz trenutno zivi u inostranstvu, bolje da imamo viska papira nego da nas vrate.

Stojne
26.08.2015, 10:34
Zdravo na site... Jas sum nositel na vizata, no soprugot e studiral vo Italija 4 godini. Me interesira dali toj ima potreba da vadi takov dokument od Italija (police certificate), bez razlika na toa shto ne e nositel?
I dali nekoj na forumot go ima vadeno toj dokument (on-line), konkretno mislam od Italija?

johnywalker
26.08.2015, 15:34
Treća rečenica nije tačna. Potvrda iz policije je potrebna samo u slučaju kada je neko živeo duže od 12 meseci u drugoj zemlji. 6 meseci je period koji važi ako osoba trenutno živi u toj drugoj zemlji.

To jasno piše na linku koji si naveo, ali sam za svaki slučaj konsultovao i ambasadu u Beogradu.

Naveli su i da konzul ima diskreciono pravo da u nekim slučajevima zahteva to uverenje i za boravke kraće od 12 meseci.

u pravu si, pogrijesio sam. ja sam citao samo prvu I drugu stavku. hvala za ispravku.

Jelence13
15.01.2016, 13:42
Sestra studira u Srbiji vec 5 godina a iz BiH smo, medjutim tamo nikad nije prijavila mjesto prebivalista tako da ne moze iz Srbije dobiti potvrdu o nekaznjavanju bar mislim tako. Vec sam postavljala pitanje na ovu temu i rekli su mi da joj kao nece ni traziti tu potvrdu. Da li ima neko u slicnoj situaciji pomalo se brinemo ako joj budu to trazili

cirapfc
15.01.2016, 17:45
Sestra studira u Srbiji vec 5 godina a iz BiH smo, medjutim tamo nikad nije prijavila mjesto prebivalista tako da ne moze iz Srbije dobiti potvrdu o nekaznjavanju bar mislim tako. Vec sam postavljala pitanje na ovu temu i rekli su mi da joj kao nece ni traziti tu potvrdu. Da li ima neko u slicnoj situaciji pomalo se brinemo ako joj budu to trazili

Mislim da je to obavezno, potvrda o nekaznjavanju, a koliko sam citao forum to je trebalo i drugim dobitnicima iz BiH...

U svakom slucaju, nek uzme tu potvrdu u BiH, kao i sva ostala dokumenta. Posto jos studira, nosi samo diplomu srednje skole.
A ako je konzul pita nesto, nek kaze kako jeste, ne mora nista da izmislja...
Kad je intervju?

Jelence13
15.01.2016, 18:40
Mislim da je to obavezno, potvrda o nekaznjavanju, a koliko sam citao forum to je trebalo i drugim dobitnicima iz BiH...

U svakom slucaju, nek uzme tu potvrdu u BiH, kao i sva ostala dokumenta. Posto jos studira, nosi samo diplomu srednje skole.
A ako je konzul pita nesto, nek kaze kako jeste, ne mora nista da izmislja...
Kad je intervju?
Intervju je 1. februara u Sarajevu..Daj mi link to sto si citao ja sam nasla dvije teme al nisam vidjela da je imao neko isti slucaj mozda nisam dobro pretrazila. Ako ti nije problwm da mi da mi posaljes. Ona tu potvrdu ne moze izvaditi pa kako bude

Jelence13
19.01.2016, 14:18
Kontaktirali smo ambasadu vezano za potvrdu o nekaznjavanju i dobili odgovor da ne treba potvrda ukoliko u Srbiji nije zivjela duže od 6 mjeseci u kontinuitetu. (ona kao student nije nikad u Srbiji bila duze od 2 mjeseca u kontinuitetu). Znaci bez obzira sto je neko iz jedne zemlje a studira u drugoj nije nuzno da iz zemlje u kojoj studira vadi potvrdu o nekaznjavanju...vadi je samo u slucaju da je u toj zemlji zivjeo/la duze od 6 mj u kontinuitetu..
Na forumu sam procitala svega i svacega pa i to da bi mogla biti odbijena s obzirom da nije prijavila da je negdje boravila poslije 16. godine. sem u svojoj zemlji naravno (ovo je bio odgovor jednog člana foruma drugom koji je u sličnoj situaciji kao moja sestra)...Tako da molim sve članove foruma da ne pišu nešto ukoliko nisu 1000% u to sigurni.Ovaj forum ce izgubiti svaki smisao ukoliko svako bude pisao svoje misljenje..ovdje nama trebaju konkretne informacije ili iskustva a ne pojedinačna misljenja

dezdej
02.02.2016, 21:14
Evo i nase iskustvo oko potvrde iz inostranstva, moja zena je zivela dve godine u Londonu i radila kao bebisiterka tamo i nismo imali taj police certificate sto je potreban za vreme njenog prestoja pa su nam dali administrative prossesing na dana intervjua dok im ne dostavimo taj dokument. Na svu srecu moze da se taj dokument uzme i plati online na ovu stranicu https://www.acro.police.uk/police_certificates.aspx
pa ako neko ima potrebe od njega da zna gde moze da ga uzme. Placa se online i to kosta standard 45 funti da se izvadi za koji treba jedno 10 dana dok ga izrade +10 dana da dodje na adresi kod nas ili premium varijantu koja kosta 80 funti i prave je za dva dana + standardni siping do adresi gde treba da stigne. Mi smo uzeli ovaj brzi premium i dokument je stigao za 5 dana kod kuce ovde u Makedoniji. Nadam se da ce ovaj post da pomogne ako neko ima potrebu od ovaj dokument.

R_I_B
21.11.2016, 11:44
Koga bevme na intervju sluzbenicite i na nas ni postavija prasanje dali sme ziveele nekade vo druga zemja osven MKD poveke od 1 godina

Isto i na drugiot salter stoese edna srpska familija barase turisticka viza i isto im baraa nekoi potvrdi ne znam od kosovo li ne bev sigurna od kade kade sto ziveele poveke od 12 meseci i oni nemaa pa izlegoa nekoi frki

subman
26.06.2017, 00:06
Da li potvrda iz inostranstva o nekaznjavanju mora bas par nedelja pre intervjua?
Ja sam vec izvadio moju

Ljubicica9
19.10.2017, 00:22
Cisto informacija za one koji su zivjeli u UAE...
Ne treba potvrda tj potvrdjeno mi je iz ambasade da ako na sajtu pise da Court/ Police CertificatesAvailable*only if applicant is physically present in the UAE.

i

Post recommends that consular officers waive the general requirement to obtain police certificates unless the applicant lives in the UAE...

Sto znaci fizicki samo za lica je koja zive tamo je moguce izvadit je, da ne treba...
Uhh vec sam.mislila da cu morat ici tamo po potvrdu :)