PDA

View Full Version : Proteza za dete, sugestije


lpastor
22.12.2013, 05:52
hi

Tema je uopstena ali me zanima kako su se drugi snasli i koja su iskustva...

Naime cerkica mi ima 9 god i treba protezu, trenutno sa zaposlen i poslodavac mi je dao odresene ruke da nadjem sam zubno osiguranje on bi pokrio mesecnu premiju.

Medjutim koliko vidim svako dental osiguranje ne pokriva troskove proteze, ja bi imao kako onu kazu individual coverage (naime poslodavac ne nudi gupno osiguranje)

Saveti i pomoc dobrodosli....

Inace sam trenutno u Arkanzasu

pozdrav i hvala unapred....

chicagopn
22.12.2013, 17:24
neznam kakvo je osiguranje u Arkansasu u Chicagu odnosno ilinoisu postoji All Kids and Family sto pokriva decu do 18 te godine, e sad proteze i oni ne pokrivaju ali mi smo dobili upute od naseg zubara u drugu kliniku gde se aplicira za protezu.
Oni dete slikaju i posalju slike komisiji koja ce utvrditi da li mu je stvrno potrebna proteza ,ako je laksi slucaj onda nece odobriti ali ako je tezi slucaj i dete stvarno ima problem sa zubima onda ce odobriti protezu i pokrice troskove.
Mi smo za dete od 11 godina dobili do 4800$ za protezu,ne pokrivaju neki snimak od 150$ i ako treba pre proteze jos neka druga vrsta proteze.
Mi smo platili taj snimak 150 i trebace da nosi headgear bracet 3 meseca sto je jos 400$,posle toga bracet je pokriven od osigurnja,
znaci moze da se dobije od osiguranja samo ako odobre a zavisi koliko je tezak slucaj .

lpastor
22.12.2013, 20:14
Puno hvala chicagopn

Bas informacije informacije trazim, svakako cu krenuti da se raspitujem u tom pravcu ... ali koliko vidim najbolje bi bilo da odem dirakno do zubara i da se posavetujem sa njim ,,,sta i kako , koje osiguranje i mozda da li mogi i kako da aplicaram za nesto slicno

jos jednom haval puno na info...
Ako ima jos neko neku inforamciju neka slobodno pise

Magelan
23.12.2013, 08:37
Na "All kids" zaboravi. To funkcionise samo ovde kod nas u socijalistickom Illinoisu, republikanske drzave to nemaju. Ortodontske usluge su jako skupe iz prostog razloga sto zahtevaju dugogodisnje pracenje i posete svake 2-3 nedelje nekad u trajanju od par godina... Stoga, retko se koje osiguranje usudjuje da pokriva ovaj tip usluga...

Ono sto bih ja uradio, jeste bas to sto si i sam napisao - direktna poseta stomatologu i videti koje su mogucnosti. Ono sto sam video da je ovde jako popularno su stomatoloske usluge na rate i to nude same ordinacije...

Svesni su oni da su sve te usluge paprene pa se trude na sve moguce nacine privuku pacijente. Taj fazon vidim koriste i kolege u Srbiji sve cesce jer narod ne moze to da iskešira odjednom.