PDA

View Full Version : Da li deda i baba mogu da me ''usvoje''? (USA)


Aleksandar023
23.09.2015, 19:14
Pozdrav, imam 18 godina i interesuje me da li mogu na neki nacin da me baba i deda legalno usvoje. U SAD imam babu, dedu, ujaka, tetku, ujnu i 2 sestre. Steta bi bilo da ostnem ovde hehe :nene:. Imam samo majku ako nesto znaci.
OSTALE OPCIJE:
1. spajanje porodice mi ne deluje moguce jer se ceka po 10 godina :drool: a i rodbinske veze nisu tata/mama/brat/sestra.
2. lutrija mi nista ne znaci jer sam 4. srednje a takvi im ne trebaju

MOLIM VAS DA PREDLOZITE BILO STA I PODELITE BILO KAKVU INFORMACIJU SA MNOM (I OSTALIMA) OVDE. HVALA. :grin:

maybe17
03.10.2015, 00:05
Kako misliš da te usvoje?Šta bi ti njima onda bio, kad si im već unuk?

Taji
22.11.2015, 03:03
Pozdrav,

Ovdje imas sve o usvajanju pa lijepo sjedi I redom sve procitaj.


http://www.uscis.gov/adoption

vuxanne
22.11.2015, 03:56
Gledala sam pre neki dan u vestima kako su homoseksualni parovi u proslosti dok nisu mogli da se vencavaju radili usvajanje. Vesti su bile o paru deda koji su zeleli da poniste ugovor o usvajanju da bi mogli pred smrt da ozvanice svoju vezu brakom. Imaju ogromne probleme oko toga sad jer taj ugovor ne mozes lako ponistiti pa zakonski ignorisati. Tj. ne moze posinak da se ozeni za ocankoji ga je usvojio.


Elem, mozda mi paralela nije jasna ali cini mi se da pretpostavljam da mogu bez vecih problema da te usvoje. To ovde babe i dede i cesto rade ako roditelji nisu finansijski sposobni da se staraju o deci i u mnogim ostalim slucajevima.

mikiSA
23.11.2015, 15:14
vuxanne, nema sanse da ga usvoje kao nacin imigracije. Kad bi tako moglo svi bi isli na to. Punoljetan je (to bi se moglo i moralo uraditi da je mali, do 16 godina, i da je tako, usvojitelji bi trebali doci u Srbiju i zivjeti sa djetetom bar dvije godine prije usvajanja)i samim tim je to zavrseno.
Neko je gore postavio dobar link o usvajanju. Nek procita malo o usvajanju, pravilima.

Aleksandar023:Kad zavrsis srednju skolu igraj lutriju.