PDA

View Full Version : Farmaceutski tehnicar i diplomirani tehnolog


j.jennifer
25.02.2016, 20:32
Kao sto naslov kaze, interesuje me da li je potrebna nostrifikacija za rad u apoteci kao farmaceutski tehnicar, kako vec srednja skola funkcionise drugacije u odnosu na evropsku.

Da li je iskustvo u radu prednost?

Naime, radila sam deset godina u apoteci u okviru najvece privatne bolnice u Vojvodini, nekoliko godina u nekoliko privatnih lanaca apoteka, a sada bih da emigriram u SAD. Zavrsila sam srednju medicinsku, smer farmaceutski tehnicar i fakultet- strukovni inzenjer tehnologije.

Kakve su mogucnosti za zaposlenjem, sta mi je potrebno od nostrifikacije, itd.?

'66 sam godiste uzgred.

Bruno
26.02.2016, 17:31
Pozdrav, ukoliko zelis biti farmaceut u US moras zavrsiti njihov fakultet. U americkom sistemu obrazovanja ne postoje zanimanja poput tvoj ili medicinske sestre sa srednjom skolom. Naravno postoji mogucnost da upises fakultet ovde, diplomiras i postanes farmaceut. To je odlican posao ovde I odlicno se placa, vrlo brzo mozes doci do 100K+
Stipendiju za takvo nesto je prakticno nemoguce dobiti.

vuxanne
28.02.2016, 05:04
Pre ces se zaposliti sa dipl. tehnolog diplomom. Koji si bila smer?

Magelan
28.02.2016, 17:47
Farmaceutski tehnicar je relativno lako postati. U mojoj skoli (http://www.cmkhealthcare.com) to je kurs od 7 nedelja (jednom nedeljno) - ukupno 40 sati. Sve zajedno kosta $1010 koliko vidim po novom cenovniku.

Plate su oko $13-15 na sat.

Farmaceut - to sto rece Bruno, mora ceo faks od starta.

Zanimanje inzenjera je vise lukrativno od pharm tech. Vuxanne je inzenjer pa ti moze pojasniti kakvo je stanje u tom domenu.