PDA

View Full Version : Interviews: I-134, Affidavit of Support (Macedonia) Instrukcije i Pojašnjenje


SEEUSAIC
11.10.2016, 19:36
Prenosimo vam privatnu prepisku sa naše Facebuk strane https://www.facebook.com/ZelenaLutrija, jer smatramo da moze koristiti i drugim clanovima na Forumu. Potpun identitet osobe necemo otkriti, ukoliko se ta osoba sama ne javi.

Pre toga nekoliko bitnih činjenica vezanih za formu I-134:


Ovaj dokument se traži osobama za koje konzularno osoblje sumnja da će postati "public charge", što automatski znači da je osoba "inadmissable" prema sekciji 213A Imigracionog Zakona u USA i viza se odbija u ovom slučaju. Ova forma služi kao način da se problem prevaziđe i izda imigraciona viza aplikantu.
Ova Forma ima drugačije pravne posledice od I-864, koja je u stvari finansijsko sponzorstvo za porodičnu imigraciju i važi 10 godina ili dok aplikant ne uzme državljanstvo.
Jednostavno objašnjeno, I-134 služi kao sredstvo državi da kombinuje prihod potpisnika i aplikanta prilikom aplikacija za socijalne programe koji pripadaju definiciji "public charge", diskvalifikujući aplikanta time iz socijalnog programa usled visokih prihoda.


Igor, Sun 10/9/2016 3:56AM:
Dobar vam dan. Molim za odgovor. Zanima me dali je obavezno da osoba koja je izvucena na lutriji za zelenu kartu da mora ima nekog ko vec se nazali legalno u SAD. Dali je obavezno da se ima takozvani sponzor koji treba da potpise neko pismo. Dali moze i bez tog sponzora da se dobije zelena karta u ambasadi SAD? Ili bas mora da se poseduje i sponzor? Molim odgovor.

Zelena Lutrija - Vaš Vodič za Uspešnu Imigraciju u USA-SAD, Sun 10/9/2016 9:27AM
Igore, jedino ukoliko ste rodjeni/zivite u Makedoniji, ambasada trazi formu I-134 prilikom intervjua kao neku vrstu garancije da necete pasti na teret drzave. Ta forma nema zakonsku tezinu kao I-864, koju popunjava sponzor/petitioner za imigraciju. DV je drugacija vrsta imigracije i ne treba sponzor. Za ostale drzave u regionu nije potrebna ova forma. Pozdrav.

Igor, Mon 10/10/2016 4:33AM:
Dakle, zbog toga sto sam iz Makedonije meni ce biti potreban sponzor ukoliko me budu izvukli na lutriji. Koliko sam razumeo za osobe koje su iz Srbije ako osoba iz Srbije bude izvucena na lutriji onda ne treba sponzor za zelenu kartu. Zbog cega meni iz Makedonije treba sponzor, a nekome iz Srbije ne treba sponzor za dobijanje zelene karte? U cemu je stvar? Dakle meni iz Makedonije treba sponzor, a nekome iz Srbije ne treba?

Zelena Lutrija - Vaš Vodič za Uspešnu Imigraciju u USA-SAD, Mon 10/10/2016 7:24AM
Na to pitanje ne mozemo da vam odgovorimo jer nismo sigurni - to je informacija koju smo na Forumu dobili od clanova iz Makedonije. Jedan od razloga moze da bude da je previse gradjana Makedonije u USA postalo public charge nakon dolaska - ovo je samo nagadjanje. Kao sto smo rekli - forma I-134 nije sponzor (sponzor je onaj koji pise peticiju za imigraciju i odgovoran je za imigranta 10 godina ili do drzavljanstva). Forma I-134 nije legally enforcable, vec je samo jedan od vidova evaluacije vaseg snalazenja ovde. Za detaljnije informacije, moracete da kontaktirate konzulat, nismo zaista u mogucnosti da objasnimo detaljije procedure u Makedoniji. Pozdrav.

Igor, Tue 10/11/2016 12:59AM
Hvala na odgovor. Ne bih da budem nacionalista ili nesto slicno, sumnjam da je razlog zbog kojeg u Makedoniji za zelenu lutriju se trazi forma I-134 je to sto u ambasadi SAD u Skoplju dolaze na intervju za zelenu lutriju izvuceni dobitnici iz teritorije Kosova i Metohije na intervju u Skoplju. I mislim da zbog njih Sa Kosava jer oni su poznati po odredjenim kriminalnim radnjama u SAD i zato u ambasadi u Skoplju i nama koji smo iz Makedonije kao predostroznost te sigurnost i nama traze format I-134. Zaista nije fer sto u Makedoniji i ja sam to cuo da se skoro svakome trazi I-134 a nacuo sam da se to retko trazi u ambasadama SAD u Beogradu i Zagrebu. Jel mozeto malo detaljnije da pojasnite razliku izmedju forme I-134 i sponzorstva? Cuo sam da ukoliko je dobitnik na lutriji samac bez porodice i dece a ima na racunu dovoljno novca ( ne znam tacko koliko novca) da ima sansi da ipak u ambasadi SAD u Skoplju dobije odobrenje za zelenu vizu. Jer ja nemam nekog u SAD ko bi mi bio sponzor. Molim misljenje vase.

Zelena Lutrija - Vaš Vodič za Uspešnu Imigraciju u USA-SAD, Tue 10/11/2016 9:31AM
Stvarno nismo sigurni zasto su takve procedure u Makedoniji, u Beogradu, na primer, nikada nikome nisu trazili ovu formu, bar nama niko na Forumu nije preneo takvo iskustvo. Vecina ljudi kada pomenete bilo kakve garancije izbegava da potpise bilo sta sa mogucim finansijskim posledicama (ukoliko niste bliski rod) ali mislim da mozete naci nekog iz Makedonije ko ce vam uciniti uslugu, upravo zato sto razumeju sta je u pitanju. Ovde kada se kaze sponzor, misli se na sponzora koji dovodi clana porodice ovde, ili nekog ko sponzorise za nekog drugog ko dovodi clana porodice ovde (spajanje porodice). To je forma I-864 i ona je na snazi 10 godina ili do uzimanja drzavljanstva. To prakticno znaci da ukoliko aplicirate za neku socijalnu pomoc, prihod sponzora se racuna kao vas i gotove je nemoguce da se kvalificirate zbog previsokih prihoda. Ukoliko se slaze ili slicno, sponzor je kao i vi u obavezi da vraca novac. U principu, taj sponzor je odgovoran finansijski za vas i drzava to moze da koristi u zakonskim predmetima protiv vas. Sa I-134, to nije slucaj. Ne mogu da terete ovu osobu finansijski za vase odluke, ali i dalje mogu vas - ukoliko postanete public charge. Ovo znaci da osoba koja potpisuje ne treba da se brine da cete ga/je gurnuti u neprilike u trajanju od 10 godina. Sto pretpostavljamo i en planirate sve jedno 🙂 Nadamo se da ovo pomaze. Mi u principu preferiramo da ovakve odgovore dajemo na Forumu te cemo ovu konverzaciju preneti tamo (bez vaseg imena) a onda ako imate dodatnih pitanja mozemo nastaviti na Forumu. Razlog ovome je da ova konverzacija moze pomoci ostalim clanovima. Jos jednom pozdrav i srecno.

Sup.Mod.

Bagziooo
08.02.2017, 20:18
Postovani . Nase intervju je zakazano za sredinu mart, zanima me ukoliko posneim samnom garanciju iz banke za $ 15 000 dal ce josh treba taj I-134? Pozdrav