PDA

View Full Version : Pitanje


pandonsweets
22.10.2017, 20:43
Posto imam devojku,a nismo vencane jer to ovde nije dozvoljeno (verene vec 2 godine), i ja i ona smo se prijavile kao unmarried, e sad ako jedna bude izvucena, da li moze ovu drugu da povuce sa sobom ili ne (i tamo u Americi obavimo vencanje) :)

Katleja Liki
22.10.2017, 21:02
Posto imam devojku,a nismo vencane jer to ovde nije dozvoljeno (verene vec 2 godine), i ja i ona smo se prijavile kao unmarried, e sad ako jedna bude izvucena, da li moze ovu drugu da povuce sa sobom ili ne (i tamo u Americi obavimo vencanje) :)
Postovana, imate temu Gay život u Americi http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1257&page=21.

Citiram poruku od forumasa Sima:
07.10.2014, 22:03
Sima
Drug član

Po mojim informacijama i iskustvima ljudi iz drugih zemalja gde postoji institucija istopolnog braka, ne civilnog partnerstva (veoma vazno – mora da se zove brak), prolazite istu proceduru kao i vencani heteroseksualni parovi. Slicno je i kada radite Zelenu kartu iz Amerike u slucaju vencanja sa americkim drzavljaninom – brak mora da je sklopljen u drzavi koja ima instituciju braka, bez obzira sto vi ne stanujete u toj drzavi (iz Ilinoisa su gej parovi isli u Ajovu, dok Ilinois nije imao gej brak).

Znaci brak iz drzave gde je to legalno i mora da bude sklopljen pre intervjua: Ponecete vencani list i dosta fotografija i ostalih dokaza koji ce pokazati da ste vec odredjeno vreme u vezi, da brak nije uspostavljen samo u svrhu dobijanja vize (isto kao i za strejt brakove). Zelenu kartu u tom slucaju dobijate obojica. Srecno!

Kad smo kod gej brakova u Americi, evo jos jedne novosti: Vrhovni sud SAD je juce odbio zahtev pet saveznih država: Indijane, Oklahome, Jute, Virdžinije i Viskonsina da zabrani istopolne brakove i tako omogućio istopolnim partnerima u tim državama da se venčavaju. Još šest država (Severna i Juzna karolina, Severna virdzinija, Kolorado, Kanzas i Vajoming) čeka na odobravanje, što znači da će gej brakovi biti legalni u 30 američkih saveznih država.


Postavite pitanje u toj temi, mozda neko ima neku noviju informaciju koja bi vama bila od koristi. Pozdrav i srecno.

vlada33
23.10.2017, 10:01
Jedino sto mogu da kazem je da bi ste zajedno otisle morate biti vencane (racunam da vazi isto pravilo kao za sve ostale), sto otprilike znaci da cete morati da se vencate nekako tj. negde...

misternice
23.10.2017, 11:14
To nije velika prepreka. U principu, mozete se vencati u nekoj od evropskih zemalja gde se priznaje istopolni brak. Jedino sto je malo skuplje ali bolje I to nego da ne moze uopste.
Inace, u ambasadi se na intervjuu bez problema priznaje takav brak kao I svi ostali, bez obzira sto ste drzavljanke zemlje u kojoj to jos uvek nije moguce.
Jedino bih dodao da je mnogo bolje da se vencate pre nego sto neka bude izvucena jer onda nemate "komplikacije" u vezi sa dokazivanjem veze.
Sa srecom I da vas izvuku!!!