PDA

View Full Version : Prelazak sa J1 na F1


Pera221
31.03.2018, 23:18
Zanima me da li je jos uvek aktuelna prica sa teme iz 2010-2013, koji je Magelan pokrenuo, tacnije da li jos uvek moze da se upise neka skola tamo i dobije F1 kao ranije, pogotovo jer imam social number sobzirom na j1 vizu?

Pera221
01.04.2018, 01:24
Najvise me zanima da li postoji mogucnost da odbiju zahtev za f1 vizu, posto o tome nije bilo reci?

Magelan
17.04.2018, 00:17
Najvise me zanima da li postoji mogucnost da odbiju zahtev za f1 vizu, posto o tome nije bilo reci?

Naravno da postoji mogucnost da te odbiju. Gledaj na to kao na razgovor u ambasadi - mogu da ti daju vizu, a isto tako da te odbiju.

Ukoliko je uz pravilno popunjene formulare dostavljena sva potrebna propratna dokumentacija, ne bi trebalo da dodje do odbijanja, mada ponavljam, uvek postoji mogucnost negativnog odgovora.

Trenutno vecina zahteva u imigracionom ide jako sporo, te se naoruzaj strpljenjem...

Vector
17.04.2018, 12:25
F1 nije imigraciona viza. Dobija se za 2 dana (izvor: moje iskustvo).

BetterFuture
17.04.2018, 15:04
F1 nije imigraciona viza. Dobija se za 2 dana (izvor: moje iskustvo).
F1 JESTE imigraciona viza.

F nije...

https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/visa-information-resources/all-visa-categories.html

Vector
17.04.2018, 16:43
Komentator je mislio na F1, koja je standardni naziv za studentsku vizu, cim je pricao o skolama. F2 je viza za osobe koje nosilac F1 vodi sa sobom.

Nisam nikad cuo da se studentske vize nazivaju drugacije:
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/study/student-visa.html

Certificate of Eligibility for Nonimmigrant (F-1) Student Status-For Academic and Language Students, Form I-20 or Certificate of Eligibility for Nonimmigrant (M-1) Student Status for Vocational Students, Form I-20

Magelan
17.04.2018, 21:12
F1 nije imigraciona viza. Dobija se za 2 dana (izvor: moje iskustvo).

Tema glasi prelazak sa J1 na F1. Ukoliko se promena vrsi tokom boravka u US onda to traje.

Ukoliko se neko ko je imao J1 vratio nazad pa zeli ponovo da ide u US ali ovog puta sa studentskom F1, onda se to definitivno dobija odmah ukoliko je pozitivan ishod intervjua za studentsku vizu. To onda nije prelazak sa J1 na F1.

uran
21.04.2018, 15:13
obaveza povratka u zemlju po isteku J1 vize vazi za sve vize osim za studentsku i onu B1/B2 business and pleasure zar ne ?