PDA

View Full Version : Azil u Americi


tobi
28.05.2018, 14:43
Pozdrav ljudi,

imam par pitanja pa ne znam da li je neko upucen.Poznanik je otisao preko W and T i nakon isteka vize nije htio da se vrati.Popunio je formular I-589 ja mislim da je,nisam siguran.Na intervju je rekao da je gay i da se ne smije vratiti u svoju zemlju,da se boji za svoju sigurnost.I azil mu je prihvacen,kaze da je dobio broj neka vrsta ID sa kojim moze da radi i da zivi u US,tek nakon 3 godine dobije GC i nakon 2 godine americko drzavljanstvo.I jos jedna informacija,posto se on planira da zeni i da ima djecu,pitali su ga na intervju u vezi toga i rekao je da zeli potomstvo i to je to.Ja sad ne znam koliko je tacna ova informacija? Da li je neko upucen? Takodje mi je rekao da postoje jos neke vrste azila koji se uspjesno dobijaju sa nasih prostora.

damagon
28.05.2018, 18:33
Meni ovo nerazumno skroz, kako je moguce da se on izjasnio kao gej, a da hoce da se zeni i pritom ima decu ? Ocigledno te izlagao nesto. :wtf:

Ja sam takodje cuo da su se neki izjasnjavali kao gay nakon isteka J1 vize, sta je bilo nakon toga ne znam

Vani
14.06.2018, 07:47
Meni ovo nerazumno skroz, kako je moguce da se on izjasnio kao gej, a da hoce da se zeni i pritom ima decu ? Ocigledno te izlagao nesto. :wtf:

Ja sam takodje cuo da su se neki izjasnjavali kao gay nakon isteka J1 vize, sta je bilo nakon toga ne znam


Sto se tice Azila tacna je infirmacija da ljudi ostaju... ne moras da se izjasnis kao pedere, i slicno... mozes nasilje u porodici...samo su od ove godine promenili ...ne dobijes vise ID vec mogu za dve nedelje,par meseci godinu dve da te zovu na razg da potvrdus pricu i na osnovu toga mozes dobiti gc odmah...ali treba da budes u USA da bi podneo za Azil... Ja sam preko gc dosao skoro ovde i to sam cuo vezano za Azil sto sam i napisao.

johnywalker
15.06.2018, 16:45
kada spomenu azil, sjetih se da sam jednom citao clanak na tu temu i evo uspjeo sam ga naci. Ali, ima sigurno i drugih nacina da se podnese zahtjev za azil osim izjasnjavanje da si gay.

http://www.6yka.com/novost/121469/jasenko-iz-tuzle-i-aleksandar-iz-banjaluke-otisli-su-u-ameriku-i-vjencali-se

tobi
16.06.2018, 15:18
To je bas popularno i znam ih par koji su bas tako dobili.Iz Banja Luke znam troje studenata koji su otisli tamo preko Work and Travel i 5og mjeseca podnjeli zahtjev bas LGBT azil jer on najbolje prolazi.Za druge ne znam,ali bi bilo od pomoci kada bi neko znao.

damagon
16.06.2018, 23:07
Ja sam cuo tu stvarno razne varijante. Ali nisam se dublje ukljucivao u pricu, jer stvarno ne bi mogo da savetujem nekog da bude u Americi nelegalno i slicno.

Znam momke koji su prosle godine otisli na work and travel ,nakon toga ostali i podneli zahteve za azil, ali od tada ne znam sta je bilo sa njima

Pored izjasnjavanja da su gay, postoje i neke druge opcije.Npr oni su se izjasnili da su navijaci, i da se ne bi osecali bezbedno ako bi se vratili u srbiju... Takodje negde sam procitao da bivsi clanovi politickih /nevladinih organizacija takodje traze azil i da dobro prolaze

Takodje imam poznanika koji je otisao na work and travel pre 4-5 godina,i posle je kruzila prica da mu advokat napise neko pismo koje uputi nadleznim organima i na taj nacin produzava vizu na godinu dana, tako svake godine.... s tim sto mi je to skroz nelogicno i neverovatno

tobi
17.06.2018, 10:42
Da li znate ako neko ima dvojno drzavljanstvo,npr.BiH i Srbije? Maticna drzava je BiH.Da li moze da ide sa pasosem Srbije i sa njim trazi azil a da se vraca u BiH? Ili da ide sa BiH jer je to maticna drzava,da li neko zna sta je po vama bolje?