PDA

View Full Version : Godisnji odmori

dreamerns
04.08.2008, 08:46
Citajuci ovaj forum, vidim da dosta vas cesto dolazi nazad u Srbiju u posetu. Posto sam cuo da ameri daju jako malo godisnjeg odmora (12 dana), interesuje me kako vi to rasporedjujete. Da li uspevate da otputujete malo na neko letovanje i sl. ili se sve svodi na rad u americi i godisnji u srbiji. Razlog zasto ovo pitam je taj da sam cuo da vecina amera cak ni tih tricavih 12 dana ne iskoristi, a citajuci ovaj forum deluje mi kao da ljudi imaju vise dana godisnjeg :)

wingreen
22.08.2008, 06:48
I mene zanima prethodno pitanje, pa ako ima neko voljan da odgovori....:)

landlord
22.08.2008, 08:00
Moja komsinica radi u istoj firmi vec 10 godina, u Chicagu i ima 4 sedmice godisnjeg. Tako da tih 12 dana zavisi od firme do firme... i godina staza naravno..

Poz.

Lucky
22.08.2008, 16:58
Kod mene u firmi dobijes pravo na godisnji odmor cim se zaposlis i to je 10 radnih dana osim toga imam pravo i na 4 dana po svom izboru takozvani-personal hollidays. Ako si dobar sa menadzmentom mogu da ti to spoje pa prakticno imas 3 nedelje
Nakon 5 godina u firmi imam pravo na 15 radnih dana a nakon 10 na citavih 20 dana (kalendarskih mesec dana). Neki stresniji i odgovorniji poslovi(menadzerski) imaju i do mesec dana u startu.

srdjevic
02.09.2008, 05:54
Meni je svake godine povećano za 5 dana (1 nedelju). Prve godine sam imao jednu, sad u trećoj tri... Sumnjam da će mi povećavati još... Mislim da mi je dao veći godišnji da me zadovolji jer zna da volem da odem u otadžbinu. :D

Mada, to je privatnik...