PDA

View Full Version : kvalitet zvuka na mobilnim mrezama


uran
16.01.2019, 00:23
meni se cini katastrofa u ovoj Americi. Sa AT&T sam, mobilni iphone, i nikad u EU i Srbiji nisam imao problem. Ovde haos, nekad cujem svaku drugu rec tek. Jos pomozi boze kad zovem mob, ali kad zovem neki service na 800 postaje pravo mucenje.

prosto ne mogu da verujem, a 6x im je skuplja mobilana.

Kakva su vasa iskustva ?

babicf
16.01.2019, 01:08
Ja sam u NYC i na AT&T i nemam nikakvih problema i isto iphone. Zavisi od pokrivenosti mreze kao i od toga da li si Postpaid ili prepaid. Znam da je signal onako skrnav kad odem na sever NY( drzave) pa cu preci na Verizon jer je kazu bolji u svemu. Ali jedno je definitvno prepaid i postpaid dva razlicita sveta

aleksandarzz
16.01.2019, 03:15
Ne mogu da potvrdim da li prepaid/postpaid ima neke veze, ali pokrivenost je ponegde katastrofalna. Ovde gde sam nisam imao nikakvi problema ni sa T-mobile ni sa verizonom. Prvih 10-ak dana sam proveo kod prijatelja, nekih 10 milja dalje i bilo je kao u Uranovom postu. Prijatelj je vozac i po njegovom iskustvu najbolju pokrivenost ima verizon.

uran
16.01.2019, 04:50
ja sam prepaid, a signal mi je u zoni gde zivim 3 od 4 crtice. Ne verujem da ima veze prepai/postpaid to mi nekako zvuci kao neka teorija zavere. Bezveze.

Obisao sam zapadnu obalu od SF do Seattle/a ali svugde sam iskustio isti rdjav kvalitet.

babicf
16.01.2019, 13:59
Ja pricam o prenosu podataka koji se gleda za taj kvalitet mreze. To da cujes svaku drugu rec to nikad nisam imao ili mogu da zovem ili ne mogu da zovem.
Za prepaid i postpaid sam direktno pitao i dobio takav odg ( a u mojoj glavi se to isto dokazalo, pa koje benefite imas ako si na postpaid? ) tako da da li je teorija zavera ili sta vec neverujem, da li je sto posto tacno ne znam ali nesto im

Svenson
16.01.2019, 19:14
Može da se postavi prioritet na baznim stanicama. Postpaid da ima veći prioritet, pa kad je gužva, da pripejd korisnici imaju problem. Sa druge strane, kompanije više para zarade na minutu razgovora pripejd korisnika. Da sam neka faca u tom svetu, ne bi mi ti parametri bili bitni.

Verovatno je problem u lošem podešavanju bazne stanice. Verovatno je neko ovako razmišljao:
Piše da može 100 korisnika istovremeno. A da mi stavimo 150? Neće niko primetiti malo štucanje. Radilo prošli mesec? Odvrni na 200! Ko će se sad penjati da banderu da to dograđuje. :;D:

superkikoslav
18.01.2019, 10:12
Ja sam imao T mobile, katastrofa. Signal slab, često sam bio nedostupan. Preporučili su mi Verizon, i zaista funkcioniše bez greške. Govorim za područje New Hampshire, Massachusetts i Vermont

Svenson
18.01.2019, 20:35
Ima negde na netu mapa pokrivenosti signalom. Vidim da niko nema pokrivenost 100%
Zbog toga su neki provajderi dobri, a neki loši u određenim delovima.

Verizon je "stari vuk" na tržištu, pa nisam iznenađen. Čudi me što AT&T nema bolje usluge. Oni su ogromna i pouzdana kompanija.

Magelan
20.01.2019, 16:38
Kvalitet zvuka je uglavnom vezan za uslugu "Voice over LTE - VOLTE". Verizon je nudi i za prepaid i za postpaid korisnike. ATT trenutno samo za postpaid. T-Mobile - nisam siguran. Isto tako, ukoliko korisnik koga pozivate nema tu uslugu, sve i da imate VOLTE, kvalitet zvuka ce opet biti losiji... Kada recimo zovem nekog za kog znam da nema VOLTE, koristim ili FaceTime Audio, ili Viber/Whatsapp/FB jer je kvalitet zvuka gotovo isti sa VOLTE. Kada su 800 brojevi u pitanju, tu nema neke pomoci...

Ja koristim Verizon prepaid vec godinama, dok sam pre toga jedno vreme bio na Verizon postpaid-u. Nema razlike u kvalitetu usluge.

Sto se pokrivenosti tice, Verizon je globalno najbolji, medjutim in on ima pojedine "rupe" u signalu. Sledi ATT, pa T-Mobile, dok je Sprint bas los.

uran
20.01.2019, 20:33
hm.

Mislim a sta nudi onda ATT ako ne nudi VOLTE koji je uveden 2012, a meni je veza na prepaid ATT losija 2019 u USA nego sto je bila 2001 na Karicevom mobtelu !