PDA

View Full Version : rad u americkoj kompaniji krupije


Nikolambg
14.08.2019, 03:14
Dobar dan svima na forumu. Svima koji su podneli zahteve za zeleni karton puno srece. Dakle ovako,
ja sam zavrsio srednju tehnicku ptt skolu, trogodisnju (procitao sam sve vezano za 12 godina skole ili ti osnovnu i cetvorogodisnju). U planu mi je da zavrsim cetvrtu godinu. elem, radim u americkoj kompaniji Carnival. u pitanju je kompanija za krstarenja. Evo 6 godina sam vec sa njima, poceo sam kao krupije, sada sam supervizor-pit bos. Nisam osudjivan niti hapsen, imam kucu na svoje ime u Beogradu. Znam da ako podnesem zahtev sledece godine, 2020, ja sam na redu tek 2022. sto je ok, taman da pozavrsavam neke sitnice. Imam dosta rodbine u USA, od kojih mogu da ocekujem da ce mi neki izaci u susret (da budu morning person). Neki su u New Yorku, neki na FLoridi neki u Kaliforniji, a imam i jednog caletovog ortaka sa ratista koji je u Vegasu ( sto mene najvise i zanima). Dakle da li bi ispunjavao uslove ako bi podneo zahtev sledece godine? I ako moze neki savet oko toga, treba mi neka proverena agencija, jer ja i dalje radim na kruzeru i nisam u Srbiji po 6-7 meseci. Hvala na citanju i odgovorima i ako nekoga zanima nesto vise oko navedenog neka pita, ja odgovaram cim budem na netu pozdrav Nikola :wee:

mveruovic
14.08.2019, 05:00
Ne ispunjavas uslove, moras bar visoku skolu da zavrsis da bi mogao sa takvom istorijom.

Futbalista
14.08.2019, 06:15
Ne ispunjavas uslove, moras bar visoku skolu da zavrsis da bi mogao sa takvom istorijom.

Bas tako...ja sam srednju trogodisnju zavrsio ali i visu poslovnu sto su uvazili na kraju.

Srecno

slucajni_prolaznik
14.08.2019, 07:28
Ne ispunjavas uslove ni po pitanju posla koji radis.
Ako kliknes na neki od ovih poslova:
https://www.onetonline.org/find/quick?s=croupier+casino+
Trebalo bi da SVP bude 7 ili vise, a zapravo je 4 do 6. I ako nadjes neki posao koji ima SVP veci od 7, moras da ga radis bar 2 godine.

Work Experience: If you are qualifying with work experience, you must have two years of experience in the last five years, in an occupation which, by U.S. Department of Labor definitions, requires at least two years of training or experience that is designated as Job Zone 4 or 5, classified in a Specific Vocational Preparation (SVP) rating of 7.0 or higher.
https://travel.state.gov/content/travel/en/us-visas/immigrate/diversity-visa-program-entry/diversity-visa-if-you-are-selected/diversity-visa-confirm-your-qualifications.html