View Full Version : Intervjui - iskustva od ranije
Amerikanac2009
27.03.2009, 12:26
Cestitam Gringo!!! Jel to svi martovci pozeleneli? I nama je 27.marta trebalo da bude intervju, ali i nas takodje zvali i pomerili 11 dana ranije. Skracen period stresa!!!:smrc:
@Jelenche na temi Kako naci najpovoljniji let napisao sam Jumbo Travel iz Bgd-a (tu smo mi i kupili karte za Chicago). Vecina ljudi sa foruma je konstatovala da je najjeftinije iz Bgd. Ako imas dodatnih pitanja pisi na private, ne znam odakle si.
Sloba_Kg
27.03.2009, 13:34
da li su sky iz Jagodine?
da li imas mail te Sonje ili neki kontakt
Sky agencija je iz Nisa i ima za 2000 din povoljnije cene od Biser travela. Dakle preporuka za njih.
P.S.i ja se izvinjavam sto sam van teme.
Sloba_Kg
27.03.2009, 13:37
Naravno
i mi se pridruzijemo cestitkama Gringu!
Eto sve je proslo super.
about decko crven u licu sa pasosem u ruci:
Sta ti je internet ljubav, ni vizu ne moz da dobijes :)
steficacvek
27.03.2009, 13:52
Sta ti je internet ljubav, ni vizu ne moz da dobijes :)
:trouble:
ne podcjenjuj pomoc interneta u ljubavi, il cu ja morati da bijem :grin:
:;D:
Sve cestitke :==D: martovskoj klasi.:bravo:
Cestitke Gringo:bravo:
da li su sky iz Jagodine?
Ako si iz Jagodine blizu si Nisa pa skokni na nas blog (http://veselinovic.blogspot.com/2009/02/topla-preporuka.html) da vidis telefone i ostali info SkyTravel-a, kontaktiraj osobu koju sam naveo tamo i dace ti ponudu. Od njih smo dobili najpovoljnije karte i tamo i kupili.
Hvala svima na cestitkama i podrsci!
Danas se jos sredjuju utisci, ali ako mogu da izvucem neke pouke iz mog slucaja za forumas(ic)e koje intervju tek ceka onda:
- gledajte da sto prije nakon prispijeca druge koverte obavite ljekarski i prikupite potrebne dokumente jer je ove godine bilo nekoliko slucajeva pomjeranja datuma intervjua.
- za one koji idu na intervju u Sarajevo a nisu iz SA, racunajte da pasos s vizom ne morate preuzeti licno nego to moze uraditi neko za vas ako mu date licnu kartu i racun koji dobijete prilikom placanja vize. Dakle, ako znate nekog u SA ko ce podici vizu umjesto vas izorganizujte se tako da mu ostavite LK poslije intervjua.
- takodje, u SA nama nisu provjeravali dolarske novcanice kojima smo platili, kako to rade u Beogradu.
- nama su uzeli AoS a izvod s racuna (na kojem inace nije nikakva bajna suma) i ostale slicne papire koje sam bio pripremio kao dokaz da nisam neka raspikuca :obrva: nisu htjeli ni da pogledaju.
PS
A sto se tice ljubavi preko interneta, ja znam za bar 10ak komada djecice koje mozda ne bi ni postajalo da nema interneta :inlove:
Sloba_Kg
27.03.2009, 16:33
A sto se tice ljubavi preko interneta, ja znam za bar 10ak komada djecice koje mozda ne bi ni postajalo da nema interneta :inlove:
Nemojte pogresno da me shvatite, nemam ja nista protiv ljubavi preko neta, ali jbg.kad decko nije prosao...:wtf:
steficacvek
27.03.2009, 17:48
Slobo sta si se uozbiljio, necu da te bijem ne brini :grin:
Salila sam se naravno, razumijem sta si mislio. Rekoh vec Gringu, meni bi zao kad sam procitala za tog decka, ali bas nije najosnovnije stvari znao. Iako je ovo bila lutrija i nije bilo nikakve potrebe za dokazivanjem veze (nije zarucnicka viza) ja sam sa sobom imala i prepisku mailova, i telefonske racune, i slike, i uz sve to bih mogla da prepricam sve detalje unazad deset godina koji se ticu mog dragog i mene. Tako da, zao mi je tog decka, ali sam si je kriv :D
landlord
27.03.2009, 17:54
A zamisli da je znao za ovaj site.. mislim da bi sigurno prosao..
ajd poz.
gringo cestitke:bravo:
a za tog momka, zao mi jbg, nisam ja dzabe spominjala onaj film sa Gerardom:grin:
obavezno stivo ali sta ce sad
Sutra nam Taji polaze za GC.Ajd` nek je sa srecom. Drzimo fige.
Lande skidaj carape!
Srecno Taji!!! Pa da pozelenis:D
landlord
29.04.2009, 11:47
i ja da ti pozelim da pozelenis
Eto narode moj, pozelenih i ja prije dva dana pa samo da vam se pohvalim:grin::grin::grin:
Bilo je tako jednostavno, brzo i da covjek ne povjeruje....zakazan raqzgovor za 13:30...donijela im sve papire koji su navedeni u drugoj koverti....pregledani i sve bilo ok...kaze djevojka u redu...sad cete platiti....poslije par minuita platim 775$, pitala me blagajnica iz koji put sam bila 'srecna" da me izvuku na DV...ja rekoh drugi:naughty:, ona mi cestitala...poslije 20-ak min konzul me prozva na salter, i on mi isto pitanje postavio, podigla desnu ruku....potpisala se na dokumente....cestitke...sve bilo gotovo za 45 min i sacekala do 15:45...dobila vizu isti dan:1081::grin:
Hvala vam svima na podrsci, savjetima i cestitkama...bez Vas ovo bi islo mnogo teze i sa mnogo neznanja i strepnje..ovako....usetala sam u USA Ambasadu sa mnogo samopouzdanja i znanja....zahvaljujuci svima Vama i ovom nasem dragocijenom forumu:1072::1072::1072:
Super Taji cestitam.Cestitke i za Zokipoki.
Ajd sad da :beer: aprilskoj klasi.
steficacvek
01.05.2009, 22:18
Bravo Taji! Cestitam! Nek tako lagano, jednostavno i sretno bude i dalje!
Sve najbolje!
zokipoki76
02.05.2009, 14:13
hvala svima na cestitke.sada zelim da vam ispricam kako je proslo na intervju
:dosli smo oko 08:00.postrili su nas po dvoje i cekali vlez u ambasadi.usli smo posle 10 min.proverili su nas komletno sve i pustili u ambasadi.tamo docekao nas jedan fin decko i potrazio nam dokumente,razgledao ih ,vratio nam to sto ne treba i rekao je da cekamo .posle 1 sat pozvali su moju suprugi na salter i potrazili su dokumente i postavili su i 3 pitanja:dali do sad ste bili u usa,dali ste ziveli nadvor od makedoniju,i dali i je bio prvi brak.ondak su rekli da odemo na salter da platimo.potom su opet rekli da cekamo,nakon 2 sata pozvali su nas dvoje za otiske.posle oko sat vremena pozvo nas je konzuli i rekao je :vi ste imali srece vasi su dokumeni ok i cestitam .onda pitao moju suprugu dali negde radi,sto vam je covek koji nam salje garanciju ,pitao je imene sta radim i sledece je bilo dogjite po vize u utorak toliko je bilo oko 2 minute jas sam se sokiraoooo..konzul je bio divan covek pozitivan maksimalno i mislim da kad se dogje u ambasadi nema povratka moras u usa definitvno .cista formalnost samo da nam uzmu pare .toliko od mene i srecno svim ostalima.za detalje ne pitajte zasto nema sto da se objanuje sve je trajalo samoDVA MINUTA VERUJTE pozdrav od zokipoki76
steficacvek
02.05.2009, 16:03
Haha! I vi ste ostali sokirani ... Moj intervju sve ukupno je trajao 45 min, a opet mi zao tih pola sata cekanja jer je sve bilo gotovo u 10 minuta, kamoli tek da je na cekanje proslo 2-3 sata. Ali nek je gotovo!
Jos jednom zelim vam su srecu i u daljnjim amerckim koracima!
Pozdrav!
Macedonia
02.05.2009, 23:27
hvala svima na cestitke.sada zelim da vam ispricam kako je proslo na intervju
:dosli smo oko 08:00.postrili su nas po dvoje i cekali vlez u ambasadi.usli smo posle 10 min.proverili su nas komletno sve i pustili u ambasadi.tamo docekao nas jedan fin decko i potrazio nam dokumente,razgledao ih ,vratio nam to sto ne treba i rekao je da cekamo .posle 1 sat pozvali su moju suprugi na salter i potrazili su dokumente i postavili su i 3 pitanja:dali do sad ste bili u usa,dali ste ziveli nadvor od makedoniju,i dali i je bio prvi brak.ondak su rekli da odemo na salter da platimo.potom su opet rekli da cekamo,nakon 2 sata pozvali su nas dvoje za otiske.posle oko sat vremena pozvo nas je konzuli i rekao je :vi ste imali srece vasi su dokumeni ok i cestitam .onda pitao moju suprugu dali negde radi,sto vam je covek koji nam salje garanciju ,pitao je imene sta radim i sledece je bilo dogjite po vize u utorak toliko je bilo oko 2 minute jas sam se sokiraoooo..konzul je bio divan covek pozitivan maksimalno i mislim da kad se dogje u ambasadi nema povratka moras u usa definitvno .cista formalnost samo da nam uzmu pare .toliko od mene i srecno svim ostalima.za detalje ne pitajte zasto nema sto da se objanuje sve je trajalo samoDVA MINUTA VERUJTE pozdrav od zokipoki76
CESTITAM ZOKI:bravo: (samo ne si fer sto ovaa informacija ne ja soopsti i vo Makedonija na VM:nene:)
ali nema veze jos jedan put cestitam i zelim ti sve najlepse
nadam se da cemo se nekad mozda opet ovako slucajno "sresti" i u USA:obrva:
zokipoki76
04.05.2009, 00:31
hvala svima na cestitke a za vm neznamkde je to koji je sajt ispricacu svima nije problem samo dajte mi adresu .a dali e toa ilce od ohrid?inace pasose cemo uzeti u utorak u 16:30.pozdrav svima i sve naj ljeps
e
Zvali su sad iz ambasade i pomerili nam interview za 15.05.2009.
Mozda ce mi taman stici poklon za rodjendan.
landlord
05.05.2009, 15:05
ja vec odavno zavrnuo carape za vas dvoje...:)
ali eto jos jednom da kazem samo naprijed..:)
zokipoki76
05.05.2009, 17:34
na vizu pise:upon endorsement serves as temporary I-551 evidencing permanent residence for 1 year .sta to znaci moze te li mi objasniti.
steficacvek
05.05.2009, 17:55
Neko je vec pisao o tome, I-551 je zapravo Green Card i to ti je dokaz da je viza zamjena za GC, dok ga ne dobijes, a najduze 1 godinu.
zokipoki76
05.05.2009, 20:21
hvala ti puno stefice mnogo sam zadovoljan od tvog odgovora ,inace ti kako si sta ima novo kod tebe?i edno drugo pitanje moram li opet da vadim izvode za u usa daih nosim ?
landlord
05.05.2009, 21:24
Zoi, sta ti tacno znaci to izvodi? Na sta mislis pod tim?
zokipoki76
05.05.2009, 21:46
mislio sam na birth cerificate
landlord
06.05.2009, 07:15
Svakako to ponesi..
ponesi i ostale potvrde koje bi ti mogle zatrebati tipa uvjerenje o drzavljanstvu.. i sl.
Ovo ti govorim jer su cijene u ambasadama astronomske.. za ove dokumente.
poz
zokipoki76
06.05.2009, 07:39
u ambasadi su uzeli sve te dokumente a dali nam koverte dali su u tim koverte nase dokumente ili ostaju za ambasadu?pitanje je bilo dali treba da se vadi ponovo birth certificate za sve nas?ili dace nam tamo koverte?i drugo pitanje lande za deca sveditelstvo za zavrsenu skolski razred dali treba da se prevede?pozdrav zokipoki
steficacvek
06.05.2009, 08:27
Zokipoki, ja koliko znam kovertu ti uzmu i ne vracaju nista iz nje. Ali to ipak nek' potvrdi neko ko je vec prosao proceduru.
Sto se tice izvoda, u principu ako ti zatreba ti to sve mozes izvaditi u nasim ambasadama u US, ali uzece ti mnogo mnogo para za to. Mozda je bolje iz predostroznosti da uzmete ovdje medjunarodne izvode da se ne peglate i ne bacate pare kasnije ako vam zatreba.
Sto se tice svjedocanstva, ja bih ti savjetovala da to ponesete. Ako zatreba, naci ces prevoditelja koji moze da uradi zvanican sudski prevod, ako vec djetetu moze olaksati.
Pozdrav
Zokipoki
Sto se tice svedocanstva za decu obavezno ponesi, ali koliko ja znam oni testiraju decu i bez obzira koji razred zavrse u makedoniji, Deca idu u razred spram njihovog testa, uglavnom ih smeste ESL ( valda je takva oznaka za eng kao drugi jezik) kasnije ih prebace u klasican razred.
Za upis u skolu jako je bitan karton vakcinacija - obavezno poneti.
Skolu koju upisuju je najbliza, znaci bolji kraj - bolja skola.Sve skole koje smo mi gledali su jako lepe i sadrzajne o kojima mi balkanci samo mozemo da sanjamo.
Posto sam prvu kovertu dobio sredinom prosle godine veoma dugo pratim ovaj forum, koji mi je u velikoj meri pomogao da se pripremim za razgovor u ambasadi. Posto su juce odobrili mojoj supruzi i meni zelenu kartu, u beogradskoj ambasadi, hteo sam da i ja doprinesem svojim iskustvom ovom forumu i na ovaj nacin da se zahvalim svim forumasima a ponajvise Zani i Srdjevicu. Nastavicu da pisem i o svom iskustvu u Americi, ali to ce biti krajem godine.
Sve u svemu posle jucerasnjeg dana celokupan utisak je da su sve uradili profesionalno i ljubazno. Imali smo zakazan intervju u pola devet, dosli smo dvadeset minuta ranije ispred ambasade gde se uvek nadje neko od nekoliko momaka u plavim kosuljama sa spiskom u rukama. Bitno je samo da im kazete da ste za useljenicku vizu. Kazu vam da stanete kod ulaznih vrata gde ubrzo vas pozove drugi momak i kaze vam da ostavite telefone i bilo sta od elektronike. Potom smo otisli u cekaonicu i cekali. Posle otprilike pedeset minuta prozvali su moje prezime i rekli da idem u kabinu broj osam. Razgovor sa sluzbenikom, koji nije imao naglasak, je trajao sve ukupno oko desetak minuta. Bio je jako ljubazan i pokusavao je da nas oraspolozi salama, posto sam ja bio vidno zabrinut da li ce sve proci u redu. Na nas odrican odgovor da li imamo dece od ranije rekao je da bi moja supruga to svakako primetila a da za mene nije siguran; naravno sali se. To bi svakoj drugoj situaciji bila jako dobra sala ali obzirom na moju zabrinutost nisam stigao da ukapiram da se sali. Pitao nas je zasto idemo u USA, da i tamo imamo nekoga itd. Uglavnom primetio sam da akcenat stavljaju na onoga kod koga treba da idete. Pitaju sta on radi i raspituju se o njemu, nista previse posto kazem sve je trajalo desetak minuta. Potom je pregledao dokumentaciju koja je bila u redu, osim slike moje supruge. Promedba je bila da je glava na slici previse mala. Sreca pa je sa sobom imala jos slika. Tako da ukoliko postoje neka pravila o dimenzijama glave na slici na sajtu ambasade, proverite, mi smo prosto verovali fotografu posto je rekao da to radi svaki dan. Ali cak i da nismo imali fotografiju viska mislim da ne bi bio problem da odemo da se slikamo preko puta i donesemo fotografije. Potom je rekao da sada mozemo da idemo i da ponovo budemo u cekaonici za nekih cetrdesetak minuta. To smo iskoristili da odemo da doruckujemo. Vratili smo se i posle otprilike sat i po vremena prozvali su nas da ostavimo otiske a posle jos pola sata i da platimo. Mi smo po savetu, ne znam vec koga sa foruma, spremili novcanice od 50$ i sve je bilo u redu. Posle jos pola sata imali smo razgovor sa konzulom, opet u kabini osam koji je trajao bukvalno dva minuta. Opet je pitao za osobu koja nam je poslala I-134 i potom prokomentarisao da je ovde sve u redu i da mozemo da dodjemo sutra po vizirane pasose.
Eto to bi bilo otprilike sve. Ukupno smo se u ambasadi zadrzali 4 sata, od toga smo razgovarali sa sluzbenicima 10 minuta. Svidja mi se to sto nema redova ispred ambasade nego cekas u ambasadi u cekaonici koja je klimatizovana, imas tv i neprekidno nekoga prozivaju po broju na salterima. One za useljenicku vizu prozivaju po imenu ili prezimenu. Obzirom na dugogodisnje rezvijanje fobije od saltera u Srbiji ovo je bilo jako prijatno iskustvo.
Jos jednom hvala svima na forumu koji su mi pomogli u dobijanji zelene karte.
Srecno, Wingreen.
Case number 22XXX
landlord
08.05.2009, 11:49
Cestitke Mihailo.. i dobrodosao u nasu malu zajednicu...:)
wingreen
08.05.2009, 13:44
Cestitam Mihailo i hvala na podrsci! :;D:
Dobrodosao na forum i mozes reci nesto vise o sebi, gde idete, sta planirate...
zokipoki76
08.05.2009, 16:07
velike cestitke za dobijenu vizu mihajlo i sve najlepse u usa .pozdrav zokipoki76.skopje
Cao ljudi evo i ja napaokon da dobijem vizu.
Bio sam juce u amabasadi u Beogradu. Nakon sto sam odlozio viziranje (na moj zahtev) evo i meni je zalepili i dali lepi zuti kovarat:)
Pozdrav svima a posebne cestitike nasim novim zelenim":grin:
Zoki, Mihailo, Zex cestitam i zelim vam sve najbolje u tim nasim amerikama:1081:
Čestitke i od mene :bravo: i sve najbolje u vašim novim životima..
A sad moram da skrenem malo u off topic jerbo niko ne konstatuje moj predlog (valjda zato što je u kategoriji razno) :smrc:
Molim vas pogledajte http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?p=9866 i obavezno recite šta mislite. Zahvaljujem :==D:
Cestitam svima koji su :==D:
Macedonia
15.05.2009, 09:07
pripremam dokumente za intervju pa nije mi jasno
jel treba da zaverim kod notara kopije od originalnih dokumenata I njihove prevode; ili
treba da zaverim kod notara samo kopije a prevode da ostanu sa pecatom sudskog prevodioca?
inace sam iz makedonije ali smatram da procedura je svugdje ista
unaprijed hvala...
p.s. dali trebaju zaverene kopije i od pasose?
steficacvek
15.05.2009, 09:27
Napisala sam ti odgovor na profilu. Ukratko, prijevod, ovjeren od strane sudskog prevodioca, je potreban samo ako imas dokumente na nekom trecem jeziku, koji nije ni makedonski ni engleski.
Osim toga, meni nisu trebale nikakve kopije na intervjuu jer je sluzbenica u ambasadi iskopirala ono sto joj je trebalo (diplomu). Ja sam imala za svaki slucaj neovjerenu kopiju kod sebe. Kada ti je intervju?
Samo da javim da smo prosli i mi i wingreen.
Detalje cu vam ispisati kasnije.
Cestitke moni i wingreen, od srca:bravo:
Neka je sa srecom, sad samo polako...najteze je proslo:beer:
steficacvek
15.05.2009, 12:28
:bravo::bravo::bravo:
Kako se dosunja ovaj 15ti i uhvati me nespremnu :D Cestitam vam od srca i sve najbolje u novom zivotu!!!
Uzdravlje! :beer:
Macedonia
15.05.2009, 12:34
Cestitam, cestitam i sve najlepse u novom zivotu
Macedonia
15.05.2009, 12:49
Napisala sam ti odgovor na profilu. Ukratko, prijevod, ovjeren od strane sudskog prevodioca, je potreban samo ako imas dokumente na nekom trecem jeziku, koji nije ni makedonski ni engleski.
Osim toga, meni nisu trebale nikakve kopije na intervjuu jer je sluzbenica u ambasadi iskopirala ono sto joj je trebalo (diplomu). Ja sam imala za svaki slucaj neovjerenu kopiju kod sebe. Kada ti je intervju?
zasto onda u koverti pise da ponesem sve required docs(ima spisak) i jos pise, citiram:"...make one copy of each.You will be required to bring these to your consular interview.You also must obtain English translations for all documents that are not on english language. ..."
Pozdrav...
steficacvek
15.05.2009, 13:09
Svasta je pisalo u koverti sto se ispostavilo kao netacno, bar u slucaju BiH. Ako sumnjas, najbolje je da nazoves svoju ambasadu i provjeris, na kraju krajeva jedino ti oni mogu dati relevantne informacije. Ja sam napisala da sam imala kopije svojih dokumenata pripremljene, ali mi nista od toga nije uzela vec je samo ona iskopirala diplomu i to ostavila kod sebe. Za jezik mogu sa sigurnoscu da ti kazem da je tacno ono sto sam vec napisala.
Ali opet, ja nisam tu da ubjedjujem, nazovi ambasadu i pitaj, svi smo tako dobijali informacije.
landlord
15.05.2009, 13:55
Pozdrav,
ako ti tako pise u koverti, pozovi ambasadu i pitaj ih. Ovo sto je Stefi rekla vrijedi za Bosnu i Srbiju. Mozda da se javi neki iz Makedonije ko j evec prosao intervju i da ti kaze jel koristio engleske prevode. Ja sam iz BiH i meni je u drugoj koverti pisalo da ako dokument nije na bosanskom ili engleskom da ga prevedem, a ako je da je to ok.
Takodjer sam ponio bio i kopije, koje nisu bile ovjerene, ali mi ih nisu trazili osim kopije diplome.. ostalo su sve originale uzeli.
Moj savjet ti je da ti svakako sve dokumente kopiras.. to nije skupo, a za prevod nazovi ambasadu i pitaj.
A cestitam od sveg srca nasim moni i wingreen.. Svaka cast..
dreamerns
15.05.2009, 14:00
Moje cestitke Wingreen i Moni na vizi. Neka vam je sa srecom u novom zivotu :-)
zokipoki76
15.05.2009, 20:01
nema nikakve potrebe od overavanja dokumenata kod notara proverena informacija intervju je cista formalnost samo vi ponesite pare i malo vise strpljenja i jedana dobra garancija konzul je super i nece vas zamarati vise od 5minuta verujte.pozdrav i srecno macedonia
Macedonia
15.05.2009, 22:28
molim ako neko zna da mi odgovori brze.
danas sam dobila rezultate iz lekarskog pregleda i malo sam nervozna jer mi pise da trebamo da primimo jos neke vakcine (parotit i hemophilus influenze)
jos se nisam cula sa lekarom ali htela bi da znam unaprjed sta bi bilo ako ne stignemo na vreme da primimo te vakcine, mislim prije intervjua? a i interjvju nam je zakazan za 21 maj...
danas sam dobila rezultate iz lekarskog pregleda i malo sam nervozna jer mi pise da trebamo da primimo jos neke vakcine (parotit i hemophilus influenze)
jos se nisam cula sa lekarom ali htela bi da znam unaprjed sta bi bilo ako ne stignemo na vreme da primimo te vakcine, mislim prije intervjua? a i interjvju nam je zakazan za 21 maj...
Vakcine bi trebala da primis na lekarskom pregledu. tj trebala si da ih primis kada si radila lekarski pregled.
Tako je bar u Srbiji bilo.Plate se neke dve ili tri vakcine koje dobijes odmah u ambulanti i ti nemas vise nikakvih naknadnih dolazaka kod lekara.
dobijes onu zapecacenu kovertu od lekara koju ne otvaras vec nosis sa sobom u ambasadu u tim papirima bi trebalo da pise i da si dobila te vakcine koje ti spominjes.
Tako je bilo pre dve godine mozda se nesto promenilo ja to ne znam.
steficacvek
16.05.2009, 08:02
Vakcine bi trebala da primis na lekarskom pregledu. tj trebala si da ih primis kada si radila lekarski pregled.
Tako je bar u Srbiji bilo.Plate se neke dve ili tri vakcine koje dobijes odmah u ambulanti i ti nemas vise nikakvih naknadnih dolazaka kod lekara.
dobijes onu zapecacenu kovertu od lekara koju ne otvaras vec nosis sa sobom u ambasadu u tim papirima bi trebalo da pise i da si dobila te vakcine koje ti spominjes.
Tako je bilo pre dve godine mozda se nesto promenilo ja to ne znam.
Tako je i u Bosni, ove godine. Nije se nista promjenilo.
Macedonia, da ne spamamo temu, najbolje je da se obratis Zokipoki i MacedoniaOhrid jer ti jedino oni mogu konkretno pomoci.
wingreen
16.05.2009, 08:36
Hej , ljudi pa evo da se javim konacno! Hvala svima puno na cestitkama!
Moram reci da je i nas intervju prosao lagano, nista posebno nas nisu pitali. Kad smo usli u kabinu rekli su da se zakunemo i potpisemo , damo otiske i pitao nas je kod koga idemo i prokomentarisao da imam vise od srednje skole (za sve koji imaju nedoumicu oko vanredno zavrsene srednje skole, znaci ja imam cetvrti stepen vanredno zavrsen a nakon toga imam visu i fakultet i samo sam nosila diplome vise i fakulteta i nisu mi trazilu diplomu srednje znaci proci cete ako nakon te srednje imate zavrseno nesto vise) i rekao da dodjemo po vize u ponedeljak. Eto toliko. Upoznali smo Moni i njenu divnu porodicu, moja devojcica se razbolela i imala temperaturu pa je bila nervozna i to je bio jedan od razloga sto nisam osecala nikakvu tremu jer sam mislila o njoj.
Jos jednom hvala svima na cestitkama i puno srece onima koji tek idu na intervju.
Macedonia Ohrid
16.05.2009, 19:41
Ako pomina na lekarski pregled, ok. Sega samo treba vo zavod da gi primis tie vakcini (brzo odi toa) i kartonite od tie vakcini ke gi zemes so sebe vo ambasada komplet so plikot od ReMedika.
Pozz i srekno
Macedonia Ohrid
16.05.2009, 19:43
zaboravio sam da cestitam novim amerikancima srecno wingreen i sve najljepse vam zelim u vas novi zivot.srecnooooooooooooo
Zoki samo sto se pribravme od Skopje eve vednas pisam. Steta sto ne uspeav da ti javam da se vidime , ama se bese nabrzina. Pozz od nas
wingreen
17.05.2009, 20:03
Nisam napisala a mislim da je vazno, da mi nismo nosili ni AoS ni potvrdu iz banke, niti su nam trazili, niti smo imli "tezak" intervju, nosili smo mejl moje drugarice, koja je navela da cemo biti kod nje dok se ne snadjemo, da ce nam pomoci oko posla, sta je ona po zanimanju, da je legalno u USA i da je finansijski stabilna. Intervju je prosao lagano bez problema. Da znate da se ne opterecujete time.
Macedonia
21.05.2009, 23:39
konacno!
:==D:Danas smo bili na intervju i dobili smo vize!!!!!!!!!!!:1081:
Veliko hvala svima sto su mi pomogli na ovom forumu.
Jos nisam svjesna jeli ovo istina sta se dogadja, jako sam uzbudjena i nemojte mi zameriti sto cu vam sutra (najvjerojatnije) opisati moj intervju:papa:
Pozdrav svima!
Sada jedno mozda glupo pitanje, koje ne znam da li je neko postavio do sada.
Dobio sam poziv na razgovor u ambasadu, koji je zakazan za 03.06. Posto najverovatnije odustajem od odlaska, da li treba i ako treba na koji nacin da im javim da odustajem od razgovora?
Pozz
kaneolopa
22.05.2009, 17:33
Zasto odustajes, naravno ... lepo je javiti se ljudima i reci da neces doci na intervju.
dreamerns
22.05.2009, 17:54
Sto bre odustajes.....covece...jesi li svestan koja je to sansa?
Macedonia Ohrid
22.05.2009, 20:21
evo da probam detaljno:da se ne ponavljam,poslali smo prijavu zadnjeg dana za prijavljivanje 2007.I koverta nas je sokirala ,ja mislim negde krajem aprila,pocetkom maja.odmah smo poslali odgovor nazad,DHL-om (sto je sigurno,sigurno).pratili smo je dhl-om preko interneta.nismo dobili njihov odgovor da su je dobili,niti meil.drugu kovertu smo cekali do novembra,pocetkom smo poslali poruku u Kentaki i pitali kad cemo vise.i stigao nam odgovor da smo u ambasadi u beogradu na rasporedu 9.12. u pola devet.e onda se vec malo lakse disalo.koverta je stigla negde oko 10. 11.a lekarski smo zakazali 21,u smiljanicevoj,iznad slavije.adresa je naravno data u II koverti.intervju:u pola devet su nas prozvali,mi za iseljenje koliko sam ja razumeo smo odmah usli,jos jedna porodica od 4 clana i jedna posebna zena.(malo zurim sa pisanjem ,pa mi oprostite mozda gramatiku).nije sigurno da je ona bila lutrija.unutra su nam pogledali sta imamo od dokumenata u fasciklama i kesi i pustili nas unutra.cekali smo dok nas nisu prozvali na salter i tu je nas covek pogledao sta imamo od dokumenata.vratio nam ih je i rekao da smo slobodni do 15-11.izasli smo i otisli na kafu.vratili smo se u ugovoreno vreme i posle nekog vremena su nas prozvali da platimo vize.4 novcanice su im bile sumnjive pa su morali prvo da ih provere.kako me je samo zena pogledala,ono kao ,gde si ove zamenio.ali bilo je sve u redu.naplatili su i rekli das cekamo dalje.ponovo prozivka na neki drugi salter:uzeli su nam otiske,samo meni i zeni.onda smo usli u posebnu prostoriju,2 sa 2..sa nasim covekom smo pregledali sva dokumenta.dodavali smo mu jedno pojedno.na kraju je zaboravio na lekarski ,pa sam ga ja podsetio.snimke nam je vratio.vratio nam je i originale diploma.moja zena je vise pricala jer je ona nosioc.meni je odgovaralo,jer su mene zadnja tri puta za turisticke vize odbijali,pa mi stvarno nije bilo svejedno.pitali su je da li ce zeleti socijalni broji rekao da odgovori sa da ,normalno.pitao nas je za planove kad dodjemo tamo,kod koga idemo,sta cemo raditi.ko nam je poslao garanciju,i td.mi cemo sacekati da deca zavrse skolsku godinu,pa bi onda krenuli ,i zbog njih i zbog vremena i zbog posla,mislim da tada ima vise prilika.zato nas je savetovao da nam jos ne udaraju vize u pasose,da nam ne bi istekle pre zavsetka skole.toliko za sad,cekanje dalje.konacno smo prozvani po poslednji put,u istu tu malu prostoriju,i onda smo pricali sa konzulom,mladoliko deluje,cetrdesetak godina mozda.izbegli smo kulturno pricu na engleskom,jer je moja zena tako zelela,a meni rekla da ne pocinjem na engleskom.proverio nam je nasumicno opet otiske,samo nasumice neke prste.pitao sta cemo raditi,da li smo bili ranije.moja zena jedanput,a ja (malo se nasmejao kada je video spisak na A4 formatu,jer nije moglo da stane na formular),puno puta,neznam preko 30-40.pa radio sam u jatu,sta cu ja,kao stjuart a i cale mi je bio pilot.ali nista specijalno u vezi toga.nesto se kasnije konsultovao sa nasim covekom,koji je napominjem od pocetka pratio nas slucaj,ali sve je bilo ok.to sad kazem,a onda mi je bio zent.rekao je da se dogovorimo sa nasim covekom ,kad izadjemo iz te sobice ,na salteru u vezi udaranja viza ,zbog trajanja od sest meseci,zbog decje skole.malo sam se razocarao jer nije bilo onog zvanicnog"congratulations(neznam da li sam dobro napisao,ne mogu da se vracam)ali nema veze ,u stvari,vazno da smo dobili.e da, da ne zaboravim,bilo je podizanje ruke i zakletva ,da sve sto pise u formularima koje smo poslali ,koji su inace stajali ispred njega,da je tacno.onda smo se potpisali,zena i na decje formulare i time je razgovor bio zavrsen.sa nasim covekom smo se na salteru,dogovorili da cemo ipak ,nevezano od skole vec verovatno sledece nedelje doci po vize.sto je sigurno -sigurno.mani me veresije.lako ce deca da skrate neku nedelju u skoli,da mi imamo vize u pasosu ,pa cemo lako.
NAPOMENE CEGA SE SETIM:
vize smo platili 3100 $,za nas cetvoro,deca isto placaju.
od dokumenata smo spremili sve zivo,i vise verovatno,ali nije za zezanje,nisam hteo da zalim posle za necim.
-krstenice
-vencanica
-potvrde iz suda
-potvrde iz policije
-potvrda iz vojske(uzima se u opstini,sluzio sam)
-potvrda sa posla
-diplome iz srednje skole i fakulteta
-Jos pored toga prevodi svega toga,sudski tumac naravno,obezbedio nam je po dva prevoda za svaki dokumenat,svaki je pecatiran.
fotokopija svakog dokumenta.slike smo poneli po dve za svakog ,nase je zamenio a samo je zeninu ostavio onu poslatu sa formularima.slike su iste kao one koje smo slali.
fotokopije dve saobracajne
ugovor za stan
potvrda iz banke,mi smo obezbedili preko 12000 e i nesto dolara.Banka inteza daje potvrdu za 24 sata.
garancija iz amerike,zajedno sa njihovim izvodima iz banke i sa posla i o nekretninama.
J a se stvarno nadam da nista nisam zaboravio.
P.S.PONELI SMO OBE KOVERTE,JER VALJDA U PRVOJ IMA ONAJ LIST SA BROJEM PREDMETA.
Nadam se da vas nisam ugusio,meni su mnogo znacila ranija iskustva sa foruma,pa sam zato bio ovako opsiran,ne zamerite.za dokumenta,ponavljam,ponelii smo verovatno i vise nego sto treba.ali jedan je razgovor u ambasadi i nisam hteo da rizikujem nimalo.Ja sam inace takav da vise volim da pretekne nego da zafali.Planovi su nam znaci sledeci. :da negde u junu palimo i to za cikago,jer tamo imam dve sestre od tetke,koje su mi ustvrari kao rodjene.
ako nekom trebaju adrese gde smo radili slike,prevode,i ne znam sta jos neka slobodno pita.znam samo da foto radnja od koje sam ocekivao najvise ,jer se nalazi otprilike preko puta ambasade,nema pojma o slikanju za lutriju,najgori su ,kao ne radi nam stampac,pao nam je sistem,sto lepo ko ljudi ne kazu da ne znaju da slikaju za lutriju i gotovo.drustvo,sad nam samo preostaje da skupimo pare za karte ,jer sam se za ovo do sad zaduzio do guse,bilo bi dobro ako neko zna kakve kombinacije su najbolje za kupovinu karata.
Jos jednom, srecno svima,cirovici.
Zdr Cirovici. Slucajno sam vidio ovaj stari post, pa pitam se dali ste u Chicagu? I mi idemo tamo krajem juni, kod svoje bliske rodjake, pa mozda cemo se i videti.
Srecno i pozdrav iz Ohrida
Evo i mi da se javimo sa nasim iskustvom.
Kao sto znate interviju je bio 15.05.2009., a vize podigli tek danas 22.05.2009. E koliko je to cekanje dugo trajalo . Lepo smo se ponadali da ce Neky za rodjendan (17) dobiti vizu, a ono se pretvorilo u dugacku brigu.
U ponedeljak 18.05.zajedno sa Wingreen smo trebali da podignemo vizirane pasose ,medjurim pozvao nas sluzbenik iz ambasade i rekao da ne dolazimo, jer sam ja rodjena u Nemackoj te za mene treba da dobiju nemacki broj, a suprug i Neky srpski i da ce to biti do kraja nedelje.E tu krece svakakve misli :smrc:....ali bezrazlozne(hvala bogu)..... I eto danas podigli vizirane pasose.Sada smo srecni i zadovoljni.
Macedonia Ohrid
24.05.2009, 21:17
Molio bih za brz odgovor: koje dokumente treba za decu (4 godina) za intervju?
Osim pasosa, slike, izvod rodjenih, lekarski?
wingreen
25.05.2009, 10:14
Nista vise, to je dovoljno, nema sta drugo da traze.
Macedonia Ohrid
25.05.2009, 16:07
Thx Wingreen
Sto bre odustajes.....covece...jesi li svestan koja je to sansa?
Jesam svestan, razmisljao sam ja dugo o ovome, i znam da se ne pruza cesto takva sansa...
Razlog je taj sto sam uvideo da ja i nemam kod koga da odem tamo za prvu ruku, ustvari imao bih, ali sve je to nesigurno... a da idem onako pa sta bude, to mi se bas i ne radi, narocito sto ovde napustam posao i sve...
Tako da nazalost izgleda nista od Amerike...
Macedonia Ohrid
27.05.2009, 11:10
I onda je konzul rekao : `Cestitam, pobedili ste lutriju`!
Hvala svima sto su nesebicno delili korisne informacije.
Pozdrav iz sveg srca iz suncanog Ohrida.
I onda je konzul rekao : `Cestitam, pobedili ste lutriju`!
Hvala svima sto su nesebicno delili korisne informacije.
Pozdrav iz sveg srca iz suncanog Ohrida.
Bravo Macedonia:bravo:
A sad vadi kofere na sunce da se malo prozrace...tebi je uskoro putovati:ziveli2:
dreamerns
27.05.2009, 15:01
Jesam svestan, razmisljao sam ja dugo o ovome, i znam da se ne pruza cesto takva sansa...
Razlog je taj sto sam uvideo da ja i nemam kod koga da odem tamo za prvu ruku, ustvari imao bih, ali sve je to nesigurno... a da idem onako pa sta bude, to mi se bas i ne radi, narocito sto ovde napustam posao i sve...
Tako da nazalost izgleda nista od Amerike...
Mnogo njih ovde (ukljucujuci mene) nije imalo kod koga da ode. E sada....sve je u zivotu rizik, pa tako i ovo. Generalno, pozitivna strana je da mozes da biras gde hoces da zivis u Americi...
wingreen
27.05.2009, 17:46
Ehej, drugar, cestitam vam od srca! :1081:
gox79, ti si izvucen za 2009-tu ili 2010-tu?
steficacvek
27.05.2009, 19:52
Macedonia Ohrid cestitam. Nek vam je sa srecom u novom pocetku.
gox, ja te opet razumijem oko (ne)odlaska, nije nikako lako napustiti sve sto imas i doci negdje gdje nemas nista. Samo budi siguran da si sve izvagao dobo, pluseve i minuse, da na kraju znas sigurno da je odluka prava.
Macedonia Ohrid
27.05.2009, 20:42
Hvala svima na cestitke.
A moje misljenje o vezi gox-ove nesane noci je to da : `Zasto ne bi otisao pa da vidis kako je makar na mesec-dva. Uzmi neplaceni odmor (ako radis), potrosi dva meseca od svog zivota na sebe, uzivaj, setaj, pomalo radi (da bi zaradio kolko za put), i natrag u domovinu. Sledece godine opet i tako redom dok ti se ne svidi vise i vise u Americi :)`
Cestitke Macedonia Ohrid,:1081:
Sa zakasnjenjem 1 dan,ali od srce!:bravo: Pa pocnuvaj poleka da se spremas i se sto si zamislil..:obrva: Jas so familijata letame vo sredina na Juni pa sme malku so tenzija..:book:
Sve najdobro..:papa:
zokipoki76
28.05.2009, 06:47
ti cestitam za vizata i ti posakuvam se najdobro vo usa.koga ke se cueme na skype?????????
Macedonia Ohrid
29.05.2009, 08:56
Cestitke Macedonia Ohrid,:1081:
Sa zakasnjenjem 1 dan,ali od srce!:bravo: Pa pocnuvaj poleka da se spremas i se sto si zamislil..:obrva: Jas so familijata letame vo sredina na Juni pa sme malku so tenzija..:book:
Sve najdobro..:papa:
Fala zvezda, tuku od kade si ti, ne sum te zapoznal na forumov!?!?
I nie planirame sredina juni da letame, samo uste nemame zemeno karti :smrc:
Pozz
gox79, ti si izvucen za 2009-tu ili 2010-tu?
Izvucen sam za 2009.
Sve to stoji, ne pruza se cesto sansa da se ode u Ameriku, ali ja ovde ne mogu da uzmem neplaceno, to kod nas u firmi nema, ili radis ili ne.
Sad ste me opet bacili u razmisljanje, mada sad i da se predomislim i pokusam da odem ne vredi jer je razgovor zakazan na 03.06. a to je za 4-5 dana. A ja nista od papira nisam skupljao a ni zakazao lekarski.
Uglavnom hvala svima na savetima!
PaulGarrett
29.05.2009, 13:48
Izvucen sam za 2009.
Sve to stoji, ne pruza se cesto sansa da se ode u Ameriku, ali ja ovde ne mogu da uzmem neplaceno, to kod nas u firmi nema, ili radis ili ne.
Sad ste me opet bacili u razmisljanje, mada sad i da se predomislim i pokusam da odem ne vredi jer je razgovor zakazan na 03.06. a to je za 4-5 dana. A ja nista od papira nisam skupljao a ni zakazao lekarski.
Uglavnom hvala svima na savetima!
lekarski se zavrsava za 1 dan, dokumenta mozes da uzmes isto za 1 dan, potvrda u sudu se izdaje za 1h, u MUP-u za 3-4h ... pokusaj
da, a ako ti nesto i nedostaje od papira, mozes da zamolis da im to dostavis za nekoliko dana... dace ti vremena, sigurno.
Gox,
sto ono pesma kaze: "Sta bih dao da sam na tvom mestu...":wee:
zvercica
17.08.2009, 22:43
nije mi jasno ovo oko vanredne škole... koliko sam gledala na njihovom sajtu dovoljna je srednja škola ili dvanaestogodišnje obrazovanje... a u ovom slučaju je to 11+1... Ima li neko malo više informacija o ovome?
pozdrav svima
Da ne otvaram novu temu i pravim konfuzije, samo kratko pitanje za one koji su prošli intervju.
Da li ste negdje tokom procedure od dobijanja prve koverte pa do razgovora u ambasadi (prevedeni dokumenti, medicinski pregled, troškovi vize itd.) za djecu do 3-4 godine starosti plaćali neki manji iznos, ili nema razlike u odnosu na odrasle? Da li ste sve ukupno potrošili isto na Vas odrasle i na djecu? Ima li razlike?
Pozdrav svima!
wingreen
19.09.2009, 13:36
Koliko se secam a nije bilo davno :), jedino smo lekarski pregled platili za dete jeftinije,nisam sigurna ali mislim da je bilo oko 60$ a za nas 110$ po osobi. To mozes da proveris, zovni ordinaciju u Smiljanicevoj za tacan iznos. Sve ostalo smo placali isto kao i za nas.
todorovskimkd
12.05.2011, 22:53
Me interesira dali ima potreba od nekakva garancija za toa kaj kogo ke ziveam dodeka da se snajdam i da pronajdam rabota vo USA nekade vo forumot bev procital deka treba zadolzitelno da imam i-134 formular popolnet od amerikanski drzavjanin i dokolku go nemam toj formular moze da bidam odbien i da ne dobiam viza inace jas vo momentot imam viza za 10god. B1/B2 turisticka, a mojot CN e 2012EU00004xxx
ve molam da me upatite
Me interesira dali ima potreba od nekakva garancija za toa kaj kogo ke ziveam dodeka da se snajdam i da pronajdam rabota vo USA nekade vo forumot bev procital deka treba zadolzitelno da imam i-134 formular popolnet od amerikanski drzavjanin i dokolku go nemam toj formular moze da bidam odbien i da ne dobiam viza inace jas vo momentot imam viza za 10god. B1/B2 turisticka, a mojot CN e 2012EU00004xxx
ve molam da me upatite
ne, ne e potreben I-134 i nie go nemavme...dovolen e samo e-mail od nekoj prijatel od USA koj ke gi ima napisano adresata i tel br. kaj nas toa bese dovolno....bez panika i jas mislev deka ke baraat ama nas ne ni pobaraa....bevme na 19 april na intervju...znaci iskustvoto e od skoro :) srekno i prasajte ako imate drugi prasanja....
Copyright ©2005-2012, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC