PDA

View Full Version : Hmm,dobio sam E-mail??


nepiyu
05.05.2008, 11:57
Konkurisao sam za GC 2009 i sada cekam da mozda dobijem famoznu kovertu.
Medjutim,juce sam dobio E-mail od sledeceg posiljaoca:


USAGCLS Organization
USAGCLS.COM
Live and Work in the USA

Gde mi pise da moja aplikacija nije potpuna i da treba da uplatim odredjeni novac kako bih zavrsio do kraja aplikaciju.
Da li to neko pokusava da mi izvuce lovu ili je to neki zvanicni organ?

Hvala :)

Jfa_Kg
05.05.2008, 12:51
To je само једна од агенција које попуњавају пријаву уместо људи и наравно узимају новац за то, за пријаву на лутрију се ништа не плаћа као што има већ речено у другим постовима...

И да, хоће да ти измузу неки динар....

Ако те не мрзи пренеси цео мејл на форум....

nepiyu
05.05.2008, 18:34
Pa znam i ja da postoje takve agencije,ali nisam bio siguran za ovo.
Ja sam aplicirao jesenas,pa ako je neko vec poceo da dobija "koverte" neka napise.
I evo celog mail-a:You are receiving this email since you have registered on USAGCLS Organization websites on 11/28/07 3:49
If you can't see this email, please use this link. If you want to PERMANENTLY remove yourself from receiving any email communication are no longer interested in applying for lifetime U.S. visa for you and your family, please Use this link.

Application #: 1263322
Country of Birth: Serbia,Yugoslavia

Dear Nebojsa

Thank you for registering with USAGCLS for your USA Green Card Lottery Program application. Our records indicate that you have not confirmed your registration, yet. Please click on the below link and confirm your registration:

CONFIRM HERE

Why Confirm?
Once you confirm your registration and make sure that all of your information is complete and correct, we will update our system and ensure you keep the status of your application active in order to receive updates or changes made in the Green Card Lottery program.

About the program:
Each year, 50,000 applicants and their families will get the chance to work, and Live in the U.S.A. The USA Green Card Lottery Program is an Official US Government Program. We provide convenient online registration, regulation update, photo review up and other assistance.

Married couples may double their chances by taking advantage of so called Derivative Status (spouse of a winner receives a Green Card as well). By filing two separate applications, they can increase their chances.

In order to improve our level of service, and to maintain your status active, we kindly ask you to confirm your account information.

Sincerely,

USAGCLS Organization
USAGCLS.COM
Live and Work in the USA

srdjevic
06.05.2008, 07:46
Ako si se na njihovom sajtu prijavio (ti to najbolje znas), onda si se prijavljivao preko agencije koja uslugu naplacuje, a ne preko zvanicnog (besplatnog) sajta americke vlade.

Sa druge strane, ovako imas sigurnost da ce da te obaveste ako si nesto pogresio. Ako se jesi prijavio, onda im se javi i sredi to i plati im ako vec nisi. :-)

I da, nisu te oni jos prijavili, prijave su u periodu oktobar-decembar. Oni samo vole da uzimaju pare tokom cele godine... :-D

Ako im jos nisi placao, uvek (i dalje) imas opciju da im ne platis (te da te oni ne prijave), pa da se sam prijavis, freely (vanilly). ;-)

nepiyu
07.05.2008, 23:02
Ma nisam preko njih slao prijavu,vec preko linka koji si ti postavio.Prvi put cujem za njih.

Darko
08.05.2008, 18:42
Ma nisam preko njih slao prijavu,vec preko linka koji si ti postavio.Prvi put cujem za njih.

Nikada do sada ni ja nisam igrao preko tih organizacija, bukvalno nisam ni ulazio na te njihove sajtove jer znam kakva prica stoji iza.Znam vec dugo za zvanicni link i uvek je on bio u opticaju, preko njega sam zavrsio prijavljivanje i prosle godine u Oktobru...meni i dan danas na email stize taj isti spam kao i tebi, sa mojim punim imenom i prezimenom gde traze da mi oni zavrse celu stvar! Citao sam da je bilo dosta ovakvih slucajeva, gde narod uopste nije imao veze sa tim nezvanicnim sajtovima.
Postavlja se pitanje...odakle tim agencijama/organizacijama podatak da smo mi igrali ove godine, kao i to, odakle im nase ime i prezime?
Ne obazirem se na njih, niti imam nameru ikome ista da placam, kako vidim taj njihov email, tako ga i obrisem!

nepiyu
08.05.2008, 22:41
"Postavlja se pitanje...odakle tim agencijama/organizacijama podatak da smo mi igrali ove godine, kao i to, odakle im nase ime i prezime?"

Dobro pitanje??

V777
09.05.2008, 03:55
Mozda ste nekada u proslosti radili neke testove, tipa, da li ste kfvalifikovani za imigraciju ili tako nesto...npr. ja sam takve testove radila jednom za Australiju i Novi Zaland, ko zna jos od kad, te mi i dan danas stizu njihovi emailovi s raznim ponudama...a ja nisam uopste pokrenula prijavu za tamo....Ja se ne bih brinula nista oko toga, samo prebaci njihove mejlove u junk postu (naravno to sve pod uslovom da se vi niste prijavljivali preko te specificne agencije!)...

Takodje, sigurna sam da postoje sajtovi koji mogu da udju u trag sta se i gde se radi preko neta, te naravno onda salju svakave reklame...na kraju, kako bi nam bio pun email junk poste o svemu i svacemu....

Pozdrav!

TijanaB
27.05.2008, 14:06
I ja sam dobila mail od istih, s tim sto sam ja pocela da popunjavam aplikaciju i nisam je zavrisila jer sam skapirala da se placa. E ono sto je zanimljivo jeste da sam upravo primila poziv iz USA, da budem preciznija devojka se javila iz US office-a i rekla da moja aplikacija nije popunjena. Hm?!? :) Zanima me da li je jos neko dobio poziv? Da li je to uobicajena procedura ili jedino sto treba da dobijes jeste ta famozna bela koverta :)

landlord
27.05.2008, 15:14
Moju suprugu su također bili zvali, jer je i ona nasjela na njihovu reklamu..

To su sve zivi prevaranti.. Mozete se registrovati za lutriju samo na siteu americke vlade, u za to predvidjeno vrijeme (nekada izmedju oktobra i decembra).. i to potpuno besplatno..
sve ostalo je navlakusa.. Ti siteovi vam pruzaju kao mogucnost da oni ispuni formular za vas.. tako sto se prijavite na njihovom siteu i platite im par stotina dolara, a oni za vas posalju aplikaciju u ovom periodu kada traje period registrovanja (okt-dec).

Darko
27.05.2008, 18:20
Meni i dan danas salju iako nemam nikakve veze sa njima.
Ne da nisam nikad ni pokusao da se prijavim preko njih, nego im nisam ulazio ni na sajt.I dalje imaju sve moje podatke, i dalje znaju tacan datum kad sam se prijavio za ovo kolo, i dalje znaju da mi jos nista nije stiglo...kako? Nemam pojma.Cia snajka, Cia :)
Ako je za neku utehu, bar da mi daju samopouzdanje, primih malopre email od njih sa porukom...(moje ime i prezime) - Darko, congratulations, you got it, welcome to America! :D

V777
02.09.2008, 02:15
Pa ajd onda da ti pozelimo srecu da dobijes i tu istu recenicu, ali od onih gde si se prijavio, pa da i oni kazu: Welcome to America!

Pozdrav i puno srece!Meni i dan danas salju iako nemam nikakve veze sa njima.
Ne da nisam nikad ni pokusao da se prijavim preko njih, nego im nisam ulazio ni na sajt.I dalje imaju sve moje podatke, i dalje znaju tacan datum kad sam se prijavio za ovo kolo, i dalje znaju da mi jos nista nije stiglo...kako? Nemam pojma.Cia snajka, Cia :)
Ako je za neku utehu, bar da mi daju samopouzdanje, primih malopre email od njih sa porukom...(moje ime i prezime) - Darko, congratulations, you got it, welcome to America! :D