PDA

View Full Version : Recesija!?


Macedonia Ohrid
02.12.2008, 23:47
Tri od ukupno pet najvecih banaka u Wall Street-u vec su prestale da postoje a druge dve jedva prezivljavaju. Desio se i to da je autoindustrija dozivela kolaps, a guvernere nekih drzava ocajno traze pomoc iz Washingtom DC. Sva nada je usmerena ka Barack Obama ali ne znam dali on moze nesto pomoci!? Dug USA je narastao cak do jedanajst biliona US$!!!
Ovo su reci nekih mojih prijatelja koji zive u Americi
:smrc:

dreamerns
03.12.2008, 00:45
Meni ovde ameri licno ne deluju tako potreseni. Svi kazu da ce se to za 2 god srediti i da nije ovo prvi put da se tako nesto desava.
Ali...mislim nije ni cudo...samo se proizvodi. Ja sam isto rekao jos pre par godina da ce svet ta kriza potrefiti. Pa samo ona nokia izbaci bar 15 modela mobilnih mesecno...jbt...pa ko to kupuje? Pa ne kupujes valjda svakih sat vremena novi mobilni. Isto vazi i za kola i za sve zivo. U zadnjih par godina su se odvalili od proizvodnje...ne postoji toliko trziste.

Lucky
03.12.2008, 06:20
Ma nije samo problem u proizvodnji, problem je sto vecina trosi pare koje realno nemaju. Nekretnine, automobili, kreditne kartice , loodilo. Ja na primer na poslu ganjam ljude koji pisu cekove bez pokrica. Veliki deo ne mozes ni da zaplasish...jednostavno ne osecaju potrebu da plate ni chek a kamoli kreditne kartice. Ovu situaciju tesko da ce promeniti i dolazak Obame...Problem je u mentalitetu samog stanovnista koji je navikao da zivi po "In debt we trust".

Zana
03.12.2008, 07:26
Jao bre Lucky, menjaj pos'o sunce mu! :grin: :grin: :grin: Samo mi jos treba da uletim u default pa da me cimas naokolo ahahahaha

xeg
03.12.2008, 07:58
Hahaha... eto Zana apropo one tvoje zahvalne teme nesto mi se javlja da ce sledeci zeleni koga budes upoznala biti bas Lucky:nene:
Nego Lucky sto Zana rece ili menjaj nick ili posao:grin:
Ja kredite, cekove i sl. virtualne metode placanja nikada nisam voleo tako da ja u ovoj opstoj krizi vidim nasu sansu. Jeste da pocinjemo od 0 (nule) u USA ali mnogo Amera bi jako zelelo da je na nasem mestu jer su u debelom minusu. Krenucemo da radimo za kes a vec su (i tek ce) pale cene automobila, nekretnina... Pa to je logicno da ne mogu svi da gube, neko mora i da profitira... ja bih pre da stanem na tu stranu... makar u zeljama i razmisljanjima a sigurno nisam daleko od istine:pozz:

Lucky
03.12.2008, 13:19
Jao bre Lucky, menjaj pos'o sunce mu! :grin: :grin: :grin: Samo mi jos treba da uletim u default pa da me cimas naokolo ahahahaha

hehe, pazi sta radis.....sto rece moj menadzer - preko telefona zvucim kao ruski mafijas "the beast from the east" :grin:

srdjevic
04.12.2008, 04:31
Ali ti ćeš se nama, Srećko, najaviti/predstaviti prvo, zar ne? :grin:

Taji
27.05.2009, 15:29
Global Crisis


A husband working abroad wrote to his wife........ .......... ......... ......... ......... ......Dear Sweetheart,

I can't send your allowance from my salary this month because the global

market crises has affected me, so I am sending a 100 kisses. You are my

sweetheart and I love you.

Your loving husband,

BaHis wife replied as follows ............ ......... .......... ......... ......... ......... ......... .Sweetheart Dearest,

Thanks for the 100 kisses. Find below the list of expenses I paid with

the Kisses...

1. The Milk man agreed on 3 kisses for one month's milk..

2. The electricity man agreed not to disconnect us for only 7 kisses.

3. Your landlord comes every day to take 1 kiss instead of the rent

4. The Supermarket owner did not accept kisses only, so I gave him 10 kisses plus 'other' items. Hope you understand.

5. Other miscellaneous expenses amount to 35 kisses.

Please don't worry about me, I have a remaining balance of 15 kisses and I

should be able to manage till the end of the month complete with this

balance...Shall I plan the same for next month? Please Advice!!!

:grin: