PDA

View Full Version : Top 5 razloga zasto volim kreditne kartice


emigracija
18.12.2008, 07:55
Volim da placam sve moguce racune kreditnom karticom. To cinim iz nekoliko razloga:

1) Ne moram da nosim sitnis po dzepovima. Koliko cesto vam se desi da dobijete kusur od 90 i nesto centi, i onda taj sitnis mora da vam zvecka po dzepovima citav dan?

2) Automatski vodim dokumentaciju o tome na sta trosim novac. Imam Bank Of America karticu, i najbolja stvar na njihovom sajtu je sto mozete da vidite koliko procentualno trosite na hranu, prevoz, zabavu, itd…Ovo vam daje ideju na koje stvari trosite previse novca.

3) Jednostavnost i brzina placanja u prodavnici. Koliko cesto vam se desilo da osoba u prodavnici ispred vas placa racun cekom i koliko vas to iritira?

4) Dodatna sigurnost. U slucaju ukradene kartice, ili, ne daj Boze, ako vas neko opljacka, lako je okrenuti broj i otkazati karticu, a da ne snosite odgovornost za novac potrosen od strane kriminalca. Ako vam je ukradena gotovina, najcesce i nikad vise ne vidite taj novac.

5) “Cash awards” iliti poeni. Kreditna kartica koju ja koristim mi vrati 1% od potrosenog iznosa. Taj 1% dobijem u kesu, tako da se godisnje sigurno nagomila bar $300. Takodje, taj novac mogu da iskoristim za avio kartu (sto je jos bolji “deal”), npr, avionska karta do evrope je 50,000 poena, sto mogu da skupim za nesto manje od 18 mjeseci.

Naravno, svakog mjeseca otplatim citav racun na kreditnoj kartici, inace ove prednosti ne bi imale mnogo smisla.

http://feeds.wordpress.com/1.0/comments/emigracija.wordpress.com/88/ (http://feeds.wordpress.com/1.0/gocomments/emigracija.wordpress.com/88/) http://feeds.wordpress.com/1.0/delicious/emigracija.wordpress.com/88/ (http://feeds.wordpress.com/1.0/godelicious/emigracija.wordpress.com/88/) http://feeds.wordpress.com/1.0/stumble/emigracija.wordpress.com/88/ (http://feeds.wordpress.com/1.0/gostumble/emigracija.wordpress.com/88/) http://feeds.wordpress.com/1.0/digg/emigracija.wordpress.com/88/ (http://feeds.wordpress.com/1.0/godigg/emigracija.wordpress.com/88/) http://feeds.wordpress.com/1.0/reddit/emigracija.wordpress.com/88/ (http://feeds.wordpress.com/1.0/goreddit/emigracija.wordpress.com/88/) http://stats.wordpress.com/b.gif?host=emigracija.wordpress.com&blog=1111701&post=88&subd=emigracija&ref=&feed=1


Izvor: Vodič za nove emigrante u USA (http://emigracija.wordpress.com/2008/12/18/top-5-razloga-zasto-volim-kreditne-kartice/)