PDA

View Full Version : Problemi sa iTunes, iPhone-om i Windows XP-em


emigracija
23.12.2008, 07:52
Jos jedan od problema sa kojim sam se susreo od kada sam kupio iPhone je da iTunes nije prepoznao da je iPhone prikljucen u moj PC. Problem je u tome sto sam vec imao instaliranu stariju verziju iTunes-a, posto vec imam iPod od prosle godine. Ako se susretnete sa ovim problemom, rjesenje je sljedece:

1) Uninstall-irajte iTunes, Apple Mobile Devices, Apple Installer, Quicktime and Bonjour. (Tj. sav Apple-ov software koji imate na vasem PC-u!!!)
2) Izbrisite iTunes folder iz vaseg “My Documents/My Music”*foldera (Prvi put sam preskocio ovaj korak, i nije radilo, tako da sam morao sve ispocetka)
3)*Provjerite da li je*iTunes directory izbrisan iz “Program Files”. Ako nije, izbrisite ga rucno, ali trebalo bi da jeste.
4)*Restartujte PC
5) Instalirajte najnoviju verziju*iTunes-a 8 (sa Apple-ovog websajta). (Zatvorite sve ostale programe koje imate otvorene dok ovo radite!)

Nadam se da je ovo pomoglo bar jednoj osobi. Proveo sam nekoliko sati dok nisam nasao kombinaciju svih koraka*potrebnih**da uspjesno instaliram iTunes koji prepoznaje iPhone.

http://feeds.wordpress.com/1.0/comments/emigracija.wordpress.com/94/ (http://feeds.wordpress.com/1.0/gocomments/emigracija.wordpress.com/94/) http://feeds.wordpress.com/1.0/delicious/emigracija.wordpress.com/94/ (http://feeds.wordpress.com/1.0/godelicious/emigracija.wordpress.com/94/) http://feeds.wordpress.com/1.0/stumble/emigracija.wordpress.com/94/ (http://feeds.wordpress.com/1.0/gostumble/emigracija.wordpress.com/94/) http://feeds.wordpress.com/1.0/digg/emigracija.wordpress.com/94/ (http://feeds.wordpress.com/1.0/godigg/emigracija.wordpress.com/94/) http://feeds.wordpress.com/1.0/reddit/emigracija.wordpress.com/94/ (http://feeds.wordpress.com/1.0/goreddit/emigracija.wordpress.com/94/) http://stats.wordpress.com/b.gif?host=emigracija.wordpress.com&blog=1111701&post=94&subd=emigracija&ref=&feed=1


Izvor: Vodič za nove emigrante u USA (http://emigracija.wordpress.com/2008/12/23/problemi-sa-itunes-iphone-om-i-windows-xp-em/)