PDA

View Full Version : Cleveland, Ohio


10.03.2009, 19:11
Pozdrav,

Zanima me da li netko, od prisutnih ovdje na forumu, ima kakvih iskustava, informacija o Clevelandu u Ohio state?

ono, neke generalije tipa kakav je grad, ima li posla za naći, stanarine itd...

Hvala unaprijed na odgovorima.

Pozdrav!!!

V777
11.03.2009, 01:22
Pozdrav i dobrodosao na forum.

Zasto si se odlucio bas za taj grad u Ohio? Ja ne znam puno detalja o tome Statu, ali znam, gledano iz perspektive Indiane, gde sam ja. Mnoga predstavnistva velikih companija iz Indiane, nalaze se u Cincinnatiu u Ohio statu. Zasto je to tako, ne znam, ali znam da je tako. Iz tog proizilazi da su ova dva stata dosta poslovno povezana, ali da je ipak Ohio centar u odnosu na Indianu, sto znaci da ima i mnogo vise poslovnih ponuda, tj. lakse se dolazi do posla. Cene su, po mom saznanju, otprilike iste kao u Indiani, znaci povoljne, ako uporedjujemo s nekim drugim statovima, i to i sto se tice stanova i hrane. Ovo je sve uopsteno, ali za nesto vise i konkretno, ja bih ti preporucila, kao sto su i mnogi do sada napomenuli, sajtove tipa www.city-data.com (naznaku stavis za tacno odredjeni grad koji te interesuje), cene poslova www.salary.com, stanova www.rent.com ili www.apartment.com ili http://www.apartmentratings.com, poslovi www.monster.com ili www.careerbuilder.com ili http://hotjobs.yahoo.com (znaci svi oni generalni sajtovi koji idu za svaki grad u US, pa samo udaris za grad koji te interesuje).

Pozdrav!

11.03.2009, 12:32
Pozdrav,

Hvala na odgovoru.

Za Cleveland sam se odlučio čisto iz razloga jer tamo imam neku rodbinu pa, naravno ako nekim čudom i dobijem GC, za prvu ruku imam gdje biti.

Još jednom hvala na linkovima; sad se bacam na proučavanje. :grin:


Pozdrav!

malasestra
11.03.2009, 13:20
Pa što ne pitaš rodbinu kako je tamo. Ja sam čuo da je Cleveland pun kriminala i dosadan i nimalo zanimljiv grad za život. To sam ja čuo pa zato nemoj da me držiš za reč.

11.03.2009, 14:29
Zato jer znam šta bi mi rekli: "Ma super ti je ovdje! Samo ti dođi."
Htio bih čuti informacije i iskustva drugih ljudi.
Recimo , i ovo tvoje je korisna info jer sam ja čuo suprotno.


Tnx i pozdrav!!!

V777
11.03.2009, 21:05
Pozdrav,

Hvala na odgovoru.

Za Cleveland sam se odlučio čisto iz razloga jer tamo imam neku rodbinu pa, naravno ako nekim čudom i dobijem GC, za prvu ruku imam gdje biti.

Još jednom hvala na linkovima; sad se bacam na proučavanje. :grin:


Pozdrav!


Baci se onda i na proucavanje ovog foruma kad imas vremena, imamo mi ovde veoma mnogo korisnih informacija, kao i jos veoma mnogo linkova koji mogu da ti budu od pomoci. Preporucila bih ti i da procitas blog, iz koga je i proistekao ovaj forum, koji je njegov sastavni deo.

Pozdrav!

V777
11.03.2009, 21:13
Evo i linka za blog:

http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1

Leona
12.03.2009, 12:15
Ono sto ja znam, nije bas pozitivno.
Bas sam nekidan gledala listu 10 najgorih gradova za zivjeti u SAD-u, i meni se cini da kotira na 3.mjestu.
Ali odnekle se mora krenuti