PDA

View Full Version : How about zelenalutrija wiki?


nikolar
09.05.2009, 02:34
Društvo, jeste da je ovo forum, ali da li ste razmišljali o tome da pored foruma postoji i wiki? Na forumu je puno sjajnih informacija, ali i puno dezinformacija.. a i jedne i druge su raštrkane. Bilo bi sjajno kada postojao wiki, šta mislite?

dreamerns
11.05.2009, 16:59
Meni se licno ideja svidja....mislim da bi to olaksalo ljudima koji prvi put dodju, da nadju prave informacije....a i ujedno umanjilo postove tipa "stigla mi je koverta, sta sada?".

srdjevic
13.05.2009, 22:07
Mislim da bi to moglo da se uvede, ali bi bilo malo komplikovanije... mislim da bi nam za to bas trebali moderatori, dakle ljudi koji moraju onda da provere svaki info... a to... ima l' dobrovoljaca? :)

takodje, morala bi da se uvede neka varijanta da samo korisnici mogu da pisu... a tu onda dolazi do karambola - treba integrisati to s forumovim korisnickim sistemom... a u to mora malo da se udubim, pa da vidim kako to izvest'... :smrc:

dobra ideja, btw.. :;D:

nikolar
15.05.2009, 11:57
Integracija različitih aplikacija (forum i wiki u našem slučaju) generalno jeste problem, ali sigurno nije nemoguće. Ne znam koja aplikacija pokreće naš forum (nigde ne piše "powered by") ali verovatno bi se trebalo raspitati sa kojom wiki aplikacijom može da radi.

Jedno ne baš elegantno rešenje bi bilo napisati relativno jednostavnu proceduru koja bi automatski kreirala korisnika u wiki bazi kad god se kreira korisnik u forum bazi, i obratno. Jedina loša strana ovoga bi bila da korisnik mora da se uloguje i u forum i u wiki, a dobra strana bi bila da se registuje samo jednom, i za forum i za wiki. Siguran sam da će administrator naći najbolje rešenje.

Što se tiče "karambola", mislim da tu stvarno neće biti takvih problema. Moderatori svakako moraju da postoje, i evo, ovom prilikom ja se prijavljujem za jednog, ali ukoliko bude dozvoljeno postovanje samo članovima, a znamo da se ovde okuplja samo sjajna ekipa :obrva: siguran sam da neće biti problema.

PS: Wiki treba da bude što jednostavniji za korišćenje.. jer uglavnom su wiki aplikacije prekomplikovane, a to je dovoljno da odvrati ljude od korišćenja, i moderatore od moderacije. Npr. mediawiki (na kojem radi wikipedia) je čini mi se previše komplikovan za naše potrebe.

PSS: Verovatno bi bilo moguće hakovati kod aplikacija tako da login korisnika na forumu ujedno uradi i login korisnika na wikiju, i obrnuto.. ali to svakako nije niti jednostavno niti dobro rešenje, zbog budućih upgrade-ova.

PSSS: Najradikalnije rešenje koje mi pada na pamet bi bilo pronaći neku dobru i već proverenu kombunaciju wiki-forum aplikacija, koje dobro rade zajedno i jednostavno prebaciti sadržaj ovog foruma na taj novi forum.. ali ovo takođe nije baš jednostavno.

Sve u svemu.. ako treba kakva pomoć, pomoći ću, koliko god umem.

Pozdrav drugari :1081:

Good Spirit
15.05.2009, 16:37
A u čemu je problem registrovati se opet? Mislim što komplikovati kada nije plaćeno :D

Sigurno neće svi dodavati nešto, ovde ima većina "čitača", tako će biti i tamo ...

Kakve veze ima što ću ja tamo biti pod Good Spirit ili Pera Segedinac? Bitno je da je informacija dobra, a nju će moderator odobriti ....

dreamerns
15.05.2009, 19:51
SIgurno ima neka varijanta za single sign-on...
Ako nista....napraviti da se clanovi dupliraju makar nije problem.
Mada i ja mislim da ne treba previse oko ovoga gubiti vreme....bitno je da wiki postoji.

nikolar
17.05.2009, 15:17
@srdjevic Da li si pronašao neki zanimljiv wiki software? Ima ih poprilično (http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_wiki_software#PHP-based).. Onako na prvu loptu, izdvojio bih DokuWiki (http://www.dokuwiki.org/dokuwiki) i WikkaWiki (http://wikkawiki.org/HomePage).

Evo i informacija o integraciji:
DokuWiki integration with other software (http://www.dokuwiki.org/tips?s[]=integration#integration_with_other_software)
Information and links on how to integrate WikkaWiki with other software (http://wikkawiki.org/WikkaIntegration)

PS: Najjednostavnije rešenje je svakako samo instalirati neki wiki na wiki.zelenalutrija.com i završiti priču.

nikolar
24.05.2009, 16:15
Hoće li biti nešto od ovoga.. ili će ostati samo "dobra ideja" :no:

23.06.2009, 15:09
Izgleda da ništa od wiki....
:smrc:

nikolar
03.07.2009, 00:26
ma bezveze.. :udri: