PDA

View Full Version : Print or Type your answers?


vlatkoMK
18.06.2009, 22:50
Dali moze da se pise sa penkalo, hemisku olovku u formulare?

dejancic
18.06.2009, 23:30
Nekoliko dobitnika je tako popunjene formulare poslalo i nisu imali problema, na tebi je da odlucis...

vlatkoMK
18.06.2009, 23:46
A je li moze da se downloadiraju te formulare i da se popune na kompjuteru sa adobe acrobat professional?

ove formulare:
http://www.state.gov/documents/organization/81807.pdf
http://www.state.gov/documents/organization/80148.pdf

(nemam kucacu masinu)

Sloba_Kg
19.06.2009, 03:03
Dali moze da se pise sa penkalo, hemisku olovku u formulare?

Mi smo pisali olovkom i sve je proslo ok

steficacvek
19.06.2009, 04:17
To je vec na nekoliko tema ponovljeno. Molba za nove clanove, prvo pogledajte ima li odgovor negdje pa onda otvarajte novu temu please...

vlatkoMK
20.06.2009, 08:45
Da sve je ljepo opisano u FAQu.

A na koji format da se isprintaju formulare, moze li na A4 format? Tesko da nadjemo letter format na balkanu

PaulGarrett
20.06.2009, 08:53
Da sve je ljepo opisano u FAQu.

A na koji format da se isprintaju formulare, moze li na A4 format? Tesko da nadjemo letter format na balkanu


stampaj na a4

Zana
20.06.2009, 20:31
Da sve je ljepo opisano u FAQu.

A na koji format da se isprintaju formulare, moze li na A4 format? Tesko da nadjemo letter format na balkanu

Razlika je u nekoliko milimetara izmedju letter i A4 formata tako da je A4 ok za stampanje. Neko je inace pomenuo forme na internetu, Adobe Acrobat professional i kucacu masinu (ne mogu sad da radim search): uglavnmo sve forme koje mogu da se download mogu da se popunjavaju ali neke mogu da se samo popune online i onda print (ja takve cuvam preko Primo pdf). I Standard verzija moze da "ispravlja dokumenta"... inace za kucacom masinom nema potrebe, jer "print" jednostavno znaci citko popuniti ili potpisati stampanim slovima. Ja sam popunjavala hemijskom olovkom i isto kao neki sam ispravljala neke stvari kasnije i stavila initials iznad. Sve je bilo ok.

dreadnot
24.06.2009, 10:45
Ajde oni koji se bolje razumeju, da mi malo pomognu - DS-230 sam popunio bez problema na kompjuteru jer su polja interaktivna, ali DSP-122 je mrtav pdf, ne mogu da ga sacuvam kao .doc, , kako na njemu da kucam. Nisam jos sve probao, ali, da ne lutam, dobro bi mi dosao savet.

KanyeWest
24.06.2009, 15:27
Ajde oni koji se bolje razumeju, da mi malo pomognu - DS-230 sam popunio bez problema na kompjuteru jer su polja interaktivna, ali DSP-122 je mrtav pdf, ne mogu da ga sacuvam kao .doc, , kako na njemu da kucam. Nisam jos sve probao, ali, da ne lutam, dobro bi mi dosao savet.

Evo brate, ja sam ga "oživeo".

KanyeWest
24.06.2009, 16:21
Za perfekcioniste (kakav sam i sam) evo samo malo estetski doteranija verzija pošto sam tek sad primetio da je u ovoj prethodnoj malo visoka linija na kojoj se unose podaci, kod: Telephone Number (Optional) i dole kod: Date (mm-dd-yyyy)

tomosaban
24.06.2009, 18:01
Ajde oni koji se bolje razumeju, da mi malo pomognu - DS-230 sam popunio bez problema na kompjuteru jer su polja interaktivna, ali DSP-122 je mrtav pdf, ne mogu da ga sacuvam kao .doc, , kako na njemu da kucam. Nisam jos sve probao, ali, da ne lutam, dobro bi mi dosao savet.

Downlodaj foxit reader, na njemu postoji alat "typewriter tools" i sa njim bez problema tipkaš po bilo kojem pdf-u!

dreadnot
25.06.2009, 09:20
Hvala obojici na pomoci, skinuo sam fajl, videcu da li je bolje od opcije koju sam juce "provalio" - a to je bas typewriter alatka u Acrobatu. E sad, sto rece KanyeWest, za perfekcioniste kakav sam i sam, nervira me sto ne mogu da biram font i velicinu slova, pa zaista izgleda kao da je kucano na nekoj prastaroj Olimpiji. Slicno, dok sam popunjavao onaj drugi (a izgleda da je i u ovoj "ozivljenoj verziji isti slucaj), broj karaktera je limitiran, iako bi bilo mesta da se napise u dva reda, pa sam morao da popunim u predvidjenom prostoru deo odgovora u predefinisanom fontu, a da dokucam ostatak u Typewriterovom fontu. Nije strasno, ali nije ni lepo. Kako ovo resiti, tj. da li je ikako moguce menjati/birati font?

KanyeWest
25.06.2009, 14:32
Hvala obojici na pomoci, skinuo sam fajl, videcu da li je bolje od opcije koju sam juce "provalio" - a to je bas typewriter alatka u Acrobatu. E sad, sto rece KanyeWest, za perfekcioniste kakav sam i sam, nervira me sto ne mogu da biram font i velicinu slova, pa zaista izgleda kao da je kucano na nekoj prastaroj Olimpiji. Slicno, dok sam popunjavao onaj drugi (a izgleda da je i u ovoj "ozivljenoj verziji isti slucaj), broj karaktera je limitiran, iako bi bilo mesta da se napise u dva reda, pa sam morao da popunim u predvidjenom prostoru deo odgovora u predefinisanom fontu, a da dokucam ostatak u Typewriterovom fontu. Nije strasno, ali nije ni lepo. Kako ovo resiti, tj. da li je ikako moguce menjati/birati font?

Nisi ti to dobro provalio jer kod alatke Typewriter u Acrobat-u možeš da menjaš i font i veličinu slova a i line spacing i još po nešto, samo moraš prvo da prikažeš Typewriter Toolbar, a to ti je u: Tools>Typewriter>Show Typewriter Toolbar

dreadnot
26.06.2009, 09:52
Kao sto negde rekoh - ne odustaj nikada... skinuo sam i foxit, za svaki slucaj, a sad cu malo da se igram i sa Acrobatom. U svakom slucaju, hvala puno na pomoci :-)