PDA

View Full Version : Jedno pitanje u vezi odlazka u USA


srboljub89
14.07.2009, 21:23
Ne znam da li sam na dobrom mesto postavio temu, jer nisam bas nesto za ove forume.

Mene interesuje sledece.

Imam devojku koja zivi i radi u Idahu (USA). Nema njihovo drzavljanstvo, ali ima green card.
Na koji nacin bih ja mogao da odem kod nje, i normalno, da ostanem da zivim tamo?

P.S. Ja sam iz Republike Srpske, ako to ima neke veze.

Hvala unapred!!!

srboljub89
14.07.2009, 22:36
nisam napisao ovo
ako treba ona ce da se uda za mene.

Sloba_Kg
15.07.2009, 01:31
Ne znam da li sam na dobrom mesto postavio temu, jer nisam bas nesto za ove forume.

Mene interesuje sledece.

Imam devojku koja zivi i radi u Idahu (USA). Nema njihovo drzavljanstvo, ali ima green card.
Na koji nacin bih ja mogao da odem kod nje, i normalno, da ostanem da zivim tamo?

P.S. Ja sam iz Republike Srpske, ako to ima neke veze.

Hvala unapred!!!

Mislim da ti je resenje prilicno jednostavno. Tebi treba viza, a to mozes da dobije tako sto ce ti ona poslati garantno pismo, poziv ili kako se to vec zove. Naravno ne treba da kazete da ti je devojka i sl. jer onda tesko da ces dobiti vizu. I odmah kad udjes ozeni se, platite advokata i cekaj (oko 6 meseci) za green card (temporary) pa tu ima jos procedure ali iz usa je onda dosta lakse.
Takodje da bi dobio vizu trebas navesti razloge zbog kojih bi se vratio u RS kao sto su skola/fakultet, imovina i sl.
Sve sto ti treba od papira za vizu imas na sajtu ambasade.
Drugo resenje ti je da se prijavis na jedan od studentskih programa za rad u usa i ostanes ali to ti je po meni bacanje para...
Srecno

Sloba_Kg
15.07.2009, 01:32
Auh izvini, nisam video da nema drzavljanstvo (prezupcio sam) onda ne znam kako ide sa brakom i tim stvarima i koliko je to izvodjivo ali tvoj odlazak tamo je definitivno moguc

steficacvek
15.07.2009, 06:35
Ako je ona legal resident tj. ima Green Card, onda mozete da se vjencate i pokrenete proces legalizacije tvog boravka. Najbolji nacin bi bio da dobijes turisticku vizu, odes tamo i ozenis se, ali ko zna da li ces dobiti vizu. Drugi nacin jeste jedino da ona dodje ovdje, vjencate se i kad se vrati u Idaho da pokrene proces za tvoj dolazak. Da ona ima drzavljanstvo, mogli biste predati za zarucnicku vizu, to se malo brze rjesava, ali s obzirom da nema, ovo vam je jedina opcija. Osim ako ne budes sretan kao i ja pa te izvuku na lutriji i svi problemi rjeseni! Sretno vam!

dreadnot
15.07.2009, 08:58
Ne bih da te obeshrabrim, ali evo slucaja iz zivota - devojka je dobila zelenu kartu, otisla u USA, malo pre samog odlaska, a nakon dobijanja vize se udala za tipa koji je nakon toga odlazio kod nje na turisticku vizu pa je morao da se vrati i sada je u Beogradu, evo vec skoro pet godina traje procedura da i on dobije zelenu kartu na ime braka i njenog legalnog statusa. Izvodljivo je, ali moze dugo da potraje.

srboljub89
15.07.2009, 14:48
a za ovu lutriju.
kako sam shvatio i to je dug proces.
sad je prijava za 2012. god.
jel tako?

dreamerns
15.07.2009, 16:12
a za ovu lutriju.
kako sam shvatio i to je dug proces.
sad je prijava za 2012. god.
jel tako?

Vec si ovo pitanje postavio ovde: http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?p=11065&posted=1#post11065 gde sam ti odgovorio.
Molim te nemoj spamovati, procitaj pravila foruma i malo se potrudi da potrazis informacije pre nego sto postavis pitanje.

dreamerns
17.07.2009, 20:37
Vezano za ovu temu....upravo sam pricao sa drugaricom iz osnovne, koja je ovde u Chi.
Njen muz je imao americko drzavljanstvo, ali su se oni vencali u makedoniji i tamo dobili decu. I ona i deca su cekali 4 godine da im se srede papiri da mogu doci ovamo.
Tako da....proces je prokleto dug.

petar.world
23.07.2009, 11:43
ako ti nije puno da cekas sacekaj da ona dobije drzavljanstvo jer se onda stvari puno brze resavaju, jedino djeca i supruznici drzavljana ne moraju da cekaju da dobiju svoj imigratnski broj vec im je on odmah dostupan, dok kod svih ostalih oblika familly based imigration moras da cekas ,,da dodjes na red,, i sto je vec neko rekao mozes da dobijes vizu kao njen vjerenik na godinu dana, tamo se odmah vjencate i dobijes green card :bravo:

saskaraz
03.08.2009, 16:07
Za sve vezano za vereničku ili bračnu vizu za USA pogledajte sajt http://www.visajourney.com.
Ima nas iz cele stare Jugoslavije i tamo :suure: Na primer:

Srbija (http://www.visajourney.com/forums/index.php?showtopic=193897)


Bosna i Hercegovina (http://www.visajourney.com/forums/index.php?showtopic=182764)


Ja idem preko vereničke :inlove: