View Full Version : kada ste dosli u USA sto ste prvo napravili?
trustno1
13.09.2009, 18:58
mene zanimaju price svih onih koji su dobili GC i dosli bez icije pomoci u USA!!
Sto ste prvo napravili?? kako ste se snasli?? kakav ste posao prvi dobili?? i sve ostalo??
unaprijed hvala!!
dobrad66
06.03.2010, 21:38
molim sve dobre volje forumaše da nam to malo bolje opišu hvala:obrva:
dreadnot
08.03.2010, 09:11
Za pocetak pogledajte blogove nekolicine "starih" forumasa koji su vec preko, ima tu poprilicno informacija. Obratite paznju na njihove potpise, tamo su linkovi...
stizeljeto
09.03.2010, 06:50
Mislim da vecina ljudi dode kod nekoga, poznatog ili nepoznatog s kojim su se upoznali recimo preko ovog foruma. Tesko je doci a da bas nikog ne poznas, da nemas nekog ko ce te docekati s autom na aerodromu, gdje ces ostaviti kofere prvi dan dok trazis stan...
Ali bilo bi zanimljivo cuti iskustvo nekoga tko je stvarno dosao u nepoznato, a nije imao pomoc od nekoga.
dreadnot
09.03.2010, 10:28
samo malo strpljenja, nama se izgleda smesi ta varijanta... ukoliko u narednih par meseci ne nadjemo neku shemu... :tot:
samo malo strpljenja, nama se izgleda smesi ta varijanta... ukoliko u narednih par meseci ne nadjemo neku shemu... :tot:
ako ti je neka uteha imas nas, drugare sa foruma. ja sam uvek voljan da se nadjem koliko god mogu iako nisam u usa...
Tesko je doci u USA bez icije pomoci.Meni sad iz ovog ugla izgleda nemoguce.Prvo na imigracionom ostavljas podatke gde da stignu dokumenta bez kojih vec prvi dan nista nemozes.Ako imas nekog rodjaka, kuma ili sl najbolje se "uvaliti"kod njega-njih.Ako vec nemas nikog, nace se sa foruma sigurno.Nama je Stizeljeto i njena porodica u svemu puno pomogla i jos pomaze.Iskustvo nekog ko je dosao pre vas je velika stvar.Bez SSN mozda i mozes da nanjes stan ali utilities ne.Tu mora da se nadje neko ko ce dati svoje podatke.Da kupis auto i ostalo za prvu ruku opet ti treba neko... Kako god okrenes nista bez nekog.
dreadnot
10.03.2010, 09:15
Slazem se sa tim, ako nista drugo, gde ces sa sobom i stvarima, moras neki krov nad glavom da imas, a da bas odsedamo u hotelu nije resenje. Ma, ja sam nepopravljivi optimista, naci ce se nesto, siguran sam, ima jos uvek puno dobrih ljudi.
Nego, da se vratimo na ono "Sta ste prvo napravili kad ste doslu u USA?" Ja mislim da su svi do jednog najpre preuzeli prtljag i izljubili se sa onima koji su ih cekali na aerodromu. Posle toga su seli, odahnuli od puta, pa se uhvatili za glavu - a sta sada... Neko lakse, neko teze, tek vidim da su gotovo svi koji su na forumu a preko su nasli odgovor na to pitanje... i to je jako dobro i ohrabrujuce. Detalji i putevi kojima su isli su razliciti, pa je striktno navodjenje pojedinosti verovatno bespredmetno.
Hteo bih da dam svoje vidjenje na ovu temu..Izvinite za naslov bez propustenog slova "z" za dolazak bez nekoga..Posto sam po 3 put u inostranstvu a prvi put sa porodicom, oni koji su single mozda i mogu da rizikuju posto ce manje da izgube novca i zivaca, sa suprugama proci ce u zavisnosti od "cerge", sredstava, poznavanja jezika vam Moora biti Odlicno-ne prosecno kao sto sam prosao lakse u proslosti pre 10 godina u Kanadi kad je nezapoljenost bila 6%, a za domacine koji ce vas primiti budite pazljivi zato sto svi ljudi nisu istih planova sa vama..-ALI sa Detetom da se igrate jos i da pomislite da dodjete sa manje para u ovoj nezavrsenoj njihovoj recesiji gde ja u Tampa zalivu citam 8 meseci po redu kako pravi Ameri traze posao izmedju xx do 76 Nedelja, ne usudjujte se bez dobre zalihe sredstva zato sto deo forumasa sto ih citam od pocetka su dosli ili Pre Recesije i zadrzali poslove, ILI BEZ DECE!!! Kada vam daju prijatelji njihovo misljenje o bilo kakvom vidu o "Raju na Zemlji" prvo uporedite vase prijatelje dali imaju nesta zajednicko sa vama{Godine, karakter,socijalni stalez,znanje jezika,dali oni oopste imaju Amere prijatelje ili zive u Balkanskom getu kao ovde svi oko mene..} buduci da sam slepo verovao bivsim domacinima da me ceka ovde posao, da Americki internet laze o nezaposljenosti u Tampa zalivu-12%.itd. probajte da kao Porota u sudu da pronadjete drugu osobu/svedoka sto zivi u vasoj zeljenoj destinaciji, dali je bas to tako i koje profesije su "tamo" deficitarne gde zelite da si probate srecu da zivite , zato sto je Hazarderski da se igrate sa parama kad nemozete da ih vratite brzo dok ne rade dvojca, a ako radi jedan supruznik nikako ih necete vratiti..:no: Predhodni forumasi su Apsolutno u pravu, da moze da vam tecu pare kao reka, a ovde birokratija je spora bas kao i kod "nas" i za SSN, pa za vadjenje racuna za struju, za polaganje za vozacku morate biti zavisni od nekoga ovde sto ce da vam pozajmi kola, posto renta car da uzamjite ce vas kostati kao kola na staro, a neki nisu hteli ni da razgovaraju za "Evropskim vozacem"..Ja sam sve ovo predhodnje jedva sve zavrsio za 45 dana, srecom bez placanja kirije a ovde u mojom eriji nema uopste dobrog transit sistema kao Toronto, New York, Boston, Skoplje..
Sve zavisite od drugog dok ne uzmete svoja kola..Sve najbolje..
Copyright ©2005-2012, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC