PDA

View Full Version : RSS problemi, email obaveštenja o privatnim porukama


amilio
23.09.2009, 17:01
Moji predlog je da RSS bude azurniji posto je update RSSa vrlo traljav i kao da ima neki filter. Takodje da se u rss prikazuju sve poruke a ne samo pocetna kada se otvori nova tema.

Drugo, mozdo to i postoji samo neznam da ukljucim, je da moze da se uradi notifikacija na email kada stigne privatna poruka ili nekako da kada ima neprocitanih poruka u inboxu bude uocljivije.

srdjevic
24.09.2009, 07:51
Pogledah u podešenija, i videh da je RSS namešten (by default) da bude keširan na 1h... što znači da ako je generisan pre manje od čuke vremena, ta zadnja generisana verzija se isporučuje....
s obzirom da ja u 95% slučajeva forum upravo tako čitam ( :=V:), vidim da ovo nije baš najsretnije, tako da sam spustio na 10 minuta... ako ne skoči load servera previše, možda smanjim još malo...

Default link za RSS ovog foruma je: http://www.zelenalutrija.com/forum/external.php?type=RSS2
Međutim, on prikazuje nove teme.
(Pomenuh negde ranije u nekom postu) ako hoćete nove poruke, onda usmerite čitače na:
http://www.zelenalutrija.com/forum/external.php?type=RSS2&lastpost=1 (http://www.zelenalutrija.com/forum/external.php?type=RSS2&lastpost=1)

Kako smo u fazi izrade naslovne stranice sajta (ne foruma, sajta), ajde da "najavim" da će naslovna stranica definitvno povlačiti i prikazivati oba gorenavedena feed-a. :;D: Takođe, prikazivaće i koliko privatnih poruka imate, slično kako forum prikazuje... Videću da stavim taj tekst crven, pa da bude uočljiviji.

Da podesiš da primaš email kada ti stigne privatna poruka, idi 'vamo (http://www.zelenalutrija.com/forum/profile.php?do=editoptions).