PDA

View Full Version : obrazovanje '' Some University Courses ''

ivkodrg
22.10.2009, 19:44
Vec sam probao na drugoj temi da dobijem direktan odgovor na moje pitanje, ali nisam uspio. Da probam da budem jos direktniji :
U Nisu sam na 2000. godine zavrsio Visu trenersku skolu - Visi trener fudbala u trajanju od 12 meseci,sto je sve navedeno u diplomi.
Sad , sta bi bio ekvivalent obrazovanja u prijavi za zelenu kartu, da li ''Some University Courses'' ili nesto drugo ?

dreadnot
23.10.2009, 08:43
Mislim da je to najbolje, jer koliko sam do sada shvatio iz svih postova u toj drugoj temi, kod njih nema jednogodisnjeg skolovanja koje se zavrsava dipolomom. Imas zavrsenu srednju skolu, sto potvrdjuje sledeci stepen koji si zapoceo, a to je nesto kurseva na Univerzitetu, koje, predpostavljam da tako razmisljaju, nisi mogao da upisujes bez zavrsene srednje skole. O tome kako ces sa time ako odes, to je vec prica za Ameriku i njihovo priznavanje nasih "diploma"

lenhi
23.10.2009, 09:26
Vec sam probao na drugoj temi da dobijem direktan odgovor na moje pitanje, ali nisam uspio. Da probam da budem jos direktniji :
U Nisu sam na 2000. godine zavrsio Visu trenersku skolu - Visi trener fudbala u trajanju od 12 meseci,sto je sve navedeno u diplomi.
Sad , sta bi bio ekvivalent obrazovanja u prijavi za zelenu kartu, da li ''Some University Courses'' ili nesto drugo ?
Pretjeruješ druže. Tamo su ti ljudi dali odgovore koje su znali. Shvatam da ti je frka, ali vidiš da ljudi nemaju odgovor za tvoje pitanje. Uzmi u obzir sve ono što su ti predlagali, i sam donesi neki zaključak. Daviš sa jednim istim pitanjem i vrtiš u krug a vidiš i sam da niko nije ekspert i prorok da zna kako će ameri da tretiraju tvoju Višu jednogodišnju školu.

ivkodrg
23.10.2009, 16:36
Hvala svima na vremenu i objasnjenjima.Ici cu sa High school diploma , a ako dodjem do intervjua, ne verujem da ce biti problema ako budem imao nesto vise.Laicki, mislim da bi pravili problem ako je obratno.

City Lights
15.11.2009, 13:24
Da se nadovežem na ovu temu s novim pitanjem.

Moja prijateljica namjerava se također prijaviti za GC lottery, završila je University, a sad pohađa Master.. da li da u prijavi odabere University Degree ili Some graduate level courses? Pretpostavljam da ovo potonje znači da je u procesu pohađanja mastera?

Hvala!

sunnyL
15.11.2009, 19:06
Vidis, i ja sam upisala master, ali sam navela University degree.

City Lights
16.11.2009, 20:56
Zna li netko sto je ispravnije staviti?

dreadnot
17.11.2009, 07:59
Da se nadovežem na ovu temu s novim pitanjem.

Moja prijateljica namjerava se također prijaviti za GC lottery, završila je University, a sad pohađa Master.. da li da u prijavi odabere University Degree ili Some graduate level courses? Pretpostavljam da ovo potonje znači da je u procesu pohađanja mastera?

Hvala!

Ja bih stavio University degree - ima diplomu u rukama i moze da je pokaze u svakom trenutku. S obzirom na to da na tom nivou nista ne znaci da li je samo diplomirala ili je na masteru, jer ispunjava skolski uslov, neka ne komplikuje sebi zivot... ionako nema uticaja...

City Lights
17.11.2009, 19:51
Slažem se... Hvala Dreadnot!