PDA

View Full Version : Korisne informacije - često postavljana pitanja


srdjevic
20.05.2008, 03:12
Kako stiže druga koverta?
Druga koverta će Vam stići isto kako Vam je stigla i prva koverta, dakle običnom poštom, jedva ugurana u sanduče, veličine A4 formata, vidno ispunjena gomilom papira.

Kada stiže druga koverta?
Druga koverta obično stiže oko mesec dana pre zakazanog intervjua u ambasadu (dakle, ako je do nekih dokumenata teže doći, krenite sa time ranije). Datum intervjua (te time i očekivani datum za kovertu) se otprilike određuje na osnovu broja pod kojim ste izvučeni.
Na EU (kontinent, ne Uniju, dakle tu smo i mi :D) ide 20 000 dobitničkih brojeva od ukupno 50 000 koje se dele svake godine. To bi značilo da postoji šansa da budete pozvani na intervju i ako ste iznad tog broja, jer mnogi odustanu/ne kvalifikuju se/ne mogu da idu dalje (iz tog razloga izvlače ne 50 000, nego 100 000 ukupno).

šta piše u drugoj koverti?
U drugoj koverti se nalaze:
uputstvo za obavljanje lekarskog pregleda (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?p=2327#post2327)
spisak dokumenata koji Vam treba za intervju (prevedeni na engleski)
datum kada Vam je zakazan intervju u ambasadi
informacije o ceni za izdavanje imigrantske vizeSkenirana druga koverta:
uputstvo za obavljanje lekarskog pregleda (http://www.zelenalutrija.com/druga-koverta/IMG_8016.JPG) - R Makedonija & AP Kosovo i Metohija
spisak neophodnih vakcina (http://www.zelenalutrija.com/druga-koverta/IMG_8018.JPG)
pismo aplikantu: strana 1 (http://www.zelenalutrija.com/druga-koverta/IMG_8019.JPG), strana 2 (http://www.zelenalutrija.com/druga-koverta/IMG_8020.JPG)
spisak pozvanih osoba za intervju (http://www.zelenalutrija.com/druga-koverta/IMG_8021.JPG)Koje papire će mi tražiti?

Stavićemo spisak uskoro...

Koga da pitam za sve što me zanima?
Najbolja, i daleko najsigurnija opcija je da nazovete ambasadu u Vašoj zemlji (preko koje Vas i procesuiraju), i pitate direktno njih. Za svako pitanje, oni će Vam dati odgovor na koji možete da se oslonite (ne zaboravite da zabeležite ime osobe sa kojom razgovarate). Na ovom sajtu možete naći iskustva ljudi koji su tu proceduru prošli (ili nisu). Ne uzimajte sve odgovore za konačne ako mislite da je Vaša situacija u bilo kom slučaju specifična.