View Full Version : Prijave za 2012?
Nov sam u ovoj prici i moram priznati da sam se iznenadio kolicinom informacija na ovom sajtu - i naravno I VISE nego koristan je. To sto sam nov na forumu povlaci i cinjenicu da mi je dosta stvari konfuzno i nejasno iako je sve koncizno objasnjeno od strane administratora.
Evo za pocetak - vidim da su prijave otvorene u oktobru i novembru - znaci - ako bih sada aplicirao, to bi bila prijava za 2012????
Rekose na nekoj od prethodnih tema da posedovanje vec neke usa vize nikako ne utice na razvoj situacije oko GC? Ja imam C1/D.
Ali bih imao "problem" - da kada bi doslo do te "slanje koverata tamo amo" epizode , ne bih mozda mogao da to ispratim jer sam po 6 meseci u inostranstvu tj. brodu? Neka alternativa?
Imam zavrsenu Visu Poslovnu, radio kao komercijalista ( naravno bez dokaza u radnoj knjizici ) a sada konobarisem na Princess kruzerima po Karibima.
Mislim da imam sasvim normalne kvalifikacije i da sam podoban za lutriju.
Eto, molio bih za odgovor na par gore pomenutih pitanja.
Hvala unapred!!!!!!!
Mislim da nemas razloga da u ovoj prici sa GC vidis neki problem. Ako bi te izvukli, nakon prijave u okt./nov. za DV 2012, imao bi samo jedno slanje formulara u KCC. Od ove godine se formulari skidaju sa neta, tako da mozes da ih preuzmes sa bilo koje lokacije na planeti. Slanje formulara nazad u KCC nije tako precizirano da bi mogao da zakasnis. Mozes ih poslati i nekoliko meseci nakon sto si dobio potvrdu da si izvucen. Svakako imas prostora za kalkulacije sasvim dovoljno, cak i previse. Samo da te izvuku i bices na konju.
Ninovranje
24.07.2010, 10:40
Da, ako se prijavis ove godine, ali samo u periodu oktobar-novembar, ti ces aplicirati za DV-2012. Posedovanje bilo kakve vize nema nikakve veze sa DV i ni u cemu ti nece pomoci jer je DV skroz nesto drugo i odvojeno od svega. E sad koliko ja znam u prijavi navodis tacnu adresu na kojoj boravis, tako da ako bi te izvukli koverat ti stize u Srbiju na adresu koju si stavio u prijavi, tako da mislim da nemozes da ostavis adresu na brodu???? (ispravite me ako gresim) Tako da moras imati nekog kod kuce ko ce te obavestiti da si izvucen, da umesto tebe pripremi dokumenta i posalje ih nazad u Kentaki, a onda ako stigne druga koverta mora da palis sa tog broda (ako je ikako moguce, mada sumnjam u to) i vratis se kuci da bi odradio lekarski i interviju, a posle ......... adios amigos .....
Da, ako se prijavis ove godine, ali samo u periodu oktobar-novembar, ti ces aplicirati za DV-2012. Posedovanje bilo kakve vize nema nikakve veze sa DV i ni u cemu ti nece pomoci jer je DV skroz nesto drugo i odvojeno od svega. E sad koliko ja znam u prijavi navodis tacnu adresu na kojoj boravis, tako da ako bi te izvukli koverat ti stize u Srbiju na adresu koju si stavio u prijavi, tako da mislim da nemozes da ostavis adresu na brodu???? (ispravite me ako gresim) Tako da moras imati nekog kod kuce ko ce te obavestiti da si izvucen, da umesto tebe pripremi dokumenta i posalje ih nazad u Kentaki, a onda ako stigne druga koverta mora da palis sa tog broda (ako je ikako moguce, mada sumnjam u to) i vratis se kuci da bi odradio lekarski i interviju, a posle ......... adios amigos .....
Koliko ja znam mozes da ostavis bilo koju adresu da ti posalju prvo pismo ali moras da imas bazicnu zemlju (drzavljanstvo) da bi znali u koju kvotu da te racunaju. Da bi to uradio, verovatno moras da imas legalni status u zemlji u koju zelis da ti posalju informaciju. Ja sam na primer Srbin i zivim u Madjarskoj, i tu su mi poslali prvo pismo i tu cu ici na interview kada dobijem drugo pismo (uopste ne prihvatam mogucnost da ga ne dobijem). Ukoliko si boravio u nekoj od zemalja duze od 6 meseci nakon svoje 21 godine, moras nabaviti potvrdu policije iz te zemlje da te ne ganjaju ni zbog cega i da nisi bio kod njih u zatvoru, i to je to najtezi deo kod nas "skitaca".
tataprase
24.07.2010, 18:04
da vas pitam i ja nesto...nisam dugo...kako treba da se slikamo moji i ja pa da proverim da li slike valjaju?Mislim,jel slike treba da budu kao za neku legitimaciju ili nije bas toliko bitno...pozdrav svima:wtf:
Ti to nama zalepi :wtf: na pozdrav?
Uputstva za fotografije imas na engleskom na zvanicnom sajtu lutrije (http://www.travel.state.gov/pdf/DV-2011instructions.pdf). Postoji Photo Validator pri prijavi.
Jos jedno pitanje.
Recimo da dobijem GC - da li postoji neki zakonski rok do kada moram uci u USA?
I da li je za moj prvi odlazak potrebno pozivno pismo - da li moram naci neki posao pre nego sto odem, ili mogu neki prijatelji garantovati za mene.....
Jos jedno pitanje.
Recimo da dobijem GC - da li postoji neki zakonski rok do kada moram uci u USA?
I da li je za moj prvi odlazak potrebno pozivno pismo - da li moram naci neki posao pre nego sto odem, ili mogu neki prijatelji garantovati za mene.....
Dobro nam dosao na Forum, Gilezi!
Na ova tvoja pitanja je vec odgovreno i sve je jako dobro sazvakano...po nekoliko puta :) ........procesljaj malo po forumu i odgovore ces naci, sve objasnjeno do u tanka crevca :grin:
Srecno!
E, nesto mi ne ide nalazenje odgovora na pitanje za koliko vremena od dobijanja GC moram otici za SAD? Mozes li mi postaviti link ako vec znas gde je to dobro sazvakano :)
Unapred hvala!!!!!!!!!!!!!!!!
E, nesto mi ne ide nalazenje odgovora na pitanje za koliko vremena od dobijanja GC moram otici za SAD? Mozes li mi postaviti link ako vec znas gde je to dobro sazvakano :)
Unapred hvala!!!!!!!!!!!!!!!!
sest meseci, prijatelju...
Hvala Al Pacino :)
He, he, sta cu kad licimo...:;D:
Mislim da nemas razloga da u ovoj prici sa GC vidis neki problem. Ako bi te izvukli, nakon prijave u okt./nov. za DV 2012, imao bi samo jedno slanje formulara u KCC. Od ove godine se formulari skidaju sa neta, tako da mozes da ih preuzmes sa bilo koje lokacije na planeti. Slanje formulara nazad u KCC nije tako precizirano da bi mogao da zakasnis. Mozes ih poslati i nekoliko meseci nakon sto si dobio potvrdu da si izvucen. Svakako imas prostora za kalkulacije sasvim dovoljno, cak i previse. Samo da te izvuku i bices na konju.
moze pomoc ovako mi izgleda moja aplikacija jesam li ja to poslao,a nemam confirmation number ni onu stranicu da sam poslao
Account Number: 3162486
You have provided all required information for your application. There is nothing else you need to supply. Thank you.
Please complete your application below. It is not completed until the Application
Status says: Completed
APPLICATION STATUS Completed
PERSONAL INFORMATION
Applicant Information Completed
Family Information Not Applicable
Photographs Completed
Login Information Completed
ADMINISTRATIVE FEE PAYMENT
Payment Information Completed
Message Center
Messages from us No Messages
DV-2011 program
Winners of the DV-2011
Iz ovoga je ocigledno da ti prijavu nisi poslao sa zvanicne stranice americke vlade nego sa stranice neke privatne firme koja se bavi pruzanjem usluge prijavljivanja u tvoje ime, za koju si platio (a inace je besplatno).
Dakle TI se NISI prijavio, oni treba da te prijave, a sad da li ce oni to da urade, kad i kako, to je druga stvar kompletno.
Sada ne mozes da se prijavis sam preko ofocijelne stranice ni kad prijavljivanje pocne (a jos nije pocelo) jer ako te provale da si se prijavio dva puta, diskvalifikovan si u istom trenutku.
Ako nisi platio toj agenciji, preko cije adrese si poslao aplikaciju, i nemoj. Sacekaj oktobar-novembar mesec i prijavi se svojerucno preko zvanicnog sajta, jer je tamo procedura besplatna. Nema potrebe da ti agencije uzimaju "meru" za nesto sto je savrseno jednostavno.
tataprase
24.08.2010, 15:25
znam da ima na sajtu ida sve lepo pise,ali me interesuje da li je to slika npr. kao za pasos,pa ja lepo sa family zapalim kod fotografa i kazem slikaj na kao za pasos?Da li moze i tako?hvala...
Ivana MS
24.08.2010, 16:46
Nema potrebe da ides kod fotografa...mi smo se slikali sami kod kuce i onda sredili slike na nasem kompu......Samo prati pravila...bez naocara,bela pozadina(ili svetla neka boja da je u pitanju)....mislim da je opisano i koliko procentualno osoba da se vidi na slici....na kraju kropujes(CROP)sliku,odredis piksele...i to je to...
farfarah
26.08.2010, 07:13
Svaka vam čast ljudi na odgovorima koji su nam od velike pomoći.:bravo:
Ja sam nekad davno saznala za ovu lutriju, ali nisam u to baš vjerovala.Tek kad nađoh ovaj site oduševila sam se i odlučila se i ja ove godine prijaviti.
Koliko sam shvatila, treba imati minimalno četverogodišnju srednju školu što mi nije problem jer imam završen ekonomski fakultet. Ali sad me interesuje koje zanimanje da upišem prilikom aplikacije, samo ekonimista ili računovođa, budući da sam ekonomista finansijsko računovodstvenog smijera?
Muž mi ima trogodišnju srednju tako da ću ja biti nosilac aplikacije. Imamo i dijete 2,5godine.
I još nešto- iz Bosne smo.
Postoje li još nekakvi posebni uslovi koje moramo ispunjavati i na šta još bi trebali posebno obratiti pažnju???
Hvala svima na odgovorima!
Svaka vam čast ljudi na odgovorima koji su nam od velike pomoći.:bravo:
Ja sam nekad davno saznala za ovu lutriju, ali nisam u to baš vjerovala.Tek kad nađoh ovaj site oduševila sam se i odlučila se i ja ove godine prijaviti.
Koliko sam shvatila, treba imati minimalno četverogodišnju srednju školu što mi nije problem jer imam završen ekonomski fakultet. Ali sad me interesuje koje zanimanje da upišem prilikom aplikacije, samo ekonimista ili računovođa, budući da sam ekonomista finansijsko računovodstvenog smijera?
Muž mi ima trogodišnju srednju tako da ću ja biti nosilac aplikacije. Imamo i dijete 2,5godine.
I još nešto- iz Bosne smo.
Postoje li još nekakvi posebni uslovi koje moramo ispunjavati i na šta još bi trebali posebno obratiti pažnju???
Hvala svima na odgovorima!
Uopste nije bitno sta upises kao zanimanje, ukoliko ne ides na radno iskustvo umesto skole. Bitno je da imas 4 razreda srednje skole, a za lutriju tvoje fakultetsko obrazovanje ne igra ama bas nikakvu ulogu. Kasnije kada budes trazila posao u USA onda mozda...Ameri su veoma sumnjicavi ako nemas njihovo obrazovanje i ucinice sve da ti otezaju zivot sa stranom diplomom.
To sto ste iz Bosne nema nikakve veze ukoliko zemlja nije presla odredjenu kvotu imigranata za tu godinu i onda ce biti eliminisana iz lutrije za tu godinu, ali nekako sumnjam da ce to biti slucaj sa Bosnom.
I ukoliko niko od vas nema sifilis ili tuberkulozu i nemate teroristicke intencije prema US, niste bili u zatvoru zbog ubistva ili teskog nasija, ne provale da ste ih nesto lagali (ako ste) onda ste u bubnju za izvlacenje, treba vam samo malo srece...poslednje godine je bilo ako se ne varam ukupno 16.000.000 prijava.
pozdrav svima. procitao sam forum gotovo od pocetka do kraja, svaka cast na ideji i na trudu da se odrzi jedan ovakav forum, skroz je koristan. pitanja koja mene interesuju su da li je iko negdje naisao na statistiku koliko se prijava zaprimi po regionu, po drzavi? pretposatvljam da ima neki proces pri biranju koji u obzir uzima region/drzavu jer inace nas region bi tesko dosao na red? :)
ZeljkoUSA
26.08.2010, 16:08
pozdrav svima. procitao sam forum gotovo od pocetka do kraja, svaka cast na ideji i na trudu da se odrzi jedan ovakav forum, skroz je koristan. pitanja koja mene interesuju su da li je iko negdje naisao na statistiku koliko se prijava zaprimi po regionu, po drzavi? pretposatvljam da ima neki proces pri biranju koji u obzir uzima region/drzavu jer inace nas region bi tesko dosao na red? :)
Ovde (http://www.dvlottery2011.com/dv2011/DV_2011-results.php) je spisak po drzavama koji su dobili prvu kovertu (ne znaci da su svi dobili GC). Sto se tice broja poslatih prijava po drzavi mislim da ne postoji zvanican podatak (ispravite me ako gresim).
orozinho
31.08.2010, 13:56
Ovde (http://www.dvlottery2011.com/dv2011/DV_2011-results.php) je spisak po drzavama koji su dobili prvu kovertu (ne znaci da su svi dobili GC). Sto se tice broja poslatih prijava po drzavi mislim da ne postoji zvanican podatak (ispravite me ako gresim).
WOOOOW. Pa ja sam mislio da je to broj ljudi koji je dobio GC?!! Kad ono mauna.
Pa to je jako malo. Jel zna itko podatak o broju prijava u HR,BiH ili SRB?
Kao sto je Zeljko gore napisao, ne postoji zvanicni podatak koliko je prijava poslato iz svake drzave tako da nema teorije da vodimo ikakavu statistiku :smrc:
A i svake godine menjaju broj dobitnika po drzavama tako da se nikad ne zna :smrc:
Pozdrav ljudi
Ja imam zavrsenu trogodisnju srednju skolu i kasnije zavrsen 5 stepen strucne spreme i 7 god radnog iskustva.
Zanima me da li ja mogu aplicirati za GC.
Hvala
Ninovranje
09.09.2010, 14:20
Pozdrav ljudi
Ja imam zavrsenu trogodisnju srednju skolu i kasnije zavrsen 5 stepen strucne spreme i 7 god radnog iskustva.
Zanima me da li ja mogu aplicirati za GC.
Hvala
Neznam sta da ti kazem i ja takodje imam V stepen, ali mislim da je problem u tome sto se V stepen zavrsava vanredno a ovde valjda treba da si isao u onu redovnu skolu i to se samo racuna. Ja sam zavrsio prvo IV pa onda na V, a ti si u stvari dao specijalisticki ispit i to se kod nas kao racuna V stepen. Mislim da je pravilo 8+4 a ti si sa 8+3.
A za radno iskustvo ti treba dokaz npr da ti je upisan u radnu knjizicu i da to tvoje zanimanje je na listi poslova koja se navode za GC.
Copyright ©2005-2010, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC