PDA

View Full Version : Zanimanje Geograf


blood
31.08.2010, 17:12
Pozz svima
Imam 2 pitanja;

1. Da li u američkom školskom obrazovnom sistemu postoji predmet
Geografija (po uzoru na naš) i da li ja, kao diplomirani geograf i profesor geografije, mogu naći (ukoliko bih otišao u USA) posao svoje struke?

2. Drugo pitanje takodjer je vezano za job opportunities.
Naime, ovdje radim sa mobitelima (servis, prevodi, dekodiranja)...
Koliko je to tamo "vrednovan" posao i kolike su sanse za
pronalazak posla iz ove branse, s obzirom da sam stvarno dobar u ovome?

Hvala svima!

Zana
31.08.2010, 19:08
1. Predavaci Geografije su potrebni, a kolike su tebi licno sanse da nadjes posao u struci ne moze niko pouzdano da ti kaze. Ako ti je engleski savrsen, polazes za licencu u drzavi u kojoj zivis i trazis posao u K-12 sistemu. Ako ti engleski nije savrsen, onda zavrsis Master, pa licencu pa trazis posao u akademskim institucijama. College studenti nemaju toliki problem sa akcentom i losim engleskim (osim sto zbog nerazumljivosti mogu da ti daju los rate, a na tome ti se izmedju ostalog i bazira evaluacija rada); studenti u nizim razredima i profesor sa losim engleskim - nikako ne ide zajedno.

2. Ako ces da radis na crno - mozda i imas sanse. Regularno ne bas - niko ne dekodira nista a kad telefonu nije dobro, zameni se za novi. Mozda mozes da radis za proizvodjaca (refurbishing), ali ne verujem da bi geografa primili na te pozicije, kao i da bi priznali iskustvo u "dekodiranju" u Srbiji...

blood
01.09.2010, 08:21
Hvala na odgovoru!

Posebno me zanimao odgovor na ovo prvo pitanje!

Pozzz!