PDA

View Full Version : Neophodni uslovi za dobijanje H1B vize


jasmanac
21.09.2010, 10:21
Koliko sam uspeo da nadjem uslovi za dobijanje H1B vize su sledeci:

1) A Bachelor's degree or Masters Degree (or the foreign equivalent degree from your Country), OR

2) 12 years work experience, OR

3) A mix of further education (e.g 2 year Diploma) plus six years work experience.

E sada, ja nemam Bachelor degree ali imam 12 godine radnog iskustva u poslu kojim se bavim.

Pitanje, sta je potrebno spremiti od papirologije kako bi dokazao work experience?

Zana
21.09.2010, 16:02
Advokat firme koja ti je sponzor sigurno zna koji su dokazi najprihvatljiviji za USCIS. Nijedna firma ne podnosi zahtev samostalno, vec to rade advokati kojima je to uza specijalnost, pogotovo ove godine jer je doslo do dosta izmena u procesu.

jasmanac
21.09.2010, 17:20
Kapiram.

Danas bi trebalo da mi definitivno jave ukoliko su u mogucnosti da mi pomognu oko H1B vize.

Ako ne onda ostaje F1 opcija.

vuxanne
27.12.2011, 06:21
Evo jednog primera potrebne papirologije za H1B (osobe koja radi na OPT-u nakon isteka F-1 studentske vize):

1. Stalna adresa zaposlenog u domovini
2. Rezime
3. Kopije diploma, izvoda o polozenim ispitima sa prevodima overenim kod Sudskog tumaca
4. Kopije bilo kakvih izvestaja o ekvivalenciji diiploma i transkripta iz stranih drzava.
5. Kopije svake strane u pasosu za sve clanove porodice i zaposlenog
6. Kopije svih imigracionih dokumenata koje su zaposleni i svi clanovi porodice imali dok su u SAD (I-94 cards, visa stamps, I-797 Notices of Action, prior INS/USCIS petitions and applications, I-20 forms from universities, Employment Authorization Cards, etc.).
7. Pregled svih viza za SAD za zaposlenog i svakog clana porodice (datumi od kad do kad i vrste).
8. Planovi za putovanje u narednih 9 meseci od datuma prijave

Prosle godine su mi radili ekvivalent ove vize za Spaniju i za tamo treba mnogo, mnogo vise papirologije, sa sve Apostiljom na svakom mogucem papiru koji ti dokazuje svaku stavku iz Rezimea koja se odnosi na profesionalno iskustvo. Plus uverenja o nekaznjavanju iz svake drzave u kojoj si ziveo, lekarsko uverenje takodje iz svake drzave itd. Meni licno je ova dokumentacija za H1B stvarno mala maca u odnosu na Radnu vizu za Spaniju.

Mikimax
27.12.2011, 11:02
Evo jednog primera potrebne papirologije za H1B (osobe koja radi na OPT-u nakon isteka F-1 studentske vize):

3. Kopije diploma, izvoda o polozenim ispitima sa prevodima overenim kod Sudskog tumaca
4. Kopije bilo kakvih izvestaja o ekvivalenciji diiploma i transkripta iz stranih drzava.


Jesi li siguran da traze diplome iz drzave iz koje dolazimo posto je ta osoba na OPT-u sto znaci da je tamo zavrsilo/la skolovanje, zar nije dovoljna diploma njihovog faxa.

vuxanne
27.12.2011, 16:43
Jesi li siguran da traze diplome iz drzave iz koje dolazimo posto je ta osoba na OPT-u sto znaci da je tamo zavrsilo/la skolovanje, zar nije dovoljna diploma njihovog faxa.

Ja sam samo copy/paste sta je meni moj HR dala. Tako da jesam apsolutno sigurna koje sam ja papire poslala, bilo je skoro. I napomenula sam da je to jedan slucaj. Za ostale nisam nista sigurna. Svako zna sta mu traze... Ja imam dve diplome iz Srbije i jednu iz S.A.D. Ne radim u industriji vec u akademiji. Ekvivalenciju nisam nikad radila tako da to i nemam. A imam sve svoje ispite i diplome iz Srbije prevedene na Engleski jezik, skenirane i sacuvane u PDF-u tako da mi to nije bilo problem da dostavim. Takodje i transkripte i diplomu odavde. A sta su oni radili sa mojim dokumentima i sta su im tacno poslali, nemam pojma stvarno, prijavili su me sami za vizu. Moguce da su poslali samo poslednju diplomu jer je ona potrebna za moj trenutni posao.