PDA

View Full Version : trogodisnja skola i dvogodisnje iskustvo


zvercica
27.10.2010, 23:37
Pokusala sam da prijavim supruga koji ima dvogodisnje iskustvo (u stvari 6 godina, al nije bitno) rada u banci kao loan officer, ali može da dokaže da ima samo trogodisnju skolu - četvrtu godinu bi možda i mogao da dopiše, ali bi morao da ide u Bosnu i da traži da mu priznaju pošto, čim je napunio 18 iz skolske klupe poslat u rat i to mesec pre kraja školske godine....

A da stvar malo zakomplikujemo, mi smo kada se trebao zaposliti u banci preko nekakvih veza upisali tu nesretnu četvrtu godinu u radnu knjizicu....

Sumarum: g-din suprug ima diplomu srednje trogodisnje skole, u radnoj knjizici je upisana četvorogodisnja i kopiju diplome četvorogodisnje koja je negde iz Srpske Krajine (dok je ova drzava postojala) ne znam da li ta škola uopšte i postoji ili je postojala....

Ja sam mislila da ga upisem kao da ima trogodisnju skolu, a da dodam da ima dvogodisnje iskustvo kao loan officer, međutim u Entry form mi daje mogućnost samo da stikliram high school, no degree i link ka nekakvom site na kom mogu da proverim da i je njegovo zanimanje na listi skilled worker ali nigde taj podatak ne mogu da upisem.

pliz help

olivera77
28.10.2010, 00:03
Verovatno ce ti odgovoriti neko od iskusnijih clanova,ali moje misljenje je da je mozda bolje da se samo ti prijavis.Ko zna,mozda ce mu traziti kopiju diplome na uvid i ako donese radnu knjizicu na intervju i potvrdu iz firme u kojoj radi,a sta onda-pada sve u vodu.Pa i da ne traze tada kada zapocne proces naturalizacije oni ce verovatno ponovo proveriti sve njegove podatke(bilo je razlicitih slucajeva kada su ljudi deportovani zbog falsifikovanih ili netacnih informacija,znaci nije ni malo naivno niti zezanje ici sa falsifikovanim dokumentima)

zvercica
28.10.2010, 00:18
To sam i mislila... zato sam se prosle godine samo ja i prijavila... Ove godine sam nekako pokusala da uduplam sanse, ali...

No, upravo mi se pojavio jos jedan divan problemcic, naime, kada sam prolazila kroz entry form za njega dosla sam do dela gde treba da prijavi decu. Mi imamo jedno dete ali on ima ćerku iz prvog braka, koja zivi sa majkom i nismo ni planirali da ukoliko nas izvuku ide sa nama. Ja sam u svojoj prijavi napisala da imamo 1 dete (racunajuci da ona nije moje dete ali joj ja valjda dodjem maćeha, šta li)... I ja tako dodjem do dela da upisem koliko on ima dece i tek tada procitam onaj deo koji kaže da ukoliko se ne upisu sva deca bilo usvojena, bilo "stepchildren", čak i ako ne žive sa mnom i ne planiraju da putuju, da će cela prijava biti poništena ili diskvalifikovana... AAAAAAAAAAAA

Izgleda da nema većeg baksuza od mene, znaci svoju prijavu sam izgleda zeznula zato što nisam i nju ubacila, a on ne može da se prijavi zbog drame oko skole....

A osećam, vidim, znam da će me izvući... E onda ću fino da sednem i da plačem.

zvercica
28.10.2010, 10:55
Ljudi, molim vas dajte komentare šta mislite... Da li sam stvarno zeznula stvar ili nisam??????... Da li znate za slučaj da je neko otisao a da nije u aplikaciji prijavio dete svog supruga ili supruge iz prvog braka?

Resident Card
28.10.2010, 20:03
Ukoliko to dete ima vise od 21 godine ili je u braku nije potrebno ga navoditi u prijavi, ako ima manje od 21 god.ili nije u braku u trenutku prijave mora se navesti u prijavi . Neznam da li moze to da se posle ispravi u ambasadi ako te izvuku i kada ti zakazu razgovor .Najbolje je da nazoves ambasadu pa ih pitaj verovatno oni iz ambasade najbolje znaju da li se to moze ispraviti ako dobijes.

Vuvuzela
28.10.2010, 23:15
Nažalost, jasno je u samoj prijavi navedeno da nenavođenje SVE djece mlađe od 21g. rezultira diskvalifikacijom. O nekim drugim problemima se može raspravljati (da li može ovako ili onako) ali ovo je decidirano u samoj prijavi navedeno da se diskvalificira. Sorry!

Zana
29.10.2010, 17:16
Ne bih dajem laznu nadu, ali "may result in disqualification", znaci i da to mozda nece da se desi. Licno vrlo dobro tumacim zakone, a koliko se ja razumem u ono sto kaze drugi pasus odgovora na pitanje 11 u instrukcijama - prijava ce biti diskvalifikovana ukoliko izvuceni aplikant u visa aplikaciji navede ime koje nije stajalo u originalnoj prijavi. To meni znaci - ok, napravili ste propust, ali sve jedno ne trazite vizu za tu osobu pa je ok... e, sad sta ce dete da misli o tome ne smem ni da razmisljam.

Ako te izvuku nemoj da prijavljujes to dete za vizu.... ovo je moje razmisljanje i tumacenje (to ne znaci da treba da budes neiskrena ako te pitaju da li postoji jos neko dete). Treba proveriti sa KCC.

zvercica
31.10.2010, 22:19
Žana, hvala ti puno, vratila si mi nadu :)...

Dete ne prijavljujemo zato što njena majka želi da je odgaja. Pošto je ona zakonski staratelj, poštujemo. Kad se mi smestimo (ako Bog da) bićemo potpuno saglasni koju god ona odluku donese. Ne znam kakvi su zakoni, ali preptostavljam da, ukoliko tako odlučimo da ćemo dete moći da dovedemo u nekom trentutku...

Puno sam razmišljala i baš sam se nasekirala, naime, ovaj okotbar sam iščekivala cele godine... i da sama zeznem:udri::udri:

olivera77
01.11.2010, 01:06
zvercice da ti vratim i ja nadu,setila sam se da sam pre par meseci procitala na nekom stranom forumu jedan slucaj kada je covek iz Nigerije zaboravio da stavi svoje dete u prijavu.Kada je dobio prvu kovertu trazio je misljenja drugih da li da se uopste pojavljuje na intervjuu jer mu se nisu placale vize ako CO ne odobri zbog ove greske.

Kada je vratio prvu kovertu poslao je dokumenta o detetu i naveo je u onim dokumentima,otisao je na intervju dobio je vizu.

Ne znam sta bi bilo pametnije uraditi ako vas izvuku,da li da je naknadno prijavite ili ne.Ako nekada kasnije budete zeleli da je dovedete kod vas u USA moze biti problema jer ce ispasti da ste oboje lagali na intervjuu.

zvercica
01.11.2010, 10:35
Da, definitivno želimo da ostavimo otvorenu opciju da dodje kad god bude želela.

No, prvo treba da me izvuku pa da tek tad krenem da razmišljam šta ću i kako ću...