PDA

View Full Version : Prebacivanje novca u US instant i besplatno :)


vrhunski
26.12.2010, 03:51
Ok narode evo objasnjenja kako mozete da transferujete novac iz Srbije
(bez odlaska u banku i to bez cekanja u roku od 5 min).

Otvorite intesa hit tekuci racun u Banca Intesi u Beogradu.
Otvorite Intesa Internet karticu.
Otvorite jedan paypal nalog (stavite US adresu).
Otvorite racun u nekoj US banci (ako nemate SSN morate licno)
a ako imate SSN mozete i online.
Na taj paypal nalog dodate intesa internet karticu iz Srbije. Mozda cete morati da obavite telefonski poziv da vam rucno dodaju (tako sam ja uradio)
Takodje dodate i karticu iz US banke.
Verifikujete kartice, adrese etc...
Zatim prebacite svoj novac preko http://online.bancaintesabeograd.com sa tekuceg na internet karticu.
Posle toga uradite upload funds na paypal i posle toga sa paypala prebacite novac na US bank account.

Deluje komplikovano ali to radi i sve se obavi u roku od 5 min maximum. I imate prebacen novac u US. Intesa Vam nece naplatiti proviziju jer ce misliti da ste kupili nesto sa intesa internet karticom (a na to se ne naplacuje provizija). Ko nema SSN limit je 500$ mesecno a ko ima SSN limit je znatno veci.

Eto pozz :)

TheNenad
26.12.2010, 12:44
PayPal je opasan ako se vrše bilo kakve transakcije sa srpskim karticama i sve je to uglavnom u nekoj "sivoj zoni". Naime, PayPal ima pravo da vam zatvori račun i blokira sva sredstva na njemu ukoliko smatraju da ne koristite račun kako bi oni hteli da ga koristite, pa kasnije se morate mesecima boriti da povučete ono što imate na računu. Budite oprezni, i ako možete, ne ostavljajte sredstva ni minut duže na PayPal računu nego što treba nego ih odmah povucite na vaš US account. :)

Good Spirit
26.12.2010, 14:21
Ja paypal ne preporučujem uopšte, pogotovo ako vam služi za posao. Pretražite malo po googlu kako i na koji način se ponašaju. Postoje čitavi anti paypal pokreti.

http://www.paypalsucks.com/

Takođe su imali udela u zatvaranju srpskog startupa koji je bio jedan od najsvetliih preduzetničkih poteza (ceo koncept je uglavnom bio zasnovan na društvenim medijima) na ex yu prostoru.

http://wtfjeans.com/blog/paypal-sucks-big-time/

PS. Meni je i dalje blokiran jedan račun kod njih, iako sam sve stvari regulisao iz njihovog centra za pomoć. I sada imam tu prepisku koja traje doživotno bez konkretnih pomaka.

Tako da bih ja takođe savetovao ako već koristite usluge ovog servisa ne ostavljajte pare na njemu, već ga prebacite na karticu, jer zbog nekog kršenja njihovih pravila, koja izgleda mogu da se tumače razno, mogu vam zarobiti novac na dugo vremena.

vrhunski
26.12.2010, 18:45
sve je to jasno naravno ali drugog nacina da se pare za minut i besplatno prebace u US nema. Kada sve verifikujete (adresu, telefon, email i kada uzmete onaj autorizacioni key onda je mala verovatnoca da ce Vas blokirati).
Naravno PRVO verifikujte US adresu, telefon, email, SSN (ako imate) i nece Vas blokirati 1000%. Ja sam njih usmeno telefonom pitao hteo bih na svoj account da dodam kao 'backup' svoju karticu iz Evrope i oni su mi rekli u redu nema problema dajte broj i dodali mi.
Koristim ovo vec 2 godine i radi savrseno. Prebacio sam do sada vise desetina hiljada dolara. Najveci nedostatak je sto je banci intesi nepovoljan kurs za kupovinu dolara (tj uvek je naravno povoljniji u menjacnicama) ali ako imate dolare na racunu za minut cete prebaciti na Vas US account.

nemili
27.12.2010, 16:55
Na taj paypal nalog dodate intesa internet karticu iz Srbije. Mozda cete morati da obavite telefonski poziv da vam rucno dodaju (tako sam ja uradio)

Zatim prebacite svoj novac preko http://online.bancaintesabeograd.com sa tekuceg na internet karticu.


Interesantno kako paypal hoće da doda karticu iz Srbije iako ne postoji registracija naših kartica na njemu!?
Jesi probao to sa Maestro ili Master karticom (isto Intesa Hit), trebalo bi da je isti sistem? U svakom slučaju sam planirao da ponesem te dve kartice u USA.
Inače hvala na predlogu, dobro si se setio toga! :beer:

vrhunski
28.12.2010, 11:04
Pa oduvek je i mogla da se doda intesina internet kartica makar kao croatia ako nista drugo. :)

nemili
28.12.2010, 11:10
Nisam znao da to može da prođe kod verifikacije u sistemu. Ako se ne varam internet kartica se razlikuje od debitne (visa electron, maestro) samo u tome što nema čip niti magnetnu traku.

nemili
07.02.2011, 21:17
Verifikovao sam dve americke kartice i account preko sajta i sve je proslo ok. Problem je u dodavanju srpske kartice (Banca Intesa). Naime u korisnickom servisu PayPal-a su mi rekli da moram da promenim adresu na americku kako bi uspeo da dodam karticu iz Evrope (posto nema opcija dodavanaj non US kartica na US paypal nalog). E sad videcu sa Intesom sta i kako, ali ne verujem da promena adrese moze da se izvrsi iz Amerike.