PDA

View Full Version : dobio sam na lutriji 2012-vec radim na Cruise liniji (c1/D visa-neko iskustvo?)


IvanS
02.05.2011, 12:18
izvucen sam jutros po novoj 2012 proceduri , evo saljem danas papir, Radim vec 11godina na Cruise Line koji je renomirana, odgovorna firma, Imam poziciju Managera tamo - dobro kotiranu sa dobrom platom. Hocu da prodjem prceduru celu za DV -posto sam izvucen al da ne izgubim posao; ono sto treba da se radi razumeo sam kad se dobije zadnja koverta da ide da se zivi u zemlji. Cruis Line za koji radim isplovljava(kao i vecina njih) sa Floride. Sta je sve moguce??

Bockyman
02.05.2011, 13:39
izvucen sam jutros po novoj 2012 proceduri , evo saljem danas papir, radim vec 11godina na cruise line koji je renomirana, odgovorna firma, imam poziciju managera tamo - dobro kotiranu sa dobrom platom. Hocu da prodjem prceduru celu za dv -posto sam izvucen al da ne izgubim posao; ono sto treba da se radi razumeo sam kad se dobije zadnja koverta da ide da se zivi u zemlji. Cruis line za koji radim isplovljava(kao i vecina njih) sa floride. Sta je sve moguce??

нисам 100% сигуран, али мислим да ти на формуларима које шаљеш, наводиш и у којој амбасади желиш да имаш интервју. тако да није обавезно да буде у београду, ако ти не одговара да интервју буде у београду. али, то можда повлачи да касније мораш да преводиш документацију на енглески...
имаш довољно времена од обавештења када је датум интервјуа, до самог интервјуа, тако да би вероватно могао да узмеш неке слободне дане или одмор у време када ти је заказан интервју и самим тим не би морао да останеш без посла...ваљда је све то могуће??
ко зна више, нека се огласи...

IvanS
02.05.2011, 13:49
to je sve ok ,samo me zanima posle , kad prodjem interview i sve to , moj entry i posao , nezelima da ga izgubim samim tim sto moram da " ostanem" u americi. ... neki savet, ....
eh da dali traze na uvid , original diplome o zavrsenoj srednjoj sk, mislim da mi je na defektoloskom faksu , koji sam apsolviro al nezavrsio, jos od 1989

Bockyman
02.05.2011, 14:12
to je sve ok ,samo me zanima posle , kad prodjem interview i sve to , moj entry i posao , nezelima da ga izgubim samim tim sto moram da " ostanem" u americi. ... neki savet, ....
eh da dali traze na uvid , original diplome o zavrsenoj srednjoj sk, mislim da mi je na defektoloskom faksu , koji sam apsolviro al nezavrsio, jos od 1989

Оригинал дипломе (средњошколске или факултетске, зависи коју имаш) мораш да даш на увид, њу касније враћају а обичну копију задржавају. Лако ћеш је подићи са факса, или уз реверс или платиш одређену суму и то је то.

Не схватам шта питаш у вези посла? Значи, завршиш интервју, и имаш рок да за 6 месеци од интервјуа (толико ти важи имигрантска виза) уђеш у УСА и активираш визу. То ти је ваљда изводљиво. После можеш и одмах да изађеш, а SSN и зелена карта ти стижу на адресу који наведеш у формуларима.
Теоретски, ти не мораш да будеш присутан на тој адреси и лично примиш SSN и зелену карту, то може да ти прими и касније пошаље и неки пријатељ који живи на тој адреси, али због разних могућих компликација (прочитај мало више о томе на форуму http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=16) пожељно је да ипак одвојиш 3-4 недеље и да сам то завршиш.

Углавном прочитај о томе мало више, па сам донеси одлуку.

IvanS
02.05.2011, 21:23
E a sad dalje , posto sam rezveden od 2007 i placam dobru alimentaciju ovde mi to daje manje sanse na interviewu
I da li to sto imam dobro kotirajucu poziciju u firmi tamo na brodu mi prestdavlja olaksavajucu okolnost,
il samo tripujem jer sam dobio na lutriji pa je frka

ZeljkoUSA
02.05.2011, 21:36
E a sad dalje , posto sam rezveden od 2007 i placam dobru alimentaciju ovde mi to daje manje sanse na interviewu
I da li to sto imam dobro kotirajucu poziciju u firmi tamo na brodu mi prestdavlja olaksavajucu okolnost,
il samo tripujem jer sam dobio na lutriji pa je frka

Njih ne zanima tvoj bracni status kao i pozicija u firmi..., tako da to nece uticati na tvoj dobitak ukoliko su svi podaci navedeni u prijavi tacni.

IvanS
02.05.2011, 21:41
e a sva ova dokumenta sto traze iz suda , supa, Izvod iz maticne knjige vencanih, (by the way dal mi to treba ako imam potvrdu o razvodu).
da li moraju da budu ono - mladja od 6 meseci , il moze i vise , posto bih to vadio sada dok sam tu na odmoru sa broda,
aj opet savet stvarno se super sa svim ovim odgovorima , carevi !!! ako hocete na kruz posaljite mail dovedite decu ,

ZeljkoUSA
02.05.2011, 21:46
e a sva ova dokumenta sto traze iz suda , supa, Izvod iz maticne knjige vencanih, (by the way dal mi to treba ako imam potvrdu o razvodu).
da li moraju da budu ono - mladja od 6 meseci , il moze i vise , posto bih to vadio sada dok sam tu na odmoru sa broda,
aj opet savet stvarno se super sa svim ovim odgovorima , carevi !!! ako hocete na kruz posaljite mail dovedite decu ,

Mislim da su sad ti izvodi trajni (mada, Srbija... :no:).
Mozda bi bilo najbolje da zbog specificnosti tvoje situacije nazoves ambasadu u BGD-u, sigurno ces dobiti validne informacije, da ne nagadjamo mi oko toga, nije mala stvar u pitanju :obrva: Uvek su jako ljubazni...

IvanS
02.05.2011, 22:00
a jos ,
dali trebaju svuda originali ,
ja sam nasao kopiju moje srednjoskolske diplome (overenu) iz 1989- sta cu kad sam mator?!
i imam isto i vojnu knjizicu , - dali to vazi (iz JNA iz 1989) ?! - dali treba neka potvrda o sluzenju vojnog roka,
i kolko treba da imam na racunu (posto idem sam) u banci, imam svoj bankovni racun i bank of america?!
ajd kazte

Bockyman
02.05.2011, 22:22
a jos ,
dali trebaju svuda originali ,
ja sam nasao kopiju moje srednjoskolske diplome (overenu) iz 1989- sta cu kad sam mator?!
i imam isto i vojnu knjizicu , - dali to vazi (iz JNA iz 1989) ?! - dali treba neka potvrda o sluzenju vojnog roka,
i kolko treba da imam na racunu (posto idem sam) u banci, imam svoj bankovni racun i bank of america?!
ajd kazte

Таман посла да си матор, у најбољим си годинама :papa: :papa: :papa:!

Оверена копија је идентична и замењује оригинал, али ја бих се потрудио да набавим оригиналну (негде мора да је има, или је поново извадиш из средње школе).

За потврду о служењу војске, одеш у војни одсек и кажеш да ти треба потврда да си одслужио војску због путне исправе (виза је путна исправа, а то ћеш добити после интервјуа). Они само напишу да си тада и тада у тој војној пошти одслужио војни рок...ништа специјално.

Мене и жену баш ништа нису питали да ли и колико пара имамо на рачуну, а то на крају крајева и није услов за добијање визе.

Што се тиче осталих докумената. Уверење о држављанству није трајни документ (за разлику од Извода из матичне књиге рођених), тако да не треба да буде старије од 6 месеци (ово помињем јер када ми је матичарка на венчању узела Уверење о држављанству,а ја се побунио што га узима, она ми је тако објаснила...као да мењамо држављанство на 6 месеци).

Нови Изводи из матичне књиге рођених су сада трајни.

Уверења из суда и СУП-а не би требало да буду старија од 3 месеца, и ја бих препоручио да се изваде у току припрема за интервју, када већ будете знали датум истог. Јер, реално, ако је уверење из суда доста старо, у међувремену је могуће да је настала нека промена (ако је уверење старо рецимо 6 месеци, ко може да гарантује да се у међувремену против вас не води нека истрага?)

IvanS
07.05.2011, 13:19
Ponovo ova moja briga:
eh jer moze neko objasnjenje oko toga ako dodje to GC,
posto radim na brodu u usa,
i onda 3-4meseca sam tamo , pa udjem izadjem iz US milion puta,
posle dodjem ovde nazad u domovinu na 2 meseca odmora i opet nazad u USA,
ako dodje do GC - (poslo prve formulare juce) ,...
....dali mi se vaze ovi boravci u US - u to staz sto je potreban za status drzavljanstvo.
Sta je sve moguce,
znaci udje se u US prijavis se na granici,
kad moze da se izadje , kad more najranije/ kasnije da se opet udje,
(naravno neko drugi na tvojoj adresi podize svu poslatu papirologiju).
sta se sme, sta se nesme, sta je preporucljivo , sta ne ???

steficacvek
07.05.2011, 17:35
Boravak koji se racuna za drzavljanstvo pocinje od momenta kad dobijes zelenu kartu. Tako da sve prije su turisticke posjete i nemaju veze za drzavljanstvo. Inace, trebalo bi biti ok sve dok si van USA manje od 6 mjeseci. Mada vjerovatno postoje neki izuzeci kad radis posao koji radis. Najbolje ti je da guglas i nastavis se raspitivati, mozda i nadjes nekog u istoj situaciji. Koliko se sjecam, sa ovog foruma niko nije radio na brodu.

dreadnot
09.05.2011, 17:14
Sto se tice duzine boravka, za odrzavanje zelene karte ti je potrebno, koliko se secam, barem mesec dana godisnje u USA, kao i ne duze odsustvo od godinu dana neprekidno. Kako uplovljavas i isplovljavas sa teritorije USA (ako sam dobro razumeo), imas dovoljno "ulazaka i izlazaka", kao i duzinu boravka unutar granica da ispunis minimalne uslove.
Sto se tice price oko toga da li moras da ides u maticnu drzavu da bi sredio papire, pogledaj varijantu promene statusa - sve mozes da odradis i iz USA, da ne mrdas (mislim da samo malo vise kosta, ali presaberi sve troskove pa vidi sta ti je isplatljivije), tj, da vizu na kojoj si trenutno zamenis useljenickom. O tome je pisano, potrazi...

aleksa
14.06.2011, 16:37
e a sva ova dokumenta sto traze iz suda , supa, Izvod iz maticne knjige vencanih, (by the way dal mi to treba ako imam potvrdu o razvodu).
da li moraju da budu ono - mladja od 6 meseci , il moze i vise , posto bih to vadio sada dok sam tu na odmoru sa broda,
aj opet savet stvarno se super sa svim ovim odgovorima , carevi !!! ako hocete na kruz posaljite mail dovedite decu ,


pozdrav,
ako moze neki kontakt, trenutno sam u procesu traganja za poslom na kruzeru pa bi mi dobro doslo par informacija..
hvala unapred. :)

p.s.
izvinjavam se sto ovako upadam u temu no ne nadjoh opciju za privatne poruke, bice da je iskljucena ili sam ja nesto pobrljavio. :)

jovke
14.06.2011, 17:51
pozdrav,
ako moze neki kontakt, trenutno sam u procesu traganja za poslom na kruzeru pa bi mi dobro doslo par informacija..
hvala unapred. :)

p.s.
izvinjavam se sto ovako upadam u temu no ne nadjoh opciju za privatne poruke, bice da je iskljucena ili sam ja nesto pobrljavio. :)

Privatne poruke ne mozes slati dok ne sakupis odredjeni broj postova (poruka) na forumu. Mislim da je 30 postova potrebno za slanje privatne poruke.

NightWolf
02.08.2011, 16:19
@aleksa
Mozes mi se plz javiti na email?
[email protected]

(u vezi kruzera da te pitam nesto)

Pozzz