PDA

View Full Version : DHS "A" Number


kovacevs
03.05.2011, 20:55
U formularu DS-230 ima na mestu gde se navode prethodni boravci u US (pitanje #35) da se navede DHS "A" Number, kakav je to broj?

Bio sam ranijih godina na Work&Travel programu sa J1 vizom, dakle od Department of Home Security (DHS) sam dobio Social Security Number (SSN) i karticu, ali nisam uocio da negde na kartici ili na vizi ima neki "A" Number.

Moze li neko da mi malo pojasni sta taj broj predstavlja, gde da ga pronadjem (ako sam ga uopste dobio sa J1 vizom ili sa SSN karticom), da bi mogao da popunim obrazac.

Hvala i pozdrav

Bockyman
03.05.2011, 22:15
U formularu DS-230 ima na mestu gde se navode prethodni boravci u US (pitanje #35) da se navede DHS "A" Number, kakav je to broj?

Bio sam ranijih godina na Work&Travel programu sa J1 vizom, dakle od Department of Home Security (DHS) sam dobio Social Security Number (SSN) i karticu, ali nisam uocio da negde na kartici ili na vizi ima neki "A" Number.

Moze li neko da mi malo pojasni sta taj broj predstavlja, gde da ga pronadjem (ako sam ga uopste dobio sa J1 vizom ili sa SSN karticom), da bi mogao da popunim obrazac.

Hvala i pozdrav

Да то А не представља Alien Number? Можда га имаш на туристичкој визи, или на неком документу који си добио тамо?

Значи,немам појма, али покушавам да помогнем...

Orange
03.05.2011, 22:52
@kovacevs
DHS A# se koliko vidim dobija na samoj vizi, a kasnije se isti taj broj ponavlja na GC. Na mojoj immigrant vizi u pasosu imam Registration number xxxxxxxx i takodje isti taj broj na GC kao A#xxxxxxxx. Mislim da je to to. Pretpostavljam da se tebi ovde trazi Registration number sa J1 vize pogledaj u pasosu da li imas takav broj, trebalo bi da ima po standardu izmedju 7-9 brojeva.
Nadam se da sam u pravu, ispravite me ako gresim...

dmi
04.05.2011, 08:15
U formularu DS-230 ima na mestu gde se navode prethodni boravci u US (pitanje #35) da se navede DHS "A" Number, kakav je to broj?

Bio sam ranijih godina na Work&Travel programu sa J1 vizom, dakle od Department of Home Security (DHS) sam dobio Social Security Number (SSN) i karticu, ali nisam uocio da negde na kartici ili na vizi ima neki "A" Number.

Moze li neko da mi malo pojasni sta taj broj predstavlja, gde da ga pronadjem (ako sam ga uopste dobio sa J1 vizom ili sa SSN karticom), da bi mogao da popunim obrazac.

Hvala i pozdrav

meni se taj broj nalazio na samoj vizi ali je bila B1/B2 ne znam da li ima neke veze, pogledaj originalnu vizu/vize

kovacevs
04.05.2011, 15:52
Nasao sam konacan odgovor na pitanje o DHS "A" Numberu za sve koji su ranije boravili u US:

DHS (Department of Homeland Security) "A" Number je Admission Number broj koji se nalazi na formularu I-94. Ovaj formular se dobije u avionu (belo kartonce) kada se ide za US da se popuni a na aerodromu to overi carinik i zahefta ga u pasos pored vize. E sad kada napustite US onda vam taj karton iz pasosa skinu, tako da ako niste napravili fotokopiju nemate vise odakle da procitate taj broj!

Ovaj broj se jos nalazi i na formularu I-20 ali studenti koji idu preko Work&Travel programa sa J1 vizom ne dobijaju ovaj formular nego samo DS-2019 na kome nema Admission Number!

Posto dakle nema nacina da saznamo taj DHS "A" Number to polje jednostavno ostavite prazno (u DS-230 za ovaj broj stoji "if known" pa nije obavezno da se stavi)

milimelo
04.05.2011, 18:10
Nasao sam konacan odgovor na pitanje o DHS "A" Numberu za sve koji su ranije boravili u US:

DHS (Department of Homeland Security) "A" Number je Admission Number broj koji se nalazi na formularu I-94. Ovaj formular se dobije u avionu (belo kartonce) kada se ide za US da se popuni a na aerodromu to overi carinik i zahefta ga u pasos pored vize. E sad kada napustite US onda vam taj karton iz pasosa skinu, tako da ako niste napravili fotokopiju nemate vise odakle da procitate taj broj!

Ovaj broj se jos nalazi i na formularu I-20 ali studenti koji idu preko Work&Travel programa sa J1 vizom ne dobijaju ovaj formular nego samo DS-2019 na kome nema Admission Number!

Posto dakle nema nacina da saznamo taj DHS "A" Number to polje jednostavno ostavite prazno (u DS-230 za ovaj broj stoji "if known" pa nije obavezno da se stavi)

Netacno - sta ti mislis da americka vlada ima vremena da pravi A number za sve koji dodju u posjetu ili na studij? Ne, "A" number je alien number i samo ga dobivaju imigranti. To kasnije pocinje tvoj A file u kojem se drze svi tvoji papiri koje si ikada predao - za imigraciju, drzavljanstvo - drze cak i koverte kad sta posaljes USCISu.

Broj sa I-94 apsolutno nije isto sto i A broj.

Zana
04.05.2011, 18:58
Americka vlada i te kako ima vremena da registruje sve one koji legalno udju u zemlju (malo manje one koji se usunjaju).

A-number: Alien /Admission number ili je mozda najpravilnije reci A-File number imaju imigrants i non-immigrants koji su legalno usli u USA u drugacije svrhe od turizma (radna viza, studentska visa, prognana i raseljena lica, azilanti...). A-number se dodeljuje i onima koji prekrse imigracioni zakon. Zavisno od statusa u USA, A-number se moze pronaci na razlicitim dokumentima, a jedan od njih je i I-94. Napomena na formi DS-230 “if known” znaci da oni koji nikada nisu boravili u USA, ili su boravili ovde samo kao turisti nemaju ovaj broj. Vise podataka ukoliko vam je potrebno mozete pronaci na sajtu U.S. Department of Homeland Security/Central Index System/A-file/A-number.

Kovacevs je u pravu sto se tice A-broja.

dmi
04.05.2011, 19:53
Americka vlada i te kako ima vremena da registruje sve one koji legalno udju u zemlju (malo manje one koji se usunjaju).

A-number: Alien /Admission number ili je mozda najpravilnije reci A-File number imaju imigrants i non-immigrants koji su legalno usli u USA u drugacije svrhe od turizma (radna viza, studentska visa, prognana i raseljena lica, azilanti...). A-number se dodeljuje i onima koji prekrse imigracioni zakon. Zavisno od statusa u USA, A-number se moze pronaci na razlicitim dokumentima, a jedan od njih je i I-94. Napomena na formi DS-230 “if known” znaci da oni koji nikada nisu boravili u USA, ili su boravili ovde samo kao turisti nemaju ovaj broj. Vise podataka ukoliko vam je potrebno mozete pronaci na sajtu U.S. Department of Homeland Security/Central Index System/A-file/A-number.

Kovacevs je u pravu sto se tice A-broja.

a ja sam iz nekog razloga ispisivala neki broj sa vize, ali vrlo moguce da je to bilo ko zna sta s obzirom da je bilo davno

kovacevs
05.05.2011, 01:47
Uffff taman sam se ponadao da nemoram da upisujem taj broj.

@Zana da li to znaci da moram da pronadjem negde taj broj? Imao sam J1 vizu. Imam Social Security, da li mogu nekako preko tog broja da pronadjem negde na internetu u nekom registru moj "A" number. Kako da dodjem do njega? I-94 su mi uzeli kad sam napustao US.

Zana
05.05.2011, 04:34
Uffff taman sam se ponadao da nemoram da upisujem taj broj.

@Zana da li to znaci da moram da pronadjem negde taj broj? Imao sam J1 vizu. Imam Social Security, da li mogu nekako preko tog broja da pronadjem negde na internetu u nekom registru moj "A" number. Kako da dodjem do njega? I-94 su mi uzeli kad sam napustao US.

Da probam, mada je prilican stretch:

Alien number ti je sigurno izdat jer ti je dodeljen SSN. Znaci - tu nema zabune. Ti si popunjavao formu SS-5 i nakon toga ti je stiglo minimum dva Notice of Action, gde je prvi da potvrdi tvoju aplikaciju i tu je u desnom gornjem uglu stojala i referenca za tvoj A-file iliti A-number (Alien number). svaka naredna prepiska i obavestenja koja su ti slali je sadrzala taj broj i to je kako oni gledaju ko si i sta si u sistemu.

Da nisi aplicirao za SSN (sto oni stavljaju pod benefits), mozda i ne bi imao taj broj... Ovako pogledaj ti to malo bolje u svojim dokumentima (jbg, ja sve to cuvam u fascikli i plus kopije u lock box, sve sto dobih od drzave od prvog dana - vraga mu ako tresne neki zemljotres ipak treba da dokazujem ko sam i sta sam). Ako nemas nista, onda ovako:

Kontaktiraj SSA Internacionalni Biro. Oni ne odgovaraju na emails, ali mozes telefonom u vreme normalnih radnih sati po Eastern time. Telefon je 410-965-9334, pa ih pitaj ako mogu da ti daju taj broj. Ako ne - onda nista. Iskreno, to ne stoji pod obavezno - uvek mozes da kazes da je "not known" i nista ih ne lazes :) pa ako hoce da te proveravaju, porede bilo sta ili whatever, sve oni to mogu preko tvog SSN-a.

Good Spirit
05.05.2011, 04:56
Mi smo to ostavili prazno, iako imamo 3 J1 vize. Doduše, ja mislim da mi nismo ni skapirali šta nam tu traže, tako da zato nismo stavili jer smo videli da nije obavezno polje. A imamo sve kopije I-94 obrazaca