PDA

View Full Version : Pomoc, ja i zena oboje dobili


borior
06.05.2011, 12:07
Zdravo svima! Ja i zena smo iz prve oboje dobili. Prijavili smo se kao muz i zena , sa posebnim aplikacijama i oboje smo izvuceni za dalju obradu. Pitanje mi je dali sada oboje mozemo da posaljemo posebne koverte (u svaki koverat da ima jedan DS122 za principal applicant i dva DS230, jedan za mene i jedan za zenu) do Centru u Kentacky ili samo jedan koverat u kome ima jedan DS122 za mnom kao principal applicant i dva DS230, jedan za mene kao principal applicant i jedan za zenu (spouse) kao derivative applicant? Ukratko dali je dozvoljeno da oboje posaljemo posebno ili samo jedan treba da posalje?

ZeljkoUSA
06.05.2011, 12:16
Zdravo svima! Ja i zena smo iz prve oboje dobili. Prijavili smo se kao muz i zena , sa posebnim aplikacijama i oboje smo izvuceni za dalju obradu. Pitanje mi je dali sada oboje mozemo da posaljemo posebne koverte (u svaki koverat da ima jedan DS122 za principal applicant i dva DS230, jedan za mene i jedan za zenu) do Centru u Kentacky ili samo jedan koverat u kome ima jedan DS122 za mnom kao principal applicant i dva DS230, jedan za mene kao principal applicant i jedan za zenu (spouse) kao derivative applicant? Ukratko dali je dozvoljeno da oboje posaljemo posebno ili samo jedan treba da posalje?

Mislim da nema potrebe da saljete odvojeno, posto se vec u braku i idete zajedno. Znaci, kao sto si opisao u drugoj varijanti. Potpuno je svejedno da li si principal applicant ili derivative.

Ukoliko zelis da eventualno pripremis teren i odes neku nedelju (mesec) pre nje idite da ti budes principal applicant da bi mogao da udjes prvi.

Sve najbolje :bravo:

P.S. Ujedno cinite i dobro delo da neko sa velikim brojem prodje :==D:

jedan.od.nas
06.05.2011, 19:15
Ja sam isti slučaj. Poslali smo nazad samo jednu aplikaciju (onu sa manjim brojem) nema niti jednog racionalnog razloga da šaljemo obije ;-) Dobro delo??? Ne, svejedno bi oboje dobili ili bili odbijeni na prvom razgovoru i nikako ne moze da zauzmemo vise od jednog broja, druga aplikacija bi u tom slučaju propala i neko bi upao na njeno mesto ;-)
Mene muče druge brige. Nakon dve godine, juče mi je javljeno da sam primljen na posao u firmi o kojoj sanjam duuuugo vremena, sa pristojnom platom, odličnom atmnosferom, mogućnošću da napravim karijeru kakvu želim ... VELIKA DILEMA, Bože daj mi znak !!!

milos
06.05.2011, 19:53
Mene muče druge brige. Nakon dve godine, juče mi je javljeno da sam primljen na posao u firmi o kojoj sanjam duuuugo vremena, sa pristojnom platom, odličnom atmnosferom, mogućnošću da napravim karijeru kakvu želim ... VELIKA DILEMA, Bože daj mi znak !!!
Ja u takvoj firmi radim vec 6 meseci a za GC apliciram zadnjih 7 godina i sada sam izvucen, potpuno te razumem moj prijatelju, potpuno!!! :naughty:

slobodanka
06.05.2011, 20:00
Zdravo svima! Ja i zena smo iz prve oboje dobili. Prijavili smo se kao muz i zena , sa posebnim aplikacijama i oboje smo izvuceni za dalju obradu. Pitanje mi je dali sada oboje mozemo da posaljemo posebne koverte (u svaki koverat da ima jedan DS122 za principal applicant i dva DS230, jedan za mene i jedan za zenu) do Centru u Kentacky ili samo jedan koverat u kome ima jedan DS122 za mnom kao principal applicant i dva DS230, jedan za mene kao principal applicant i jedan za zenu (spouse) kao derivative applicant? Ukratko dali je dozvoljeno da oboje posaljemo posebno ili samo jedan treba da posalje?

pozzzz
kako ste obavijesteni da ste izvuceni??molim te objasni mi....
a sto se tice tebe,nemas potrebe slati za oboje,svejedno koje cete biti nosioc,mozda bolje ono koje govori engleski

Zana
06.05.2011, 20:09
Ja sam isti slučaj. Poslali smo nazad samo jednu aplikaciju (onu sa manjim brojem) nema niti jednog racionalnog razloga da šaljemo obije ;-) Dobro delo??? Ne, svejedno bi oboje dobili ili bili odbijeni na prvom razgovoru i nikako ne moze da zauzmemo vise od jednog broja, druga aplikacija bi u tom slučaju propala i neko bi upao na njeno mesto ;-)
Mene muče druge brige. Nakon dve godine, juče mi je javljeno da sam primljen na posao u firmi o kojoj sanjam duuuugo vremena, sa pristojnom platom, odličnom atmnosferom, mogućnošću da napravim karijeru kakvu želim ... VELIKA DILEMA, Bože daj mi znak !!!

Trenutno - ne bi trebalo da imas nikakvu dilemu... dobio si posao, cestitke - pocnes lepo da radis i uzivas. Ima jos vremena do sledeceg koraka za DV i jos vremena do intervjua. I onda jos i nakon intervjua... i onda i da uzmes 15 dana off da udjes u zemlju - posle mozes da imas jos dve naknadne godine vremena.

Gde je tu dilema? Ne treba uopste sada da razmisljas o tome - mozda taj posao i nije tako sjajan kako si ti zamisljao, mozda te kolege nece voleti a mozda ni ti njih, mozda nisi dovoljno jak kadar za njih pa te otpuste... Mozda plate padnu... Kapiras sta mislim?

Mi to sami tako pravimo dileme 10 godina pre roka i vremena... samo ti popunjavaj papire i ne ocekuj nikakav znak odozgo jer si ga vec dobio onda kad si se ulogovao da proveris rezultate. Sam krojis svoju sudbinu, kad prodje jos malo neces imati dilemu oko ici ili ne ici, nego ili u koji ces grad ili kako da zavrsis sledeci projekat na poslu :)

jedan.od.nas
06.05.2011, 21:27
Trenutno - ne bi trebalo da imas nikakvu dilemu... dobio si posao, cestitke - pocnes lepo da radis i uzivas. Ima jos vremena do sledeceg koraka za DV i jos vremena do intervjua. I onda jos i nakon intervjua... i onda i da uzmes 15 dana off da udjes u zemlju - posle mozes da imas jos dve naknadne godine vremena.

Gde je tu dilema? Ne treba uopste sada da razmisljas o tome - mozda taj posao i nije tako sjajan kako si ti zamisljao, mozda te kolege nece voleti a mozda ni ti njih, mozda nisi dovoljno jak kadar za njih pa te otpuste... Mozda plate padnu... Kapiras sta mislim?

Mi to sami tako pravimo dileme 10 godina pre roka i vremena... samo ti popunjavaj papire i ne ocekuj nikakav znak odozgo jer si ga vec dobio onda kad si se ulogovao da proveris rezultate. Sam krojis svoju sudbinu, kad prodje jos malo neces imati dilemu oko ici ili ne ici, nego ili u koji ces grad ili kako da zavrsis sledeci projekat na poslu :)

Pametno zboriš ;-) Ubi me izrada scenarija u životu. Onda "Onaj" namigne i sve se pretumba ;-))))) Ipak su ovo slatke muke ;-)

lukau13
06.05.2011, 21:28
@jedan.od.nas-krene jedno pa za tim sve ostalo (mislim na pozivtivne stvari) :D
Dilemma is out! :D
Slazem se sa Zanom!
P.S. cestitke na poslu, eto prilike da se zaradi koji dinar vise! ;)

TheRealRocknRolla
06.05.2011, 21:59
udjes u zemlju - posle mozes da imas jos dve naknadne godine vremena.


Samo malo pojasnjenje, kakve 2 g ? Koliko ja znam neko sa GC moze da bude out USA najvise 6 meseci ili se varam.Najverovatnije imam losu info ako gresim pojasni ne zelim da zvucim neprijateljski :==D:

Zana
07.05.2011, 07:35
Samo malo pojasnjenje, kakve 2 g ? Koliko ja znam neko sa GC moze da bude out USA najvise 6 meseci ili se varam.Najverovatnije imam losu info ako gresim pojasni ne zelim da zvucim neprijateljski :==D:

Vec sam objasnjavala ovo ranije, ali evo opet: ne treba mesati uslove za dobijanje drzavljanstva sa odrzavanjem vaznosti GC. Zelena karta vazi 10 godina i apsolutno nije moranje da se konkurise za drzavljanstvo (pogotovo ako se ne ispunjavaju uslovi, od kojih je najvazniji neodsustvovanje iz zemlje duze od 6 meseci). Ukoliko zelite da konkurisete za drzavljanstvo u najkracem roku (sto je 5 godina) onda ne treba da odsustvujete iz zemlje duze od 6 meseci da ne biste izgubili resident status.

CG moze da se obnovi posle 10 godina - nije nikakav problem. Ukoliko treba da odsustvujete na duze iz USA, popunite formular za Re-entry permit (I-131) kako bi ste sprecili da vam oduzmu CG zbog "assumption of abandonment of intetion". U tom slucaju resident status pocinje od nule (u nekim slucajevim priznaju prvobitni boravak ali ne i vreme dok ste bili odsutni).

To je to. Vrlo se cesto mesaju uslovi za drzavljanstvo sa statusom CG.

IvanS
07.05.2011, 09:27
eh jer moze neko objasnjenje oko toga ako dodje to GC,
posto radim na brodu u usa,
i onda 3-4meseca sam tamo , pa udjem izadjem iz US milion puta,
posle dodjem ovde nazad u domovinu na 2 meseca odmora i opet nazad u USA,
ako dodje do GC - (poslo prve formulare juce) ,...
....dali mi se vaze ovi boravci u US - u to staz sto je potreban za status drzavljanstva

jovke
07.05.2011, 10:14
Vec sam objasnjavala ovo ranije, ali evo opet: ne treba mesati uslove za dobijanje drzavljanstva sa odrzavanjem vaznosti GC. Zelena karta vazi 10 godina i apsolutno nije moranje da se konkurise za drzavljanstvo (pogotovo ako se ne ispunjavaju uslovi, od kojih je najvazniji neodsustvovanje iz zemlje duze od 6 meseci). Ukoliko zelite da konkurisete za drzavljanstvo u najkracem roku (sto je 5 godina) onda ne treba da odsustvujete iz zemlje duze od 6 meseci da ne biste izgubili resident status.

CG moze da se obnovi posle 10 godina - nije nikakav problem. Ukoliko treba da odsustvujete na duze iz USA, popunite formular za Re-entry permit (I-131) kako bi ste sprecili da vam oduzmu CG zbog "assumption of abandonment of intetion". U tom slucaju resident status pocinje od nule (u nekim slucajevim priznaju prvobitni boravak ali ne i vreme dok ste bili odsutni).

To je to. Vrlo se cesto mesaju uslovi za drzavljanstvo sa statusom CG.
Razumio sam ovu pricu ako se odsustvuje van USA vise od 6 meseci godisnje zbog drzavljanstva.
Ako neko odsustvuje 3-4 ili tako neki duzi niz godina van USA moze li imati problema da obnovi GC nakon 10 godina, u smislu da je njima sumnjivih namera oko zelje da nastavi zivot u USA? Da li proveravaju ili nekom odbijaju da obnove GC, ako je u pitanju samo duze odsustvo, a ne kriminal ili nesto tako negativno?

TheRealRocknRolla
07.05.2011, 10:34
Vec sam objasnjavala ovo ranije, ali evo opet: ne treba mesati uslove za dobijanje drzavljanstva sa odrzavanjem vaznosti GC. Zelena karta vazi 10 godina i apsolutno nije moranje da se konkurise za drzavljanstvo (pogotovo ako se ne ispunjavaju uslovi, od kojih je najvazniji neodsustvovanje iz zemlje duze od 6 meseci). Ukoliko zelite da konkurisete za drzavljanstvo u najkracem roku (sto je 5 godina) onda ne treba da odsustvujete iz zemlje duze od 6 meseci da ne biste izgubili resident status.

CG moze da se obnovi posle 10 godina - nije nikakav problem. Ukoliko treba da odsustvujete na duze iz USA, popunite formular za Re-entry permit (I-131) kako bi ste sprecili da vam oduzmu CG zbog "assumption of abandonment of intetion". U tom slucaju resident status pocinje od nule (u nekim slucajevim priznaju prvobitni boravak ali ne i vreme dok ste bili odsutni).

To je to. Vrlo se cesto mesaju uslovi za drzavljanstvo sa statusom CG.

Hvala Zana, konkretno i bez suvisnih info.
Ako se ne bavis Pravima razmisljaj u tom pogledu, narvno ako to odgovara vremenu i trenutnoj situaciji.
PS. Pretrazivac forumski cesto puta ne radi, znam da svi dobijaju ospe da pisu ponovo na neku temu ali tako je kakvo je.
Hvala

bob1i
08.05.2011, 13:01
zdravo na SITE sakam da prasam jas i mojata sopruga sme izbrani , dali ke ima RAZLIKA VO VIZATA ako ispratime edno pismo so formulari ili dve pisma za sekoj po edno , odnosno dali jas da bidam "principal" ili i dvajcata da bideme "principal", kako e podobro ili ne manjava nisto ako sum samo jas principal FALA VI MNOGU OD NAPRED . PRASANJETO MI E DALI KE IMAAT GREEN CARD I MOJATA ZENA SO DETETO AKO PRATAM SAMO JAS FORMULARI ZA MENE I DALI KE IMAAT VLEZ I IZLEZ OD AMERIKA KOGA SAKAAT

bob1i
08.05.2011, 14:02
jas licno ne znam mnogu za amerikanski vizi i citajki po forumov samo poveke se zaglaviv , me buni toa sto procitav na forumov deka ako izvadam samo za mene viza ke gi zemam so mene i mojata sopruga i deteto i deka i oni ke imaat viza so 'zvezdicki' i taa ke im vazi samo koga ke idat so mene. Pa zatoa neznam dali da izvadam dve vizi ili nema razlika. Bidejki ako sum jas greska da ne gi razbiram ubavo rabotive, da ne odime i dvajcata na intervju i da ne davame 1500 dolari za vizi, odnosno da odam samo jas na intervju i da platam samo za mene 750$ za viza. No da prasam uste nesto vo slucaj da dobijam samo jas viza dali i mojata sopruga i deteto ke dobijat GC LUGE AKO MOZETE ODGOVORETE VO GOLEMA FRKA SUM FALA VI MNOGU