PDA

View Full Version : Pomozite mi molim vas!!1


stankovich
14.08.2011, 09:44
Moja supruga zivi u CA,San Jose-u,nema jos uvek drzavljanstvo samo Z.kartu,stekla je uslov za dobijanje pre mesec dana,i predace sledeceg meseca kada se vrati u S.Jose,posto je sada ovde.vencali smo se ovde kod nas i predali za turisticku vizu za mene i odbili su me sa obrazlozenjem da nisu sigurni u moj povratak.. Dobili smo sina maja meseca ove godine i on se rodio tamo u CA,ima sve njihove papire.
POSTOJI LI NEKA MOGUCNOST AKO NEKO ZNA NA KOJI NACIN BI JA MOGAO DA ODEM KOD NJIH ,ILI MORAM DA CEKAM DA ONA DOBIJE DRZAVLJASNTVO.

KOOLIKO TRAJE TAJ PROCES DOBIJANJA DRZAVLJANSTVA,I STA TREBA URADITI POSLE??

Molim vas za pomoc i hvala svima,neznam sta cu da radim vise........

vrhunski
14.08.2011, 12:42
Pa ti ako si im u ambasadi rekao (kada su te pitali da li imas nekoga u US) da imas zenu i da treba da se uzmete si napravio zescu gresku.

Svako ko planira da ide u US na b1/b2 turisticku vizu ne sme ni u kom slucaju da pomene da ima nekoga u US cak i da ima jer je to potencijalno odbijanje! :)
Naravno da je losije iz perspektive ambasade da imas nekoga u US nego da im kazes nemam nikoga idem da vidim diznilend.

Sad nista moras da sacekas u Beogradu i da apliciras za verenicku vizu kad ona dobije drzavljanstvo.
Osim toga trebao si da dodjes na ovaj forum pre nego sto si aplicirao za b1/b2 vizu pa i da ti damo neki koristan savet jer sad vise nista ne moze da se uradi.

stankovich
14.08.2011, 13:13
pa sada znam to sve,ali kasno je. sta da radim.mislio sam da mozda imam neke sanse zbog deteta posto se rodilo tamo..
A reci mi koliko se ceka na tu verenicku vizu,jel ima neka caka da se to ubrza nekako

vrhunski
14.08.2011, 13:50
pa sada znam to sve,ali kasno je. sta da radim.mislio sam da mozda imam neke sanse zbog deteta posto se rodilo tamo..
A reci mi koliko se ceka na tu verenicku vizu,jel ima neka caka da se to ubrza nekako

Svi oni koji misle da time sto ce neki US citizen da im garantuje nesto dok su tamo za b1/b2 vizu pogresno misle. Da nisi pomenuo dete bilo bi dobro.
Sada je kasno.
K1 vizu trazis u ambasadi (ako jos uvek niste vencani) dobijes tu vizu i onda imas 90 dana da se vencate u US i posle prilagodis svoj status (sto je laksa varijanta). :)

A ako ste kojim slucajem vec vencani onda trazis K3 vizu.

U svakom slucaju od kada ona postane drzavljanin trebace ti jos oko godinu dana da sve to zavrsis. Naravno ako ste vec vencani onda ces tih godinu dana provesti van US.

stankovich
14.08.2011, 13:54
ne nisam pomenuo u ambasadi da imamo dete,zato sto sam ja isao par meseci ranije,ali znaju da smo vencani ovde,znaci ne mogu bas nista da uradim dok ona ne postane drzavljanin

vrhunski
14.08.2011, 14:00
a kad su te pitali da li imas u US nekoga sta si im odgovorio?

Ako si rekao da imas zenu isto je ne vredi zabelezili su i sad i da predas ponovo sigurno ti nece dati. Cak i da predas za neku drugu ne imigrantsku vizu isto vazi. Jedino imigraciona viza tebi dolazi u obzir ali veruj mi najjeftinija i najlaksa varijanta je da sacekas da ona postane drzavljanin + to vreme koje ti treba da dobijes K3 vizu i to je to.

A ako im nisi rekao ni za zenu a ipak te odbili onda treba da predas ponovo za b1/b2 sa drugacijim okolnostima.

Mozda postoji mogucnost da se zena vrati ovde ti odes u ambasadu i kad te pitaju jel imas nekog u americi da kazes nemam. Zena mi je ovde ali idem na konferenciju u Boston ili tako nesto. Mada mala je to mogucnost + ti sa b1/b2 vizom mozes da ostanes 6 meseci maksimalno i posle toga bi opet morao da izadjes jer ces tesko prilagoditi status sa b1/b2 vizom u K3.

Najbolje sacekaj da postane drzavljanin.

stankovich
14.08.2011, 14:24
a reci mi koliko traje postupak dobijanja drzavljansta,ona predaje za 20 dana kada se vrati u usa,ima li tu neka caka da se ubrza to dobijanje.

vrhunski
14.08.2011, 15:14
Nema nacina da se ubrza osim da si ti neki radnik u US vojci ili US vladi.

Ona mora da ispunjava sledece.

- ne sme da je napustala ameriku vise od godinu dana (dok je green card holder).
- Ako je napustila US i bila van US vise od 6 meseci onda odbrojavanje do 5 godina krece ispocetka.
- Mora da ima STATE ID u tom mestu za zadnja 3 meseca (kada planira da preda za drzavljanstvo) i mora da je u tom STATE-u zadnja 3 meseca.


Oko 4-5 meseci ce trajati to da joj odobre da bude drzavljanin i jos da polozi test iz istorije i tako to :)

Zana
14.08.2011, 17:33
Nemam sad vremena, nisam za komputerom - gomila dezinformacija je izdata na ovoj temi. Razlog za odbijanje vize je laganje/precutkivanje u ambasadi.

vrhunski
14.08.2011, 17:53
pa on nije nista slagao barem je tako napisao ??

b1/b2 je ne imigrantska viza i ako sluzbenik u ambasadi posumnja i najmanju stvar da ce ostati odbice ga. To su i uradili jer je rekao da ima zenu u US.

Ne kazem da treba da laze al sad nema sanse da dobije b1/b2 :)

Good Spirit
14.08.2011, 19:36
Ja se ne razumem baš te opcije venčani smo, dete i žena mi tamo a ja ovde ...

Ali po meni ako apliciraš za turističku vizu, onda je svrha da ideš da posetiš nekoga ili nešto na ograničeni vremenski period.
E sada meni nije jasno, ako ste se već venčali ovde a žena ti je u US, zašto bi aplicirao za turističku vizu ako ti je namera da se "spojiš" sa njima u US trajno?

Neko će to ovde objasniti, ali sigurno postoji odgovarajuća procedura za spajanje porodice. I nemoj ništa lagati, to samo dovede do odbijanja i budućih komplikacija.

milimelo
14.08.2011, 20:08
@vrhunski

laganje za turisticku vizu donosi misrepresentation ban - tacno ima pitanje da li imas koga u US i navedi koga i status (USC, LPR). Tvoje spominjanje sto je ista govorio apsolutno ne pomaze, jer ga guras da laze.

OP, fino sad kad se zena vrati u zemlju neka posalje I-130 peticiju - bice pod LPR tj F2A ali cim dobije drzavljanstvo fino nazove NVC, posalje im skeniran certifikat naturalizacije i ti vrlo brzo dobivas intervju za vizu. Neka ne ceka da dobije drzavljanstvo da salje I-130, ovako sto sada uradi ti drzi mjesto u redu (trenuno izmedju 5- 6 mjeseci da se odobri peticija) a za to vrijeme moze i dobiti drzavljanstvo.

Forme za popuniti:
supruga: G-325 A, I-130, G-1145
ti: G-325A
uzeti medjunarodni vjencani list, i vase rodne listove
sve forme su na uscis.gov pod forms - obavezno neka cita i upute koje dodju sa formularima da prati sta se trazi od dokaza.

stankovich
14.08.2011, 20:25
bas vam hvala,voleo bih ako bi mogli da se cujemo preko maila i da mi tacno objasnite sta je po vama najbolje da uradim jer sam stvarno u teskoj situaciji,beba mi ima 5 meseci,jako mi je tesko ali sta da radim

vrhunski
14.08.2011, 23:50
Ne teram ja nikoga da laze :) samo sad je odbijen. :))

ali osecam da je bilo ovako.

sluzbenik u ambasadi: idete u ameriku?
stankovich: da, idem ja tamo mi je znate zena i treb a da budemo zajedno.
sluzbenik: u redu a jel zena drzavljanin US?
stankovich: nije ona ima zelenu kartu.
sluzbenik: zao mi je ali postoji mogucnost da cete ostati tamo i zato ovog puta ne mogu da Vam odobrim b1/b2 vizu.

A mogao je lepo da kaze da idem u Ameriku da vidim diznilend i tu nista nije slagao. :)
A to sto ima da se navede da li imate nekoga u USA trebao je da napise NEMAM. A on nije ni imao jer mu je zena u tom trenutku bila ovde (ako sam dobro razumeo).

Mada bilo je i logicno da ce tako da slicno da bude jer traziti b1/b2 vizu a zena ti je greencard holder je bezveze.
Najbolje je da uradi ovo gore kako mu je @milimelo i rekao to je jedino resenje i eto Vas sledece godine zajedno :D

milimelo
15.08.2011, 00:28
Ali hajde sad ozbiljno, bez zajebancije.

Pitanje na DS-156:

Are any of the following persons in the US or do they have US Legal Permanent Residence or US citizenship?
Mark Yes or No and indicate that person's status in the US (LPR, citizen, studying, visiting, working...)
Husband/Wife
Mother/Father
Fiance/Fiancee
Son/Daughter
Brother/Sister

E hajde mi sad reci gdje je on mogao reci da NEMA zenu koja je LPR (njen status ne prestaje ako je otisla u posjetu, i dalje je LPR).

Pa ja za svoju sestru koja je studirala (znaci J-1 status) fino navodila i dobivala turisticku vizu bez problema. Sestra kad je meni dolazila u posjet u USA fino pisala da sam LPR.

Ne pokusavaj da izvrces odgovore da tebi odgovaraju. Mislis da je konzularnim sluzbenicima problem malo procackati po sistemima i vidjeti sta je pravo stanje? Ne trebam ni spominjati da i waiveri I-601 i I-212 u zavisnosti od potrebe trebaju i preko godinu da se odobre, da ne spominjem troskove advokata. Dobro razmisli prije nekoga navadis da slaze i zaradi ban na ulazak u zemlju.

@stankovich, sve ti je receno, ispunite formulare i cim zena dodje u USA neka salje - Chicago Lockbox. Ocekuj jos najmanje do 10 mjeseci razdvojenosti.

vrhunski
15.08.2011, 00:33
dobro slazem se da si u pravu :)
Jbg nisam imao zenu kad sam trazio b1/b2 pa nisam razmisljao za to pitanje.
:)))))

Uglavnom lepo sam mu znaci i ja rekao godinu dana je realno da to resis i eto tebe sledece god u US.

ISTRIJANKA
02.09.2011, 23:38
Moze jedno pitanje ako naravno netko zna...Da li kad npr. ja trazim turisticku vizu za usa oni imaju evidentirano da sam predala za DV-lottery....Hvala na pomoci......

wolf
03.09.2011, 01:09
ISTRIJANKA,
Odgovor ces naci na ovom linku: http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=736

ISTRIJANKA
03.09.2011, 15:10
Puno hvala na pomoci Wolf......Ma bila sam zbunjena jer sam isla traziti turisticku vizu i sve papire koje mi trebaju sam imala a kad ono mene sluzbenik ko grom iz vedra neba pita jesam li ikad aplicirala za green card... ja mu odgovrila da ali prije par godina kao da se izvucem a on ce meni a jeste li predavali lani???? Ispalo je kao da on to cita sa svog kompica a ja u soku:smrc:... Nakon par minuta kaze on odobriti ce vizu ali na pola godine sa jednim ulaskom...Tako da sam bila totalno nespremna.....Hvala jos jednom......:grin:



ISTRIJANKA,

Odgovor ces naci na ovom linku: http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=736