PDA

View Full Version : Intervju zakazivanje - problem ili ne?


brugi82
23.11.2013, 16:14
Supruga i ja smo izvuceni na proslom izvlacenju u Maju EU14XXX i imam jedno pitanje vezano za zakazivanje intervjua. One standardne obrasce smo poslali pre jedno 3 meseca u Kentucky consular centar. U medjuvremenu sam izgubio sifru sa email naloga koji sam naveo u onim obrascima, pa se bojim da nam ne posalju obavestenje o intervju-u na tu email adresu... Kako obicno ambasada/konzulat obavestavaju o tim intervjuima? Da li postoji negde nacin da se proveri vreme/datum sastanka ili se mozda pismeno dobija na kucnu adresu?

p.s. Trenutno zivimo u Kanadi pa smo napisali da bi nam najvise odgovaralo da ovde idemo na intervju... Ne znam da li to pravi neku razliku?

IgorMAD
23.11.2013, 16:54
Vidi, sada ti je izasao poslednji visa bulletin za decembar mesec. Tu su brojevi koji dolaze na red u januaru mesecu (za EU su brojevi do 13,200).
http://travel.state.gov/visa/bulletin/bulletin_1360.html

Kada pocetkom sledeceg meseca (obicno oko desetog) izadje visa bulletin za januar mesec, videces do kog broja ce biti u februaru, ti ces najverovatnije imati intervju u februaru.

Znaci posle 10. decembra svaki dan proveravaj ovaj link gore, da vidis da li si u februaru. Ako jesi (a mislim da jesi 99%), onda svaki dan posle izlaska januarskog biltena proveravaj:
https://www.dvlottery.state.gov/

Tu ce ti se status promeniti iz "You have been randomly selected..." u
"Dear DV Applicant,

This is the official notice for you to pursue your application for a DV-2014 visa...."

I ispod ovog teksta ce ti pisati mesto i tacno vreme intervjua...

Srecno!

brugi82
23.11.2013, 17:49
Hvala Igore, ova informacija nam puno znaci!


50karaktera

IgorMAD
23.11.2013, 17:57
Nema na cemu, obavezno da se javis sa utiscima sa intervjua, bas me zanima kako to izgleda u Kanadi. Mozda ce nekom trebati takva informacija :)