PDA

View Full Version : Upgrade foruma, nove lozinke, chat, korisnička podrška...


srdjevic
31.10.2008, 06:55
OK, dakle, idemo redom, po naslovu...

1. Večeras sam upgrade-ovao forum na najnoviju verziju (@xeg: koja ima novi captcha engine), dodao sam još par omiljenih mi smajlića (:1081::1060::ludak::krstise::1097:), podesio opet sve kako je bilo, tako da molim da javite ovde (http://zelenalutrija.vuxys.com/index.php?action=ticket_submit&d=15) ako naletite na neki problem...
2. Nažalost, sistem je našao 5 korisnika (nije mi reko ko su :grin:) koji su imali "slabe" lozinke, te im je poslao email sledeće sadržine:


Poštovani/a {username},
Prilikom upgrade-a, forum sistem ZELENA KARTA - LUTRIJA je označio Vašu lozinku kao "ranjivu". Ranjivi nalozi su oni koji imaju lako uočljive lozinke, što povećava verovatnoću da Vaš nalog može da koristi i neko drugi.

Nažalost, iz tog razloga, morali smo da poništimo Vašu lozinku.
Novi parametri za pristup sajtu su:

Username: {username}
Password: {password}

Ukoliko želite da da promenite lozinku u nešto što ćete lakše upamtiti, prijavite se koristeći gorenavedene parametre na sledećoj lokaciji:
http://www.zelenalutrija.com/forum/profile.php?do=editpassword


Izvinjavamo se na smetnji.



Srdačno,
ZELENA KARTA - LUTRIJA

Ako ste dobili ovaj email, moraćete da promenite šifru. Ako ne uspete da je promenite, ili niste dobili email a ne možete da se ulogujete, popunite ovaj formular (http://zelenalutrija.vuxys.com/index.php?action=ticket_submit&d=15) i navedite username i ostala čudesa, pa Vam ja resetujem lozinku...

3. Na zahtev članova, uveli smo chat koji je xeg predložio (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=269)... Kanda i radi! A baš fino da je javan, mogu svi sve da prate, baš mi se sviđa za "small talk"... Za sada stoji samo na glavnoj stranici (http://www.zelenalutrija.com/forum/), a Vi predložite još neku stranicu ako mislite da treba...
Za sada je dostupan samo za korisnike sa 30 i više postova (tzv. "drug član"). :belj:

4. Instalirao sam help desk aplikaciju (written by yours truly :1081:) na jednom od domena, tako da može tamo da se organizuje pomoć koja je 1-na-1, slanje slika i ostala čudesa... takoreći Korisnički Centar (http://zelenalutrija.vuxys.com/). Podesio sam i email parsere za "info", "support", "podrska", "pomoc", "news" (jel mislite da treba još koji?), svi na @zelenalutrija.com. Ako neko šutne email tamo, automatski uleće u Korisnički Centar (http://zelenalutrija.vuxys.com/). :obrva:
Podesio sam da koristi ovaj forum za bazu korisnika, tako da bi username i password trebali da Vam ferceraju i tamo. Molio bih nekoga da proveri ako nije problem (moji nalozi su svuda isti pa je komplikovano proveriti malo :grin:). Javite ovde ako nešto ne radi kako treba.