PDA

View Full Version : Sreca, radost i zabrinutost


Nikolica014
18.05.2010, 15:14
Kao sto je nekima poznato(a nekima mozda i ne) zajedno sa zenom sam ravnopravni kandidat za DV2011 program. Dakle u braku smo 3 godine, nema potrebe za promenom statusa i sl. Ono sto je za nas od danas novost je da smo trudni!!! :inlove::1081::beer: Kako ce sada to uticati na nasu aplikaciju? S obzirom da smo na pocetku trudnoce, termin bi trebao da bude pocetkom februara. Sta ako stigne prva koverta? Ako stigne druga? Da li se intervju moze odloziti dovoljno dugo(video sam da su neki clanovi odlozili iz januara za april) da uspemo da prijavimo, Boze zdravlja i to nase dete. Da li je pametno da za zenu sredim radnu vizu, kao i za mene, pa da se ona eventualno porodi tamo, i tako zaobidjemo proceduru zelene karte za dete, jer bi ono samim rodjenjem tamo trebalo da dobije papire?

Verovatno vas ovo smara i ne zanima u celoj ovoj ludnici iscekivanja prve koverte, ali molim sve one koji imaju neku ideju ili iskustvo da mi odgovore.

Hvala

Buduci cale

Zana
18.05.2010, 16:22
Cestitke na lepim vestima :)

Supruga moze da dobije H4 vizu bez problema, a kada stigne ovde moze kompanija koja zeli da je zaposli da joj preda zahtev za radnu vizu. Sa H4 ne moze da radi niti da vadi SSN, ali moze da vadi vozacku, studira i izvadi ITIN kako bi ste prijavili zajednicku taksu.

Nadam se da ovo pomaze... i da, dobronameran savet: ne komplikuj suvise :) ne razmisljaj suvise u napred. Korak po korak, pa ce se sve srediti. Ako budes izvucen, dete bez problema dobija Zelenu kartu.

dreamerns
18.05.2010, 16:33
Nije li bolje da se dete ipak rodi u USA? Bice odmah amerikanac, ovako ce ceo zivot biti naturalizovan/a...a dosao/la sa par meseci :-)

pekka
18.05.2010, 16:53
Svakako bi bilo idealno da im stigne ovih dana koverta sa Case Number-om 1500 do 2500. Tada bi mogli da racunaju na vizu vec negde krajem oktobra ili pocetkom novembra, pa bi se u tom slucaju bebica rodila u USA, kad su vec mama i tata toliko navalili da idu na kraj sveta.:bravo:

Ali kao sto rece Zana, samo polako, pa ce se sve resiti u hodu. Srecno !

Nikolica014
18.05.2010, 16:57
Hvala ljudi! Ostaje mi da cekam do kraja juna da vidim ima li te koverte ili ne. Ako nista, sledece godine cemo svakako moci da upisemo naslednika/naslednicu u aplikaciju. Mene je najvise brinulo to da li ce nas odbiti(pod uslovom da stigne prva i druga koverta) ako se tamo negde u januaru, februaru, zena na intervjuu pojavi sa stomakom do zuba

Nikolica014
18.05.2010, 17:00
Nije li bolje da se dete ipak rodi u USA? Bice odmah amerikanac, ovako ce ceo zivot biti naturalizovan/a...a dosao/la sa par meseci :-)

Ja bih to najvise voleo, ali za to treba dosta kockica da se sklopi

dare_ns
18.05.2010, 20:27
Mene je najvise brinulo to da li ce nas odbiti(pod uslovom da stigne prva i druga koverta) ako se tamo negde u januaru, februaru, zena na intervjuu pojavi sa stomakom do zuba

Čestitam :)

Ma nisu oni baš toliki dželati. Znaju da kad se dete začme, ne biraš ti kada će se roditi. A može ti još samo i pomoći lepa trudnica pred konzulom :)

pekka
19.05.2010, 07:58
Čestitam :)

Ma nisu oni baš toliki dželati. Znaju da kad se dete začme, ne biraš ti kada će se roditi. A može ti još samo i pomoći lepa trudnica pred konzulom :)

Upravo tako. To ce vam svakako biti veliki plus, jer oni su veoma normalni ljudi koji izuzetno cene porodicne vrednosti. Samo da vama stigne koverta i sve ce biti kao na filmu.:grin: