PDA

View Full Version : Informacije o DV vizama sa sajta ambasade SAD u Beogradu


Good Spirit
16.10.2011, 23:20
http://serbian.serbia.usembassy.gov/ - Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji

http://serbian.serbia.usembassy.gov/sr/dv.html - Informacije o DV vizama

I ove godine se održavaju prezentacije o DV. Još uvek možete da stignete na poslednju koja se održava u Beogradu.

DV 2013 PREZENTACIJE

Konzulat Američke ambasade u Beogradu će održati javne prezentacije u nekoliko Američkih kutaka širom Srbije u oktobru 2011. godine. Godišnji DV program za useljenje omogućava izdavanje 50.000 viza za stalni boravak osobama koje ispunjavaju jednostavne, ali striktne uslove programa, a koje se biraju pomoću kompjutera metodom slučajnog izbora – lutrija, i koje su iz zemalja sa niskom stopom useljenja u SAD, medju kojima je i Srbija. Prezentacije će biti održane prema sledećem planu:

• 4. oktobra u 19h u Američkom kutku Subotica, Cara Dusana 2
• 5. oktobra 17h u Američkom kutku Novi Sad, Petra Drapsina 3
• 11. oktobra u 17h u Američkom kutku Nis, Obrenoviceva 20
• 12. oktobra u 17h u Američkom kutku Kragujevac, Zorana Djindjica 10/III
• 21. oktobra u 17h u Američkom kutku Beograd, Makedonska 22/I

ZeljkoUSA
17.10.2011, 10:16
Planiram da odem u petak do AK. Postavicu "goruce" pitanje: Sta sa trecim stepenom + Visa skola? Javljam odgovore, nadam se da nece ispasti nesto pa da ne odem.
Ukoliko jos neko planira, vidimo se i uzivo, pozdrav!!!

olivera77
17.10.2011, 14:44
I ja planiram da odem.

Ako imate neka pitanja postavite ih u ovoj temi da bismo mogli da ih postavimo ljudima iz ambasade.

Sacipko
17.10.2011, 16:48
U Nisu bilo, ja nisam cuo i sta sad...
Do godine, ako me ne izvucu :D

outer_space
17.10.2011, 19:37
@ZeljkoUSA molim te, zamoli ih da ti objasne kako to sve uklopiti u slucaju nastavka procedure, zatim sta oni podrazumevaju pod opcijom Advanced degree u nastavku procedure u obrascu DSP-122?

Takodje, mogli bi da ih zamolite da vam pojasne sta oni podrazumevaju pod ponudjenom opcijom Some Graduate Level Courses, da li II stepen studija u Srbiji odgovara toj opciji ili oni nemaju pojma da u Srbiji od skoro postoji i (post)graduate education i na visoj skoli kao i na univerzitetu? Ovde postoji doza dvosmislenosti kod ove opcije nakon reformi visokog skolstva pa se ova opcija sada moze protumaciti na vise nacina (o ovome sam malo piso juce u drugoj temi), a opet sa druge strane DV ENTRY FORM nije pravio izmene verovatno od sredine 90-tih kad je lutrija prvi put i odrzana.

Eto, toliko od mene. Pozdrav.

Sofy
17.10.2011, 21:55
pitanje jako prosto. imam trogodisnju srednju skolu el. tehnicki smer. i 10. godina radnog iskustva u tom zanimanju, zavedeno u radnoj knjizici. Dali imam osnova za prijavu na DV ili ne?

mijan
18.10.2011, 16:03
Planiram da odem u petak do AK. Postavicu "goruce" pitanje: Sta sa trecim stepenom + Visa skola? Javljam odgovore, nadam se da nece ispasti nesto pa da ne odem.
Ukoliko jos neko planira, vidimo se i uzivo, pozdrav!!!
To bi bilo ekstra kada bi im postavio to pitanje srednja trogodisnja + Visa skola!
Bio bih ti i ja zahvalan. Zao mi je ali ja ne mogu doci u tom terminu a smatram da svi koji smo u mogucnosti treba da idemo takve skupove. Na neki nacin forumasi i nisu medjusobno stranci pa bih i ja bih voleo da dodjem i da upoznam sto vise forumasa i da podelimo i razmenimo informacije i misljenja. Prirodan je osecaj da covek zeli nekome pomoci ako je u mogucnosti a mi forumasi nismo vise stranci jedni drugima.
Bojim se da ce njihova prica biti u okviru uopstenih informacija koje vec znamo na forumu, a da na to pitanje ne reaguju u fazonu polako prijavi se pa onda misli o obrascima i obrazovanju. Nesto kao kad krenes u skolu, uce se slova a ti vec naucio sva slova pre skole pa ti dosadno.

olivera77
19.10.2011, 18:21
pitanje jako prosto. imam trogodisnju srednju skolu el. tehnicki smer. i 10. godina radnog iskustva u tom zanimanju, zavedeno u radnoj knjizici. Dali imam osnova za prijavu na DV ili ne?


Koje je zanimanje konkretno? Ako je u rangu 5 i 6 na http://www.onetonline.org/ onda se mozes prijaviti.

Good Spirit
30.10.2011, 23:22
Sutra 31. oktobra od 15 do 16 časova, na zidu naše Fejsbuk strane i putem Tvitera, vicekonzul ambasade SAD u Beogradu odgovaraće na vaša pitanja vezana za dobijanje zelenog kartona i onlajn prijava za vizu. Smislite vaše pitanje i ostavite ga sutra na našem zidu ili ako ste korisnik Tvitera koristite haštag #pitajSAD i naš nalog @USEmbassySerbia.


https://www.facebook.com/usdos.serbia

http://twitter.com/usembassyserbia