ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Subjektivna mišljenja - optimisti vs pesimisti (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=393)

kolja 30.01.2009 00:46

jos bolji primer -ovde postoje agencije koje kao nalaze poslove -Zana je mislim bas negde opisala kako je nasla posao preko jedne takve agencije - e sad u Ny vecina tih agencija je prevara .Te agencije ovde samo naplacaju advance fee -kao obecavaju da ce naci posao za vas a ustvari samo uzimaju novac i jedino sto rade to je stavljaju vas cv na net (monster ,hot jobs itd.) -dosta njih nudi one time lifetime payment ali kad potpisete sa njma oni imaju pravo da uzimaju procenat od vase plate do kraja vaseg zivota .ukratko prva stvar koju sam cuo kao savet ovde je da zaobilazim agencije koje nude poslove ili pomoc pri zaposlajavanju -bar ovde u NY-ku

xeg 30.01.2009 08:19

Koljo sve te razumem i verujem da ima prevara gde god se okrenes ali treba biti ajkula u tom moru da bi se prezivelo ili preci u mirnije vode. Svuda se sve moze za pare, evo meni krivo sto se nismo skupili na vreme, svako udje po neku kintu i kupimo jedno senatorsko mesto u Illinoisu od Blagojevica. Vidis, imao 2 mandata a onda provrila u njemu balkanska krv i postao jedini guverner koji je smenjen u zadnjih 20 godina... i to jednoglasno. Pa i to ne moze svako:grin:

kolja 30.01.2009 10:13

xexexexe tooooo , ma sredicemo ih sve samo polako -sve te probleme koje sam izneo moze covek da prihvati na da nacina -da se uplasi i vrati u srbiju ili iskoristi te mane i pljacku u sistemu i pretvori ih vremenom u svoje prednosti i dobitak ,-znaci mi kao novi emigranti moramo da smo vece ajkule od domacih -gledam Izraelce -skorasnje emigramte iz izraela -prvo sta su uradli to su u rusiji nekako ''nabacili'' papire da su Jevreji (to kosta oko 10000 dolara inace )-vecina ih je ustavri 100 % Ruskog porekla ali na taj nacin se dokopaju Izraela i tu odmah dobiju saru Izraela po njihovom zakonu cim stupe na tlo Izraela su automatski drzavljani -naravno ovi oma na avion pa u USA -tu ''izbunare ''neku cicu koju ozene za papire i vec su u biznisu sa svojom ekipom -razvaljuju samo tako -gde stignu i sta stignu -upoznao sam momka jedva 20-21 godinu -on je do pre 7 meseci bio u Saratovu (Rusija )- za 7 meseci je sve odrario i emigrirao u Izrael i stigao u USU i ozenio se i nabacio biznis sa polovnim kolima .na moje pitanje jer je stvarno Jevrejin(izgleda ko viking inace ) grohotom se nasmejao ali drzi jarmulku na glavi .sad ti vidi .''faint heart never won the fair lady '' sto bi rekli braca englezi

Lucky 30.01.2009 14:52

kolja stvarno su zanimljive ove price, mislim shana, prevara, kamioni, avioni..
ali da te pitam druze:
Sta ti konkretno radis od kad si dosao ovamo? (osim sto konstatno budzis svoj resume)

kolja 30.01.2009 18:59

xexee snalazim se prodajuci delove za avione ,kamione itd. salim se naravno - saljem te nabudzene cv-ije na sve strane - za sada je upalilo na jednom mestu -to sam vec opisao na jednom postu - inace radim neku trgovinu on line -dace bog da krenem i sa nekim drop shipingom za neke muzicke instrumente uskoro -naravno jurim i za moju profesiju (slikarstvo ) ali mrka kapa -teraju me u moleraj ali jos ne bi da se zalecem sa time -jurim ukratko na sve strane -zato i toliko ''interesantnih ''prica -trudim se stvarno da udjem svuda i svakog smaram za savet ili anegdotu .u jednom trenutku sam hteo da dodjem cak i a floridu ali kao nesto mrda i ovde pa rek'o ajde da ostanem bice dana

bibi 30.01.2009 20:37

Ma, ne znam...
Dugo sam razmisljala da li uopste da komentarisem, pa evo resih da napisem svoje razmisljanje na ovu temu.

Volim da mislim o sebi kao o umerenom optimisti, ali sam daleko od onih koji veruju da ce im odlazak u USA resiti sve probleme.

Ipak nadam se da moze da resi bar neke. I upravo zbog toga sam i odlucila da pisem, jer me Koljini postovi duboko uznemire...

Ne odobravam nacin na koji Kolja i njemu slicni zive i posmatraju druge ljude. I ne zelim da budem u blizini takvih ljudi. Ne volim kad vidim da neko prica logorejicne price, dok sve vreme razmislja na koji nacin moze da iskoristi svoje sagovornike, kako moze da ih prevari i da "ispadne" pametniji od njih.
Ponekad mi se cini da je sve ovo sto nam se desilo (na prostorima bivse YU), velikim delom posledica upravo takvih pogleda na svet... Pa da li je neko u svemu tome ispao najpametniji?

Priznajem i ovo: od tih i takvih muljatora mi se dize kosa na glavi, iako nikad nisam bila zrtva (ili bar nisam primetila da me je neko "osisao").

I, ako je takav nacin neophodan da bi se opstalo i prezivelo, cak i u USA, onda cu ozbiljno poceti da razmisljam da odustanem od odlaska. Jer ne zelim da povredim nikoga, ne zelim da postanem bezobzirna i bezdusna, i da unistavam tudje zivote, samo kako bih izvukla neku korist za sebe, isto koliko ne zelim ni da mene neko iskoristi, prevari...

Zelim da verujem da je na ovoj nasoj planeti procentualno vise onih dobronamernih, koji ce ti pomoci i ako ne moraju, koji te nece slagati i prevariti iz cistog zadovoljstva, samo kako bi uzdigli sebe (u svojim i tudjim ocima) ili samo kako bi gledali tebe kako se mucis...

Da li gresim? Da li je "Koljin" nacin zaista jedini moguci za prezivljavanje i postignuce uspeha? I cemu to vodi... Zamislite samo kako bi nam svet izgledao kada bi svi postali takvi... Brrrrrrr... Stresam se od uzasa!

Sloba_Kg 30.01.2009 23:14

Citat:

Prvobitno poslao korisnik kolja (Poruka 7097)
-naravno jurim i za moju profesiju (slikarstvo ) ali mrka kapa -

Pa sto ne rece da ti je slikarstvo profesija!!! Sigurno sam procitao ali sam zaboravio.
Potrazi Radovana Laleta Djurica tu u NYC, on je rodom iz Nis(a) :) i akademski je slikar. Ima i svoju fondaciju a i jedan je od kljucnih ljudi zasluznih sto je kompanija Filip Moris dosla u Srbiju. Znaci AZDAJA.
Zivi u Kvinsu (mislim) a ima atelje na Menhetnu (potrazicu pa cu ti reci kako se zove)
Dakle probaj da ga nadjes, mozda se desi da ti pomogne, preko 30 godina je tamo ali je cesto i ovde(i svuda po svetu)
Nadam se da sam ti makar malo pomogao

kolja 31.01.2009 00:22

xxexexe Slobo razmisljamo u istom pravcu -naravno da sam cuo za njega -cak sam ga i upoznao nekad davnih 80-tih na nekoj izlozbi u Beogradu - znam gde mu je atelje-njegove kolege sa studija su mi bili profesori -znam ustvari sve koje se bave ''mojom''profesijom ovde -odnosno ili znam gde su ili sta rade ovde u NY -ne mogu ipak da banem tako kod ljudi ali cu stici do njega kad tad - obisao sam tonu galerija i taj neki moj portofolio nosim okolo i radove drugih nekih kolega aki je sve to sad dosta tanko -svi govore nista do druge polovine godine .Ford fondacija mi je cilj -oni jedini nesto i investiraju ozbiljnije u u umetnost ali spisak umetnika koji im traze donacije nikad veci -hvala u svakom slucaju -moj neki zahtev za art grant bi trebalo da je kod njih za oko mesec dana pa onda sto kazu boze pomozi .

kolja 31.01.2009 00:46

:inluv: u bre bibi ocrni me ti nacisto -sta da ti kazem ako dodjes ovde sa puno para onda si na konju ne moras da sa vidjas ni sa kim -ali ako dodjes da radis nesto onda si bar sto se tice NY in the ''tight spot ''-jer ne da ce da te osisaju (a i ima da te sisa kako ko stigne) nego ce jos da te nateraju da im kazes hvala -citav sistem ovde je napravljen i postavljen samo sa jednim ciljem da te iscedi do maksimuma a da ti vrati u zamenu sto manje -ako se prepustis i budes fin prema svima i kao da ih ne povredis ima da te samelju i ispljunu jos ce da ti se nasmeju u lice (cula si za izraz sucker)-mozda je to surovo sto kazem ali ti je to fact of life ovde -opet kazem ne govorim to da bi nekog uplasio ili opravdao neke svoje postupke nego je to jednostavno tako -ovde je kriza -nema poslova kao sto bi trebalo da bude u normalnim okolnostima i takva situacija izvlaci ''sve najbolje'' iz ljudi ovde -bar u NY -ima dosta ljudi iz srbije koji se pakuju za nazad to moram da ti kazem -dodju ovde pokusaju i upadnu u takve situacije koje sam opisao u mojim postovima i tu nastanu takvi lomovi koje stvarno ne bi voleo da opisujem ovde -okrenu sa ljudi jedni pritiv drugih zacas -pokvare se veze i brakovi -pucaju prijateljstva itd .zao mi je sto ti se kosa dize na glavi od ovakvih kao ja :inluv: ali druze ili drugarice moja ako dolazis ovamo (u NY) jedina tvoja odbrana protiv svega toga je bas to sto sam opisao u postovima - ne fermas nikoga i ''picis '' prema nekom svom cilju , a na tvom putu do ''americkog sna ''mozes da racunas samo na par prijatelja (mozda?) i na tu sivu masu izmedju usiju -ne kazem da gazis ljude niti da nekoga nipodastavas ali ti imas jako malo vremena ovde od momenta kad stignes pa do trenutka kad osetis da ti se dzep prazni rapidno i da sutra imas ''post'' kad mu vreme nije -onda je druga prica i tvoj komentar bi verovatno bio drugaciji da si ovde -odnosno sigurno ga ne bi ni bilo -ovako na daljinu sta da ti kazem osim da si mi ti ziv(a) i zdrava pa se vidimo sa ove strane atlantika PS E sad optuzba da sam odgovoran za raspad bivse Yuge je stvrno ''rich''-mislim ne znam kako bi to izgledalo na mom CV-ju a opet mozda............

kolja 31.01.2009 03:39

Ah ,kao i uvek zaboravih da dodam par (bitnih)stvari -u vezi onoga sto sam napisao oko intervjua i "manipulacija" oko toga - imas citavu biblioteku ovde -verovatno bar par stotina naslova na temu kako dobiti posao i proci intervju -manipulativne tehnike dobijanja posla su ovde opste prihvacene norme (bar sudeci po broju autora koji su ih uvrstili u svoje knjige )-ukratko te ''muljevine ''su ovde standard procedure -imas cak i ''casove '' iz toga gde su predavaci eksperti iz oblasti ''muljaze"' -preleteo sam par tih knjiga i mogu reci da su moju komentari ( da nekazem saveti) naivni prema onome sto ova gospoda pisu u svojim''udzbenicima '' i daju savete -na primer savetuju sve do u sitnih detalja - cak koje boje treba da bude donji ves onoga koji ide na intervju -''distraction ''tehnika onoga koji radi intervju da ne kazem narodski ''kako zbuniti neprijatelja '' je omiljeni topic -sve od spominjanja ''casual sexual encounters'' -ako je muskarac ''ispitivac'' pa do ''current fashion topics '' ako je zena ona koja intervjuise -je dozvoljeno u bitci da se posao osigura ;sto se tice mita da bi se isti dobio -imas web sajtove koji obradju ju ovu tematiku do sitnih creva -pa cak i kako da nabacis svoju ''ponudu'' na najbolji moguci nacin a da te neprovale ili odbiju .u emigrantskim novinama imas detaljnije (na spanskom) opisane tehnike od podmicivanja (sa sve crtezima !!! i pismima zhvalnosti zadovoljih ucenika) do procedure sta raditi ako si uhapsen kao ilegalac . mislim mozemo da se pravimo veverice i da kazemo ijuuuuuuuuuuu uzas kako to pa nije moguce itd i da ignorisemo stvarnost ali ovde u USA je tako i sad sta .......da placemo?da proklinjemo dan kad smo dosli?i sto smo uopste dolazili? da se vratimo kod mame i tate ?DON'T HATE THE PLAYER HATE THE GAME

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 11:43.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.