![]() |
WOOW!? Uvek me iznova iznenadi bezgranicna ljudska pohlepa. E, ako posle gledanja ovog wrathovog filma iko moze da kaze onako bezbrizno, da ce i dalje verovati sta im CDC i FDA kazu i vakcinisati svoje dete kada god oni to preporuce, ja jednostavnoi skidam kapu takvim ljudima i kazem vi ste zasluzili da vam se desi sta god da vam se desi...ali mi je do neba zao te dece koja gledaju placnim ocima u roditelje verujuci im kad kazu, ne brini, brzo ce da prodje i bice sve ok...da ja vakcinisem svoje dete uprkos my better judgment iako sam sve ovo cuo i, nedaj boze nesto slicno se desi kao u ovom filmu, ja ne verujem da bih od osecanja krivice docekao sledeci dan...
|
Citat:
I naravno, nista me ne iznenadjuje u ovom vremenu kapitalizma... Veliki je problem sto je to sve uvezano...zdravstvo - zakoni - farmaceutske tvrtke...pa neke vakcine moras po zakonu da primis, to te i ne pitaju.. Mislim, ko god pogleda film da nece ostati ravnodusan, i da ce barem dvaput razmisliti prije nego tek tako olako pristane da se njegovom djetetu ubrizga sve sto tamo neki biznismen kaze... |
Score, bice valjda sve ok za taj ljekarski. Pa, valjda su ljudi...Ja inace mislim da si ti prvi na ovom forumu koji je odbio vakcinaciju. A i mene sve vise pecka sta cu i kako cu...ali hajde imam jos vremena da se o svemu informisem :book:...samo sto vise citam, sve mi veca muka.. :blink:
Tako, prokopah jaaako interesantan clanak.. http://www.uke.hr/priroda/Lice%20i%2...akcinacije.pdf.. Preporucujem! |
Citat:
|
Score ja sam odgledala i ako traje 1h.Tuzna prica o coveku koji je zaglavio u zatvor,jos tuznije sto te bebe vise nema.
Nisam neki zagovornik da se po svaku cenu primaju vakcine za sve i svasta(zadnju sam primila tetanus jos u srednjoj skoli,pre jedno 15 godina).Nikada nisam primala sezonske.Ali bih normalno pristala da moja deca po rodjenju dobiju obavezne vakcine,kud' milioni druge dece tu i moja. Postujem tvoje protivljenje prema vakcinama,ali su,koliko sam shvatila ,tvoja deca po rodjenju i kasnije primala obavezne vakcine. Shvatam da postoje nus pojave,ali zar ne postoje nus pojave i za sve lekove koje u svom zivotu unosimo u organizam.Znamo svi da je farmaceutska "mafija" najjaca na svetu,ali isto tako bez mnogo njihovih produkata mnogi od nas ne bi vise bili zivi. Koliko sam shvatila u filmu se govori i o tome da je lekarska greska bila da detetu sa losim zdravstvenimn stanjem ipak daju vakcine,a znamo svi da se lekarske greske desavaju svakog dana,svima oko nas.Bas sam nocas hledala na ID discovery Dr G,devojka od 18 godina je umrla jer joj doktori nisu na vreme otkrili vanmatericnu trudnocu,nisu napravili ni obicne hormonske testove. A sto se tice coveka koji je bio osudjen za ubistvo svog deteta to je vec stvar propusta u sudstvu. |
Danas dobih ovo na mail, pa da podijelim s vama, koje interesuje ta tema..
http://rapidshare.com/files/42465943...mpiranosti.doc |
Vakcinisanjem smo se uspeli otarasiti jedne od najvećih napasti čovečanstva - boginje (Smallpox), ili ti Variola Vera. Ako je neko malo matoriji na ovom forumu, možda će se i sećati iznenadne epidemije koja se pojavila u tadašnjoj Jugoslaviji i obaveznoj vakcinaciji koja je usledila, e, zbog nje od ove bolesti ne moramo da strahujemo, jer je to prva bolest koju smo uspeli 100% da uklonimo sa Zemljine površine zahvaljujući pravovremenoj reakciji i naučnicima koji su omogućili ovu vakcinu. Od biblijskih vremena ljudi su umirali ili ostajali slepi zbog ovih boginja... I Staljin je npr. imao veliku količinu ožiljaka na licu od njih. Više ne. Vakcinisanjem danas našoj novorođenoj deci dajemo prednost i čuvamo ih od boginja, dečije paralize i sl. opakih bolesti.
Status boginja je "EW" - extinct in the wild http://en.wikipedia.org/wiki/Smallpox Vakcine su ništa više do usmrćenih virusa/bakterija/čega već koji se ubacuju u vaš krvotok kako bi vaš imuni sistem prepoznao o kojoj se bolesti radi, i "naučio" kako da se protiv nje bori (stvaranjem antitela). Pošto su "usmrćene" ili "ošamućene" varijante tih virusa/bakterija ubačene u naš krvotok, nećemo se od njih razboleti. Naravno, možda se nađe neka tura vakcina koja sadrži nedovoljno usmrćene klice, pa dolazi do zdravstvenih problema. Nekad je i sadržaj same vakcine problem tj. njen rastvor, za koji neki tvrde da imaju štetna dejstva... Ipak, da ima zaista tolikih štetnih dejstava, ne bi te vakcine koristili SVUGDE, od SAD-a, do njenih najvećih neprijatelja - Irana, Severne Koreje i sl. Vakcine SVI koriste. Kada se priča o broju (nažalost) umrle dece, uporedite to sa brojem dece koje je dan danas živo zahvaljujući tim istim vakcinama. Raditi matematiku sa brojem ljudskih života jeste teško, ali šta je alternativa...? Da ne vakcinišemo našu decu? Što se mene tiče - ne hvala. Ne želim da budem stavljen u isti koš sa određenim afrikancima koji svoju decu vode kod šamana da ih "isceljuje", a da je 300m od sela stanica za vakcinisanje... :smrc: |
Zao mi je sto nisam znala koliko su vakcine "dobre" prije nego su mi vakcinisali djecu. Mladji sin mi je u velikom problemu zbog istih:realmad:
Da li postoji nacin da se izbjegnu te vakcine na ljekarskom pregledu? Treba li da promijenim vjeru ili nesto sicno da uradim? Ako to bude uslov za dobijanje vize nece nas gledat u Americi:no: |
Citat:
Trazice verovatno da primis MMR, DiTP, za drasle, a za decu, ako ista, onda Hapatitis B, koji zahteva re-vakcinaciju za mesec i dva - tri ukupno. Smatraj ih minimalnim nuznim zlom, i kontrolisi sta ti daju, informisi se. Sve zavisi od tvoje zelje da tamo odes, i sta si u stanju da otrpis za ono sto hoces. |
Citat:
Citat:
Citat:
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 02:35. |
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.