ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Prijava na Lutriju (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=2)
-   -   Fotografija za prijavu (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=1475)

Green 29.10.2020 10:43

Citat:

Prvobitno poslao korisnik MatijaX (Poruka 81417)
Ovo za fotku...kao i svake godine u vremenu desetog mjeseca, odem do foto studija, da mi tamo lupe jednu najjednostavniju fotku kao za dokumente, te da mi je tako u digitalnom obliku stave na stick kako bi mado mogao prenijeti istu na svoj komp.

Slika je sirova u digitalnom obliku bez ikakve obrade.

Eh, onda mado pokrenem Photo Tool, te sliku centriram tako da je vugla između dva zelena kruga. Više puta to moraš povećavati i smanjivati dok dobro centriraš vugla. I onda preko toga programa dobiješ pravu sliku.

Još dodatno sliku provjerim na Internetu preko ovih stranica Free Green Card Photo Check & ovdje.

Ako niste vješti u tim stvarima, jednostavno odite do fotostudija i tražite da Vam naprave sliku za US vizu. Ili dodatno pošaljite svoju sliku preko neke stranice(npr.), pa vam oni to naprave za neke sitne pare.

Nastojte se potruditi oko slike i dati neku paru, jel' je u pitanju vaša bolje svjetla budućnost.

Proverio sam fotografiju kojom sam aplicirao za zelenu lutriju na ovu stranicu https://dvlottery.me/dv-lottery-photo-checker

i dobio sam da je fotografija u redu i da ispunjava uslove.

edo edoni 29.10.2020 12:57

Citat:

Prvobitno poslao korisnik MatijaX (Poruka 81417)
Ovo za fotku...kao i svake godine u vremenu desetog mjeseca, odem do foto studija, da mi tamo lupe jednu najjednostavniju fotku kao za dokumente, te da mi je tako u digitalnom obliku stave na stick kako bi mado mogao prenijeti istu na svoj komp.

Slika je sirova u digitalnom obliku bez ikakve obrade.

Eh, onda mado pokrenem Photo Tool, te sliku centriram tako da je vugla između dva zelena kruga. Više puta to moraš povećavati i smanjivati dok dobro centriraš vugla. I onda preko toga programa dobiješ pravu sliku.

Još dodatno sliku provjerim na Internetu preko ovih stranica Free Green Card Photo Check & ovdje.

Ako niste vješti u tim stvarima, jednostavno odite do fotostudija i tražite da Vam naprave sliku za US vizu. Ili dodatno pošaljite svoju sliku preko neke stranice(npr.), pa vam oni to naprave za neke sitne pare.

Nastojte se potruditi oko slike i dati neku paru, jel' je u pitanju vaša bolje svjetla budućnost.

Naravno zato sam malo i dosadan. Jel ok samsun s8 plus da se uslikam i onda da platim na ovoj stranici da mi odrade sve?

svetlana33 29.10.2020 16:51

Citat:

Prvobitno poslao korisnik edo edoni (Poruka 81425)
Naravno zato sam malo i dosadan. Jel ok samsun s8 plus da se uslikam i onda da platim na ovoj stranici da mi odrade sve?

Ako ti fotografija u startu nije dovoljno dobra nemoj da uplacujes nista, jer ponekad se npr premala fotografija naprosto ne da dobro uraditi. Bolje da na kompjuteru pokrenes alat (aplikaciju) za podesavanje ili promenu velicine (photo converter/resizer) i tamo ukucas da ti izadje u pixelima 600x600 ALI pazi da ne propustis da ti ratio, odnosno merni odnos bude "as original" kako ti fotografija ne bi izasla iskrivljena, npr razvucene glave i slicno..Namestis ili proveris DPI da odgovara 300, eventualno izrezes (crop) da bude kvadrat jednakih strana i konvertujes.. Odnosno stisnes convert.. Ta slika treba da odgovara. Kod fotografije pazis da je glava u centru i da se vidi gornji deo torza. Ako ti je ovo komplikovano onda pitaj bilo kojeg drugara, svatko tko koristi kompjuterske programe ili igrice zasigurno ce moci da ti uradi.

edo edoni 29.10.2020 17:01

Citat:

Prvobitno poslao korisnik svetlana33 (Poruka 81427)
Ako ti fotografija u startu nije dovoljno dobra nemoj da uplacujes nista, jer ponekad se npr premala fotografija naprosto ne da dobro uraditi. Bolje da na kompjuteru pokrenes alat (aplikaciju) za podesavanje ili promenu velicine (photo converter/resizer) i tamo ukucas da ti izadje u pixelima 600x600 ALI pazi da ne propustis da ti ratio, odnosno merni odnos bude "as original" kako ti fotografija ne bi izasla iskrivljena, npr razvucene glave i slicno..Namestis ili proveris DPI da odgovara 300, eventualno izrezes (crop) da bude kvadrat jednakih strana i konvertujes.. Odnosno stisnes convert.. Ta slika treba da odgovara. Kod fotografije pazis da je glava u centru i da se vidi gornji deo torza. Ako ti je ovo komplikovano onda pitaj bilo kojeg drugara, svatko tko koristi kompjuterske programe ili igrice zasigurno ce moci da ti uradi.

Ma mislio sam da se uslikam sa drugom preko telefona i da ubacim sliku u ovoj aplikaciji da mi odrade valjda bi dobro ispala,ili da mi drug to odradi preko racunara pa poslije da ubacim u ovu aplikaciju? Nisam bas strucan da znam dali je fotografija u startu losa?

svetlana33 29.10.2020 17:21

Citat:

Prvobitno poslao korisnik edo edoni (Poruka 81428)
Ma mislio sam da se uslikam sa drugom preko telefona i da ubacim sliku u ovoj aplikaciji da mi odrade valjda bi dobro ispala,ili da mi drug to odradi preko racunara pa poslije da ubacim u ovu aplikaciju? Nisam bas strucan da znam dali je fotografija u startu losa?

Vidi sada sam proverila onu aplikaciju koja je za telefone, zove se dv lottery photo tool (a ta je besplatna) i u redu je. One druge nisu bas sigurne osim sa usa gov. sajta, mada kod dosta fotografija zna da bude kao i kod ove da izgleda kao da ne prolazi, nisu bas idealna poklapanja mera prema aplikaciji jer one nisu savrsene odnosno ljudi imaju razlicite glave. Pa da ti ne komplikujem zivot samo se uslikas i namestis glavu, odnosno povecavas krugove i kad namestis kliknes, ona odreze, i koliko vidim sve je po merama. A drugu daj ako nisi siguran da ti proveri

edo edoni 29.10.2020 17:31

Citat:

Prvobitno poslao korisnik svetlana33 (Poruka 81430)
Vidi sada sam proverila onu aplikaciju koja je za telefone, zove se dv lottery photo tool (a ta je besplatna) i u redu je. One druge nisu bas sigurne osim sa usa gov. sajta, mada kod dosta fotografija zna da bude kao i kod ove da izgleda kao da ne prolazi, nisu bas idealna poklapanja mera prema aplikaciji jer one nisu savrsene odnosno ljudi imaju razlicite glave. Pa da ti ne komplikujem zivot samo se uslikas i namestis glavu, odnosno povecavas krugove i kad namestis kliknes, ona odreze, i koliko vidim sve je po merama. A drugu daj ako nisi siguran da ti proveri

Hvala puno znaci prvo da se uslikam na toj aplikaciji sto si navela,pa poslije da odem na onaj link uplatim 5 eura,ubacim sliku i to je to? Inace dok sam igrao slikao sam se uvijek u fotografskoj radnji medjutim sada je ovdje neki lockdown pa ne rade plus nije cijena kao kod nas na balkanu nekih 25 eura platim

svetlana33 29.10.2020 17:55

Citat:

Prvobitno poslao korisnik edo edoni (Poruka 81431)
Hvala puno znaci prvo da se uslikam na toj aplikaciji sto si navela,pa poslije da odem na onaj link uplatim 5 eura,ubacim sliku i to je to? Inace dok sam igrao slikao sam se uvijek u fotografskoj radnji medjutim sada je ovdje neki lockdown pa ne rade plus nije cijena kao kod nas na balkanu nekih 25 eura platim

Ma ne.. Uslikas se na toj aplikaciji ili normalno u telefonu i s tom aplikacijom, odnosno dv lottery photo (ne ovim ostalim online na netu) koju predhodno mora da instaliras, a onda na njoj to uradis, samo namestis unutar krugova kako idu uputstva i kliknes, i to ti je gotovo. A posle neka ti ako bas zelis drug samo proveri vrednosti fotografije sto je jednostavno. Klik misem na details, ili u programu za fotografije imas pod podaci o datoteci gde ti pisu vrednosti. :pozz:

svetlana33 29.10.2020 18:08

Ovo sto pitas da li treba da ides u tu online aplikaciju, ne, ova je ista ako ne i bolja, po meni te online cak i nisu bas nesto proverene jer nemozes da namestis tacnu vrednost, pa postoji mogucnost da nesto ne odgovara ako je oni urade. Medjutim mozes posle kad vac imas preko ove aplikacije uradjenu fotografiju, da je proveris na ovim tvojim online, nece ti dati da je odstampas, tj imati ce zastitne logove po njoj, pa nemozes da je koristis bez da platis, ali mozes videti rezultat i donekle vidis da nista nije promenjeno niti rezano, pa po tome znas da si vec imao ok uradjenu i da ti niti nece trebati.
Znaci ovu iz aplikacije nista ne treba da platis... :papa:

edo edoni 29.10.2020 18:09

Citat:

Prvobitno poslao korisnik svetlana33 (Poruka 81432)
Ma ne.. Uslikas se na toj aplikaciji ili normalno u telefonu i s tom aplikacijom, odnosno dv lottery photo (ne ovim ostalim online na netu) koju predhodno mora da instaliras, a onda na njoj to uradis, samo namestis unutar krugova kako idu uputstva i kliknes, i to ti je gotovo. A posle neka ti ako bas zelis drug samo proveri vrednosti fotografije sto je jednostavno. Klik misem na details, ili u programu za fotografije imas pod podaci o datoteci gde ti pisu vrednosti. :pozz:

Hvala i izvini malo te smaram. Dv lottery photo tool imaju dvije na app storu skinuo sam ovu sa vise preuzimanja valjda je ta?

svetlana33 29.10.2020 18:20

Citat:

Prvobitno poslao korisnik edo edoni (Poruka 81434)
Hvala i izvini malo te smaram. Dv lottery photo tool imaju dvije na app storu skinuo sam ovu sa vise preuzimanja valjda je ta?

Nisam sigurna jer nisam proveravala sve, skini onu s americkom zastavom, tu sam proverila a i jer znam da jedna od ovih ostalih u sebi ima program podesavanja pozadine (background) a to je vec, da tako kazem lutrija da se s time igra. Lol

edo edoni 29.10.2020 18:23

Citat:

Prvobitno poslao korisnik svetlana33 (Poruka 81435)
Nisam sigurna jer nisam proveravala sve, skini onu s americkom zastavom, tu sam proverila a i jer znam da jedna od ovih ostalih u sebi ima program podesavanja pozadine (background) a to je vec, da tako kazem lutrija da se s time igra. Lol

Da ova nema nikakve dodatne opcije sto sam skinuo hvala jos jednom

svetlana33 29.10.2020 18:25

Aha.. Sad vidim da su dve skini ovu od Ajren de Klerk, meni je ranije pod free ponudio samo tu, tako da znam da je ta ok... No ne znaci da je druga losa.. Proverit cu do sutra..tu smo da pomognemo jedni drugima koliko mozemo...

edo edoni 29.10.2020 21:00

Citat:

Prvobitno poslao korisnik svetlana33 (Poruka 81437)
Aha.. Sad vidim da su dve skini ovu od Ajren de Klerk, meni je ranije pod free ponudio samo tu, tako da znam da je ta ok... No ne znaci da je druga losa.. Proverit cu do sutra..tu smo da pomognemo jedni drugima koliko mozemo...

Ma znam ja to odraditi al ne vjerujem sam sebi hehe pa onda bolje provjerit sve u detalje i podijeliti iskustva mada ova druga ne djeluje lose isto aplikacija ali pohrani negdje sliku pa je ne mogu naci

nikita61 30.10.2020 12:58

Od fotografa sam dobila 2 fotografije, jedna je 600X600, druga 1200X1200. Kada se ubace u validator, 1200X1200 smanjim i dobije se 600X600, sa boljom rezolucijom, nego kada ubacim 600X600, iako je dobro slikao sa distanciranom glavom. Znaci saljem ovu 1200X1200 koju sam cropovala?

MatijaX 30.10.2020 17:02

@nikita61

Da, tako je. Ako je Photo Tool odradio svoje, znači da je više-manje oke.
Još možete ako želite provjeriti fotku online dal' je oke.

nikita61 31.10.2020 08:55

Ma meni inace i fotografije dobijene od fotografa bez photo toola prodju verifikaciju, ali je objekat za nijansu veci od zelenog okvira, pa je zato malo cropujem. Hvala na odgovoru! Pozdrav.

tectonic 03.11.2020 09:50

Kako da smanjim sliku koja ima sledece karakteristike
- velicina 252 kb
- dimenzije 1533 x 2048
- rezolucija 96 dpi
- dpi 24,
a da bude odgovarajuca. Glava je samo malkice preko onih ovals u photo tools i nikako ne mogu da je smanjim vise od toga, a da bude dobra.
TY

Svenson 06.11.2020 03:24

Citat:

Prvobitno poslao korisnik tectonic (Poruka 81500)
Kako da smanjim sliku koja ima sledece karakteristike
- velicina 252 kb
- dimenzije 1533 x 2048
- rezolucija 96 dpi
- dpi 24,
a da bude odgovarajuca. Glava je samo malkice preko onih ovals u photo tools i nikako ne mogu da je smanjim vise od toga, a da bude dobra.
TY

Slikaj se ponovo i trazi neisecenu fotografiju od fotografa. Meni nije pasovala fotografija koju su mi dali, pa sam otisao i uzeo neisecenu fotografiju onda sam je dobro namestio.
Mozda je bolje da ides kod fotografa koji je vec radio slike za americku vizu ili Zelenu lutriju

tectonic 06.11.2020 12:44

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Svenson (Poruka 81542)
Slikaj se ponovo i trazi neisecenu fotografiju od fotografa. Meni nije pasovala fotografija koju su mi dali, pa sam otisao i uzeo neisecenu fotografiju onda sam je dobro namestio.
Mozda je bolje da ides kod fotografa koji je vec radio slike za americku vizu ili Zelenu lutriju

Hvala na odgovoru, druže. Snašao sam se i prijavio sebe i članove porodice. Malo sam sam uradio reposition i photo tool je prihvatio. Tog dana mi se mozak pomutio načisto, te sam kasnije uspeo da sednem i ponovo cropujem. Prethodne 3 godine slikali smo se kod fotografa. Ove godine home made edition, pa videćemo, slike i nisu neke. Beli zid i blic, dete neće da se slika :rofl: cirkus opšti.
Haos, kao što je i cela ova godina.
Vidimo se u maju.

difusion 07.11.2020 14:18

Pustam sliku da proverim na ovaj sajt https://dvlottery.me/dv-lottery-photo-checker , ali nece da ucita i kad ucita ne izlaze rezultati , jel ovo oficijalni photo checker ili ne ?

alek96 07.11.2020 14:45

FIG_cropper tool ne radi :/

Zdravo, imam problem sa FIG_cropper toolom za proveru ispravnosti fotografije. Naime skinuo sam pomenuti tool sa njihovog sajta, i otvorio ga u Internet Exploreru (kao sto i oni kazu da treba), mendjutim imam problem prilikom uploada slike. Slika jednostavno nece da se ucita.
Da li ste imali ovakvih problema i ako moze savet kako to resiti?
Hvala unapred :)

Lazar90 07.11.2020 16:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik alek96 (Poruka 81561)
Zdravo, imam problem sa FIG_cropper toolom za proveru ispravnosti fotografije. Naime skinuo sam pomenuti tool sa njihovog sajta, i otvorio ga u Internet Exploreru (kao sto i oni kazu da treba), mendjutim imam problem prilikom uploada slike. Slika jednostavno nece da se ucita.

pokretni tool preko GOM plajere, ili nekog drugog plejera. Ja sam tako.

Lazar90 07.11.2020 16:47

Citat:

Prvobitno poslao korisnik difusion (Poruka 81560)
Pustam sliku da proverim na ovaj sajt https://dvlottery.me/dv-lottery-photo-checker , ali nece da ucita i kad ucita ne izlaze rezultati , jel ovo oficijalni photo checker ili ne ?

nije
The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 50 characters.

Svenson 10.11.2020 02:24

Citat:

Prvobitno poslao korisnik alek96 (Poruka 81561)

Proveri u kom formatu je slika. Treba da bude JPEG format. Za svaki slucaj koristi standardni, ne ove nove verzije koje bolje komprimuju sliku ili koristi Paint program iz Windowsa, ako nemas Photoshop ili GIMP

Lowzyyy 05.11.2021 21:36

Sta tacno znaci off white pozadina? Da li bi ova slika bila validna za prolaz?
https://imgur.com/a/2GxRhVy

Inace njihov novi tool je uzasan. Nema sablon gde treba da uguras lice, kosu, bradu...

MatijaX 06.11.2021 21:51

@Lowzyyy

Po meni je okay.
Al' najbolje da odeš u foto radnju, da ti naprave fotke za US vizu.

I sam se najviše svake godine brinem dal bu mi fotka bila okay il' ne, al ono odeš profiću, te riješi se tih problema.
:punk:

Svenson 08.11.2021 02:06

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Lowzyyy (Poruka 83666)
Sta tacno znaci off white pozadina? Da li bi ova slika bila validna za prolaz?
https://imgur.com/a/2GxRhVy

Inace njihov novi tool je uzasan. Nema sablon gde treba da uguras lice, kosu, bradu...

Pogledaj ranije postove ovde. Ima jedan PDF sa starom verzijom testa za sliku.

Inace, slika je dobra, ali vidi se da drzis kameru/telefon. ;) Selfi :obrva:

Ata93 08.11.2021 18:41

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Svenson (Poruka 83670)
Pogledaj ranije postove ovde. Ima jedan PDF sa starom verzijom testa za sliku.

Inace, slika je dobra, ali vidi se da drzis kameru/telefon. ;) Selfi :obrva:

Ljudi moji,ja sam se uslikao u wc ( u kadi) jer sam samo tu u stanu imao bjeli zid u pozdaini(zadnji dan ),selfi obicni i evo me na Floridi.Tako da to nema nikakve veze izgledaa 😉 Pozdrav i puno srece svima.

Svenson 09.11.2021 01:50

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Ata93 (Poruka 83674)
Ljudi moji,ja sam se uslikao u wc ( u kadi) jer sam samo tu u stanu imao bjeli zid u pozdaini(zadnji dan ),selfi obicni i evo me na Floridi.Tako da to nema nikakve veze izgledaa 😉 Pozdrav i puno srece svima.

Kad ovo procitaju spijuni iz USCIS-a, moraces da izrecitujes svih 50 drzava na ispitu za drzavljanstvo. :;D:

Lazar90 09.11.2021 10:45

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Ata93 (Poruka 83674)

Ilija Djokovic ti li si ? :lool:
The message you have entered is too short. Please lengthen your message to at least 50 characters.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 20:21.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.