ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Social Security Number & Green Card (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=16)

Orhideha ideja 10.07.2021 16:37

Citat:

Prvobitno poslao korisnik zhywojeen (Poruka 83391)
Citajte starije postove, sve informacije su na ovom forumu!

Ja sam dosao u US pre skoro 6 godina, nisam znao nikoga niti bio ovde ikada. Samo sam citao forum i svqaki korak sam uradio na vreme i kako treba, bez cekanja i gubljenja vremena jer su drugi vec opisali svoja iskustva.

SSN vam govore na aerodromu da ce vam poslati, ali iskustvo svih ljudi kaze da posle par dana od sletanja odete u SSN Office i proverite pa ako nema nista predate novi zahtev. GC se placa jos pre polaska u US, da bi se samim ulaskom aktivirala izrada i dobijate je u roku od 3 meseca. Mozete uplatiti i kad dodjete u US ali cete onda verovatno cekati duze. SSN vam treba za posao. Kao zamena za GC je vasa viza u pasosu - ne morate cekati GC za zaposlenje ako imate SSN.

Hvala Vam na odgovoru. Mi smo usla na vizu koja je istekla, jer smo poseban slucaj, zato duze vrijeme i ne pratim forum objave. Bukvalno su nam u 10 dana sve javili i rekli da kupimo karte. Idemo danas u SSN office da vidimo dokle smo :budalo:

neus 11.07.2021 06:52

Gdje ste sletjeli? Ako ste u oblasti NY, javite se, mogu pomoći možda oko posla i sl.

Orhideha ideja 12.07.2021 18:15

Citat:

Prvobitno poslao korisnik neus (Poruka 83396)
Gdje ste sletjeli? Ako ste u oblasti NY, javite se, mogu pomoći možda oko posla i sl.

Jesmo, trenutno smo u Kinnelonu do 29og smo uplatili smjestaj preko Airbnba. Poslije nemam pojma gdje cemo, jer imamo malu bebu pa smo zbog nje htjeli direktan let

Greta 12.07.2021 18:54

Meni je u ambasadi rečeno pošto sam generacija 2020 da bi mi sa zelenom kartom trebao stići i ssn međutim zelena karta je stigla krajem aprila a ssn još ne. Gdje se treba prijavit za dobiti ssn? Dali može online prijava?

mveruovic 13.07.2021 01:07

Pozovi lokalni SSA i vidi da l su se otvorili da rade sa strankama. Idite i aplicirajte, SSN nikom nije stigao kako su rekli.

slucajni_prolaznik 13.07.2021 01:19

Najiskrenije bih predlozio svima da pri intervju-u stikliraju (ako ta opcija jos postoji) da ne zele da im se automatski dostavi SSN, tako da imate opravdan razlog da odmah pri dolasku posetite kancelariju i zatrazite broj.

Orhideha ideja 13.07.2021 15:12

Citat:

Prvobitno poslao korisnik slucajni_prolaznik (Poruka 83405)
Najiskrenije bih predlozio svima da pri intervju-u stikliraju (ako ta opcija jos postoji) da ne zele da im se automatski dostavi SSN, tako da imate opravdan razlog da odmah pri dolasku posetite kancelariju i zatrazite broj.

Sada rade samo preko telefona, vjerovatno zbog korone. Mi smo zvali i rekli su tri sedmice minimum morate biti u drzavi da biste trazili da ranije stigne. Nama je hitno najvise zbog bebe, za pelene moram da smaram da mi neko kupi, a svi su puni svojih obaveza i nije to otidji i kupi za 5 minuta. Vidjecemo kad prodju tri sedmice sta ce biti:ajojoj:

Greta 13.07.2021 17:52

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Orhideha ideja (Poruka 83407)
Sada rade samo preko telefona, vjerovatno zbog korone. Mi smo zvali i rekli su tri sedmice minimum morate biti u drzavi da biste trazili da ranije stigne. Nama je hitno najvise zbog bebe, za pelene moram da smaram da mi neko kupi, a svi su puni svojih obaveza i nije to otidji i kupi za 5 minuta. Vidjecemo kad prodju tri sedmice sta ce biti:ajojoj:

Znači kad stigne Zelena karta najbolje tražit SSN. Kako da odemo u ured i pokažemo im zelenu kartu ako rade telefonom...I kako znaju da smo 3 tjedna u državi?

mveruovic 14.07.2021 01:39

Ne treba im zelena karta plasticna, imate u pasosu. Zovite neku drugu kancelariju u blizini, probajte da zavrsite to sto pre. Zelena karta moze da stigne i za dva meseca.

Otvorite nalog na amazonu, prvih mesec dana je prime clanstvo
besplatno, narucis sve sta ti treba i stize za dan u najgorem slucaju 2 dana. Walmart ima isto 2 dana besplatnu dostavu plus prvih 15 dana je besplatno clanstvo koje ukljucuje besplatne dostave iz prodavnice od hrane do lokomotive.

slucajni_prolaznik 14.07.2021 01:56

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Greta (Poruka 83408)
Znači kad stigne Zelena karta najbolje tražit SSN. Kako da odemo u ured i pokažemo im zelenu kartu ako rade telefonom...I kako znaju da smo 3 tjedna u državi?

Ne znaju. Trebalo bi da poveruju u ono sto im kazete.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 09:30.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.