Neka pitanja za one koji su vec imali interviju: da li su potrebni prevodi svih dokumenata na engleski, da li je potreban neki dokumet o sluzenju vojnog roka?
|
johnny_nyc |
01.06.2014 19:12 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik daroni
(Poruka 46696)
Neka pitanja za one koji su vec imali interviju: da li su potrebni prevodi svih dokumenata na engleski, da li je potreban neki dokumet o sluzenju vojnog roka?
|
Nije potrebno nista prevoditi, sto se tice vojnog roka...ako si sluzio vojsku ides u vojni odsjek i trazi potvrdu o odsluzenju vojnog roka.
|
SRBghost |
01.06.2014 19:37 |
Johnny, u koji deo NYC ides? Imas neki smestaj ili na pomozi Boze?
|
Hvala Johnny ziv bio i sve najbolje, nadam se da ce sve biti kako treba... :)
|
johnny_nyc |
02.06.2014 16:42 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik SRBghost
(Poruka 46704)
Johnny, u koji deo NYC ides? Imas neki smestaj ili na pomozi Boze?
|
Imam sestru tamo tako da za početak ćemo biti u Irvingtonu (Westchester county) ali ćemo i relativno brzo ići negdje sami na stan.
Citat:
(Poruka 46709)
Hvala Johnny ziv bio i sve najbolje, nadam se da ce sve biti kako treba... :)
|
ma nema na čemu, biti će...nema druge :)
|
Citat:
(Poruka 46696)
|
Dokumenta ne trebas da prevodis. Ja sam sluzio civilno vojsku I nista nisam nosio na intervju, nikakvu potvrdu (koliko se secam mislim da je knjizica plave boje za civilno sluzenje) ali kao sto rekoh nista nisam nosio u ambasadu I nikome nista nije ni pitao vezano za vojsku.
p.s. mi smo imali intervju u BG.
|
Pitanje
Imam par pitanja za one koji su prosli i koji tek treba da idu na intervju. Naime izvucen sam za 2015 god (ZELENA KARTA - LUTRIJA 2015) i popunio sam ImmigrantVisa Alien Registration (online) i poslao ga u KCC. E sad zanima me kad se od prilike dobija odgovor od KCC-a (posto sam odmah po popunjavanju i slanju dobio da je aplikacija poslata u KCC) i kako ide procedura oko ostalh stavki. Da li neko moze stavku po stavku da navede kako je isao redosled od mometa kada je poslako online formular u KCC pa na dalje?! Koliko su bili pregledi u Bg posto sam ja na sajtu nasao da su $85 a za decu $35 (ili se to odnosi samo na Medjunarodna organizacija za migraciju)...
Posto na sajti pise da ne mora da se prevodi tj da papiri mogu biti na Engleskom ili na jeziku zemlje iz koje se aplicira nesto mi nije dalo mira jer sam citao da su prevodili (neki) poslao sam mail u KCC i pitao i dobio odgovor da mora da se prevede pa sam opet pozvao za svaki slucaj i USA ambasadu u BG da pitam i rekli su mi da ne mora...sad citam ovde da ne mora. Sve mi je malo konfuzno pa bih zamolio ako neko moze da lepo napise stavku po stavku, posle koliko je primio odgovor iz KCC-a, sta je pisalo da treba dalje da uradi, koji papiri su bili potrebni, kad je zakazo i kako se uklopio u rok za intervju....ITD
HVALA unapred
|
elefteros |
04.06.2014 11:33 |
Ne razumem šta si poslao u Kentaki?
Zar nije popunjavanjem formulara online završena procedura?
|
SRBghost |
04.06.2014 12:09 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik SasaVA
(Poruka 46732)
Imam par pitanja za one koji su prosli i koji tek treba da idu na intervju. Naime izvucen sam za 2015 god (ZELENA KARTA - LUTRIJA 2015) i popunio sam ImmigrantVisa Alien Registration (online) i poslao ga u KCC. E sad zanima me kad se od prilike dobija odgovor od KCC-a (posto sam odmah po popunjavanju i slanju dobio da je aplikacija poslata u KCC) i kako ide procedura oko ostalh stavki. Da li neko moze stavku po stavku da navede kako je isao redosled od mometa kada je poslako online formular u KCC pa na dalje?! Koliko su bili pregledi u Bg posto sam ja na sajtu nasao da su $85 a za decu $35 (ili se to odnosi samo na Medjunarodna organizacija za migraciju)...
Posto na sajti pise da ne mora da se prevodi tj da papiri mogu biti na Engleskom ili na jeziku zemlje iz koje se aplicira nesto mi nije dalo mira jer sam citao da su prevodili (neki) poslao sam mail u KCC i pitao i dobio odgovor da mora da se prevede pa sam opet pozvao za svaki slucaj i USA ambasadu u BG da pitam i rekli su mi da ne mora...sad citam ovde da ne mora. Sve mi je malo konfuzno pa bih zamolio ako neko moze da lepo napise stavku po stavku, posle koliko je primio odgovor iz KCC-a, sta je pisalo da treba dalje da uradi, koji papiri su bili potrebni, kad je zakazo i kako se uklopio u rok za intervju....ITD
HVALA unapred
|
Procedura je sledeca - naoruzas se strpljenjem i cekas da ti zakazu intervju (to bi trebalo da dobijes obavestenje mailom). Tada kreces u proceduru sakupljanja papira za koje ti ne trebaju posto ih predajes u ambasadi u drzavi u kojoj je taj jezik sluzbeni. Tada i zakazujes lekarski. Sto se cena tice, ne znam kako to ide posto nisam znao telefonom da se raspitujem, a generalno me zanima posto i mi imamo jedno malo dete.
|
SRBghost |
04.06.2014 12:27 |
Umesto EDIT-a
Hteo sam da kazem da ti prevodi papira ne trebaju. Mislim da ne trebas sada da ih prikupljas, cisto da ti budu sveziji pre odlaska na intervju.
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 23:51. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.