-
Vaša strana
(
http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
a je li to Zana izbrisala sebe i sa liste clanova?:blink:
mislim, ne brinem ja za nju...
samo mi je zao sto nisam bila u prilici da procitam sve sta se izdesavalo, pa da imam svoju sliku o tome...
|
Sloba_Kg |
02.04.2009 23:14 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik dreamerns
(Poruka 9253)
Sto se tice samog osiguranja, pogledajte na paycheck koliko vam drzava uzme za porez i takse. E onda treba pogledati procentualno koliko kanadjaninu uzme za porez, takse i zdravstveno...isto vazi i za zapadnu evropu. Upravo ta razlika vam moze platiti zdravstveno osiguranje, tako je sistem napravljen.
|
Ti si to gledao filmove Majkla Mura? :D
|
wrath:of:the:lich:king |
03.04.2009 19:01 |
BINGHAMTON, N.Y. – A gunman blocked the back door of an immigration services center with his car before walking through the front door firing, wounding at least six people and taking as many as 41 hostage, officials said.
Mayor Matthew Ryan told the Binghamton Press & Sun Bulletin that there was a hostage situation involving a gunman with a high-powered rifle.
The American Civic Association describes itself as helping immigrants and refugees with counseling, resettlement, citizenship, family reunification and translators.
It also intervenes with emergencies, including fighting, hunger and homelessness, according to information from the association's Web site.
http://news.yahoo.com/s/ap/hostage_shooting
|
steficacvek |
04.04.2009 06:12 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik bibi
(Poruka 9319)
a je li to Zana izbrisala sebe i sa liste clanova?:blink:
mislim, ne brinem ja za nju...
|
Nije, samo je pogresno gledas pod Zana, a ne pod Žana.
|
ok, nasla sam...
hvala stefice
|
Naišla sam na ovu temu slučajno i isčitala cijelu. Moram priznati da je sama tema odlična. žao mi je pa što je otišla u nekom drugom smjeru i ostala zaboravljena.
Imam jednu nedoumicu po pitanju zdravstvenog osiguranja, pa ću postovati ovdje, obzirom da je D&D spominjao nešto slično baš na ovoj temi.
Dakle, u pitanju je država IL, i znam da po programu All kids, sva djeca imaju pravo na zdravstvenu zaštitu, bilo besplatnu ili uz plaćanje određene premije u zavisnosti od income. Ono što me buni je eligibility requirmenets. Pored proof of residency, uslov je i da je dijete uninsured for 12 consecutive months. Dakle, kad dođemo u IL, da li je moguće da odmah osiguramo klince preko All kids ili oni prvo moraju biti 12 mj uninsured. Moram dodati da mi je u slučaju ovog drugog to stvarno bezveze.
|
Mislim da sam našla odgovor na svoje pitanje, ali voljela bih da mi netko iz IL potvrdi. Dakle, djeca su eligible za All kids, čak i ako su imala osiguranje u proteklih 12 mjeseci pa ga izgubili, a income je ispod određenog limita. Znači postoje varijacije na temu i sve je ipak vezano za income, ako sam dobro shvatila. Po dolasku nećemo imati nikakav income, pa su djeca valjda eligible.
Hajd' vi iz Chicagolanda sa klincima potvrdite ovo :1072:
|
All Kids
ALL KIDS je forma public aid-a ovde u Illinois-u, sto znaci "public charge". Zbog toga nas u Illinois-u deru sa state porezom.
Iscitaj malo tematiku green card vs. public charge. Bice ti stvari jasnije u smislu da li zbog nekog osiguranja koje ne kosta ne znam koliko za decu dovodis svoju porodicu u situaciju da u nekoj buducoj instanci ne steknete pravo za drzavljanstvo.
|
Citat:
Prvobitno poslao korisnik Magelan
(Poruka 44303)
ALL KIDS je forma public aid-a ovde u Illinois-u, sto znaci "public charge". Zbog toga nas u Illinois-u deru sa state porezom.
Iscitaj malo tematiku green card vs. public charge. Bice ti stvari jasnije u smislu da li zbog nekog osiguranja koje ne kosta ne znam koliko za decu dovodis svoju porodicu u situaciju da u nekoj buducoj instanci ne steknete pravo za drzavljanstvo.
|
Ne, nije svaka forma pomoci "public charge". Deca mogu da imaju All Kids osiguranje cime se roditelji ne smatraju da su "public charge". Jedini problem koji moze da iskrne je kod ne daj Boze "long term" hospitalization (nursing home) i mental health hospitalization. Kad mogu deca ilegalna da imaju All Kids, mogu i LPRs - sve drugo ne bi bilo fer. U principu, za odrasle postoje restrikcije - za decu retko kad. Google search tip: All Kids and immigration status, .gov strane.
|
chicagopn |
24.02.2014 22:25 |
Citat:
Prvobitno poslao korisnik via
(Poruka 44286)
Mislim da sam našla odgovor na svoje pitanje, ali voljela bih da mi netko iz IL potvrdi. Dakle, djeca su eligible za All kids, čak i ako su imala osiguranje u proteklih 12 mjeseci pa ga izgubili, a income je ispod određenog limita. Znači postoje varijacije na temu i sve je ipak vezano za income, ako sam dobro shvatila. Po dolasku nećemo imati nikakav income, pa su djeca valjda eligible.
Hajd' vi iz Chicagolanda sa klincima potvrdite ovo :1072:
|
Via ,naravno da ces decu odmah registrovati kod all kids, niko ti ne pravi problem .Mi nismo imali nikakav income a upisali smo dete nakon 2 meseca boravka ovde
ja kad sam doveo klinca ovde nisam ni znao za All Kids ,otisli kod zubara na pregled za polazak u skolu i naravno spremio da platim,zubar mi kaze zasto placas odi na spratu neka ti popune tu aplikaciju ,za nedelju dana dobili knjizicu za dete.
Aplikaciju popunis sama cim dodjes ovde i smestis se
|
Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 17:59. |
|
Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.