ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vaša strana (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Pomoc, savet, sugestija bilo sta!!!!!!!!!!! (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=347)

stizeljeto 03.03.2009 16:54

Evo i ja sam sad vidjela da ste se vratili. Nadam se da ce doci bolje vrijeme i da cete se moci vratiti spremni na nove izazove. RAzumijem koliko je tesko doci sa djecom, tesko je i kad si sam a nemas posao, a pogotovo sa familijom. Zelim vam svu srecu u ponovnoj prilagodbi ''doma'' i nadam se da cete se jednom opet javljati iz Amerike ako vam to jos uvijek bude san.

Leona 03.03.2009 17:32

I meni je zaista zao, ali to je ovaj zivot sadasnji nazalost.
GC obavezno odrzavajte, a mozda bi bolje bilo da iduci put sam suprug ode pa ako nadje nesto u medjuvremenu onda i vi odete.
Ja bih to svakome preporucila ko ide sa porodicama, prvenstveno jer su troskovi dosta manji.

bibi 03.03.2009 21:16

pence, i meni je zao sto su prilike bile takve da ste morali da se vratite...

Ali, molim vas, ne odustajte ni od Amerike, ni od ovog foruma. Pisite nama kako vam je bilo, sa cime ste se sve suocavali, i o lepim i o manje lepim dozivljajima. Pisite nam o svojim iskustvima, sta biste sada drugacije uradili, a koje situacije ne biste menjali...
Ipak ste vi bili tamo, i borili se nekoliko meseci sa "svetskom finansijskom krizom". I ja vam na tome cestitam!

dreamerns 03.03.2009 21:44

Najgore od svega je sto covek ne zna unapred da li ce naci posao ili ne. Da bar znas da neces...pa ono...ostanes mesec dana da spucas novac i putujes i vidis ameriku. Ovako se zavuces i stedis da sto duze izdrzis...ne nadjes posao i vratis se, a nista video nisi :-(

landlord 03.03.2009 22:11

Ko zna mozda su oni otisli na onu prvu varijantu..
Ma jebi ga... mene pita cale veceras pa kao ok a sta cete ako tamo ne nadjete posao? Jebi ga.. ja kako god okrenem nemam neki backup plan za to.. To mi je toliko nevjerovatna varijanta.. da ne mogu, niti zelim da razmisljam o njoj. Stvarno ne znam.
Volio bih da cujem vasa misljenja. Koje su vama backup opcije? Jel uzimate neplaceno na par mjeseci?

kaneolopa 03.03.2009 22:20

Koliko god to suludo zvucalo, kada covek uzme kartu u jednom pravcu, ostavi posao... familiju i sve ostalo, onda zna da je malko teze da se vrati nazad... vec krene i grebe i ne da i sve daje od sebe da ostane ovde. Mene su uveliko bili otpisali u Srbiji tako da mi je nekako dolazak vamo bio mnogo laksi.

Zana 03.03.2009 22:31

Vracanje nazad - nije bila moja opcija ni u jednom jedinom trenutku (kao sto ni ovima ovde ako izgube posao ili ga ne nadju nije opcija da se sele u Evropu)...Jesam jednom poludela jos na samom pocetku, sva sreca nisam imala za kartu :grin::grin::grin: e sad, kad imas alternativu, mnogo je lakse odustati...

Leona 03.03.2009 23:07

Sada je generalno u svijetu velika ekonomska kriza i ici bilo gdje a jos manje u epicentar je suludo, ali kada si vec tu ne mozes odustati.
Mislim da je ipak lakse vama koji imate kod koga, pa neko vrijeme bar, ustedi se i tu love.
A posao...ako ga ne bude cini mi se da ce bit neminovan povratak :(
Stvarno je doslo tesko vrijeme, ja nisam nikada mogla ni zamisliti da je tamo tesko naci posao, a kamoli da ga nema.
Ali kad je kriza...
Mislim i da dreamer da nije imao posao unaprijed, bi se mozda vec vratio nazad.
Jedino eto svijetli primjeri su xeg koji je cudnovato nasao posao:grin:
i stizeljeto.
Valjda i vas ostale ogrije sunce u skorije vrijeme.

dreamerns 03.03.2009 23:35

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Leona (Poruka 8020)
Mislim i da dreamer da nije imao posao unaprijed, bi se mozda vec vratio nazad.

Ne mora da znaci...imas ovde nesto sto se zove "hard skills" i "soft skills". Hard skills na neki nacin bolje prolaze. Jedan lik je dobio isto zelenu kartu, dosao u chicago i nasao neki posao za platu blizu moje...odbio je i za mesec-dva nasao u kaliforniji za daleko vecu platu. Iskustvo moje zene se ne mora odnositi na mene, jer ne trazimo posao u istoj kategoriji. U svakom slucaju, bilo bi 100x teze...ja sada ipak lakse mogu traziti poslove kada imam neku platu.
E sada...nije samo ni naci bilo kakav posao, jer ako radis za minimalac, cela plata ti pokriva samo rentu. Tako da onda mora da vas bude dvoje i da od one druge plate nekako sastavljate kraj sa krajem. Dva minimalca su vam ovde, kao i kada dvoje ukupno zarade 400e u srbiji (a pri tom iznajmljuju stan).
Uostalom, svako je drugacijeg obrazovanja i drugacije srece kada dolazi ovde i mislim da ne trebaju losa iskustva nekog da pokolebaju....ali trebaju da ga upozore. Zapucavanje ovde bez igde ikoga (znaci nemas porodicu ili prijatelje koji ce te na mesec-dva primiti i pomoci) i bez ikakvog posla, sa malom decom jeste izuzetno velik rizik (i to ne samo u ovoj situaciji).
Zamislite samo situaciju da dodjete u kompletno prazan stan, nemate nikoga, nemate ni gde da legnete da spavate, izgubljeni ste u milionskom grad u nedodjiji i ne znate cak ni gde je radnja. Tesko je to opisati, treba osetiti. Stvarno najiskrenije savetujem da ako ste u toj situaciji ipak malo ranije (bar mesec-dva) dodje jedan od clanova porodice i nadje stan (daj boze i posao), sredi malo stan i sl.

landlord 03.03.2009 23:53

uh recimo da se skupi par nas koji planiramo da idemo.. u maju junu nije bitno..
platimo na brodu kontejner.. i prebacimo neke stvari..
Niej sala.. ovo ozbiljno stoji kao ideja..

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 19:41.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.