ZELENA KARTA - LUTRIJA

ZELENA KARTA - LUTRIJA (http://www.zelenalutrija.com/forum/index.php)
-   Vodič za emigrante (http://www.zelenalutrija.com/forum/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Prije iseljenja - stvari koje moramo uraditi (http://www.zelenalutrija.com/forum/showthread.php?t=441)

kuki 22.05.2016 15:04

Citat:

Prvobitno poslao korisnik johnywalker (Poruka 60607)
Bitno je aktivirati GC pa se onda opet može vratiti nazad, ipak poslije aktiviranja GC ima se godina dana roka da se preseli u Ameriku.

Na osnovu teksta koji sam citirao, pretpostavljam da ne bi trebalo da imam problema ako bih sada na leto otisao na mesec ipo u ameriku, da bi mi se napravila i isporucila zelena karta na navedenu adresu.

Nakon tih mesec-ipo u Americi da se vratim u Srbiju, svom dosadasnjem zivotu i svom radnom mestu do daljneg... dok ne nadjem posao u americi, na koji bih isao da radim sledeci put kada bih isao u Ameriku.

Ali da moje sledece idenje u Ameriku 2017. bude na datum koji je za manje od godinu dana od datuma kada bih napustio Ameriku ovog 2016. leta (znaci manje od 365 dana van SAD-a). Tada bih usao sa zelenom kartom i isteklom useljenickom vizom u pasosu (jer bi viza odavno istekla u tom trenutku).

Pretpostavljam da u ovom slucaju ne bi trebalo da imam problem prilikom ulaska u drzavu Ameriku 2017 i mog zaposlenja tamo... pa da i ovde mogu mirne duse da dam otkaz, kad bi me tamo recimo zaposlenje cekalo...

Hurricane 29.04.2019 14:53

Dok svi brojimo sitno i zeljno iscekujemo rezultate imam par pitanja:

1. Koji su vasi saveti kada je u pitanju odjava prebivalista iz Srbije?
Da li je to potrebno/obavezno raditi? Nisam uspeo da nadjem vise informacija o tome ovde.
2. Da li je neko bio u situaciji da odlazi u USA, dok ima aktivni stambeni kredit u Srbiji? Koja je najbolja praksa u ovoj situaciji?

Hvala unapred.

SRBghost 30.04.2019 04:57

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Hurricane (Poruka 76281)

Da li je to potrebno/obavezno raditi? Nisam uspeo da nadjem vise informacija o tome ovde.
2. Da li je neko bio u situaciji da odlazi u USA, dok ima aktivni stambeni kredit u Srbiji? Koja je najbolja praksa u ovoj situaciji?

Hvala unapred.

Mi se nismo odjavili. Licne nam i dalje vaze, prijavljeni na adresu naseg stana u NS. Nas stan je pod kreditom. Iznajmili smo ga poznanicima za simbolicnu cifru (100e za dvosoban) i mi doplacujemo jos oko 120$ mesecno. Da li je to dobro - iskreno, ne znam. Cinjenica je da "imamo" taj stan u kojem ne mozemo da boravimo kad dodjemo u Srbiju jer je iznajmljen, a da li cu se ikada vratiti da zivim tu... Nije sigurno. Ali ipak, dobro je imati neku "odstupnicu", a ja i dalje Srbiju smatram otadzbinom.

Hurricane 30.04.2019 10:05

Citat:

Prvobitno poslao korisnik SRBghost (Poruka 76285)
Mi se nismo odjavili. Licne nam i dalje vaze, prijavljeni na adresu naseg stana u NS. Nas stan je pod kreditom. Iznajmili smo ga poznanicima za simbolicnu cifru (100e za dvosoban) i mi doplacujemo jos oko 120$ mesecno. Da li je to dobro - iskreno, ne znam. Cinjenica je da "imamo" taj stan u kojem ne mozemo da boravimo kad dodjemo u Srbiju jer je iznajmljen, a da li cu se ikada vratiti da zivim tu... Nije sigurno. Ali ipak, dobro je imati neku "odstupnicu", a ja i dalje Srbiju smatram otadzbinom.

Hvala za info.

Mi (supruga i ja) takodje razmisljali o toj opciji (kada i ako do toga dodje). :)
Dakle, nije bilo problema sa bankom u Srbiji, bitno je da na racunu imate dovoljno sredstava za kredit i to je to?

aleksandarzz 01.05.2019 01:32

Citat:

Prvobitno poslao korisnik Hurricane (Poruka 76281)

Hvala unapred.

Teorija: Po zakonu je duzan da se odjavi svako ko odlazi u inostranstvo duze od 3 meseca
Praksa: "Moras da nam doneses neki papir kao dokaz da zivis u inostranstvu. Mora da bude original, i moras licno da dodjes. I supruga takodje mora licno da dodje. A sto se zajebavas sa time, nikad niko nije kaznjen zbog toga"
Ovako su mi objasnili proceduru u policijskoj stanici. Naravno, nisam se odjavio.

mveruovic 01.05.2019 06:03

hahah otprilike tako ide zaista

Postoje dve vrste odjave, duze od 3 meseca u inostranstvu neograniceno i odjava mesta prebivalista, gubi se licna karta.

damagon 01.05.2019 09:42

Nasi prijatelji iz Kanada, kao i ljudi kod kojih sam bio u Americi su vec 20 godina na drugom kontinentu, nikad nisu odjavili adresu niti ih je neko cimao oko toga

Hurricane 01.05.2019 14:12

Hvala ljudi na ovome. Tako sam i mislio.
Kod nas sve moze. :)

Jedino ne znam, da li banka u Srbiji moze da pravi neki problem, ali kontam da ako na racunu postoje sredstva potrebna za mesecnu ratu stambenog kredita, onda bi sve trebalo da bude ok.

mveruovic 01.05.2019 21:51

Proverite sta pise u ugovoru, znam za kreditne kartice i za kes kredit ako ne legnu pare na racun po osnovu zarade imaju mogucnost da ceo kredit dodje na naplatu posle 2 meseca od poslenje uplate zarade.

Ggaga 08.05.2019 00:27

Nijedna banka nece (i nema interes) da zatvara kredit pre roka dokle god se uredno otplacuje. Ja sam u Usa i imam dva stambena kredita u Sr ( i nemam nameru da ih otplatim prevremeno jer je kamata verovali ili ne u Sr manja nego ovde ) i radila sam u banci u Bg.

Svi datumi su prikazani u formatu GMT +1. Trenutno vreme: 15:39.

Copyright ©2005 - 2025, ZelenaLutrija.com by VUXYS, LLC
Forum Powered by vBulletin®, © 2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.

Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na forumu vlasništvo su onoga ko ih je kreirao, a ne sajta ZelenaLutrija.com. ZelenaLutrija.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi sajt ZelenaLutrija.com bio odgovoran za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između članova.
Sajtove koji su linkovani sa ovog sajta ne kontrolišemo, ne podržavamo, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija.
ZelenaLutrija.com drži i čuva druga prava vlasništva na sajtu.
Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo ZelenaLutrija.com foruma, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite ZelenaLutrija.com ili članovima ZelenaLutrija.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.